Гашић нови директор БИА!

Гашић нови директор БИА!

22 маја 2017

Високи функционер Српске напредне странке Братислав Гашић нови је директор Безбедносно-информативне агенције (БИА), сазнаје „Ало!” у изворима блиским Влади Србије.

Гашић ће на овој функцији, која се сматра за једну од најпрестижнијих у државној хијерархији, већ сутра заменити досадашњег директора Александра Ђорђевића, потврђено је за исти лист.

Њега би, по досадашњој процедури, требало да именује Савет за националну безбедност, а ту одлуку треба да потврди Влада.

Гашић, који је као министар одбране постигао значајне резултате, од одласка са ове функције више пута је помињан као кандидат за неку другу високу дужност. Најчешће је било помињано управо директорско место у БИА, пре свега због тога што је са места министра смењен због једне несмотрене изјаве која је „случајно” снимљена и која је касније послужила за његову дискредитацију у јавности.

– Упркос томе што га је актуелни премијер Александар Вучић сменио, Гашић је све време остао један од људи од његовог највећег поверења. Ни Гашић са своје стране није смену схватио као смак света, већ је показао оданост и претходних годину и по дана далеко од очију јавности вредно је радио за странку. Све ово, као и министарско искуство у сектору безбедности, сигурно је било одлучујући фактор да Вучић баш њему повери ову важну функцију – каже извор.

Са друге стране, већ дуже време трају различите медијске калкулације о смени познатог београдског адвоката Александра Ђорђевића са функције директора. Као претенденти на његово место поред Гашића су помињани углавном људи из БИА.

Колико је многима „слатка” ова функција, најбоље говори то што је он вероватно најсмењиванији државни функционер, а прича о његовој смени дошла је у жижу јавности након инцидента у којем је откривено оружје у Јајинцима, недалеко од куће премијера Вучића, што је оцењено као могућност да је неко припремао атентат на њега. Део јавности тада је упро прстом у службе безбедности, оцењујући да нису урадиле довољно како би се заштитио премијер и његова породица.

Ђорђевић се веома ретко појављивао у медијима, а један од ретких изузетака су били пригодни говори за дан БИА. У последњем од њих Ђорђевић је истакао да је БИА у протеклом периоду са нарочитом пажњом пратила потенцијално коришћење мигрантских канала за транзит терориста.

Он је истакао да је правосудним органима приведено више од 30 организатора те криминалне делатности, а да је та служба активно учествовала у свим радним рупама Владе Србије основаним за ефикаснији и делотворнији одговор на потенцијалне опасности по безбедност земље.

– Већ неколико година апсолутни приоритет у раду наше службе представља борба против тероризма и свих других инкриминисаних активности које су повезане са њом – рекао је Ђорђевић.

Задатак да „утегне” службу!

Братислав Гашић имаће пред собом важан задатак да „утегне” српску службу безбедности и да ради на њеној што бољој координацији са војним службама (ВБА и ВОА), као и са Министарством унутрашњих послова, наглашавају извори „Ало!”. Претпоставља се да ће му у томе од велике помоћи бити његов високи положај у страначкој хијерархији Српске напредне странке, као и искуство које је стекао као министар одбране који је учинио много за враћање Војсци угледа и значаја какав је она одувек имала у Србији.

(Ало)

KOMENTARI3 коментара

  1. Nikanor says:

    Kad već nije uspeo da svog talentovanog sina ubaci u Crvenu zvezdu, mogao je njega Vučić postaviti za trenera tog tima. Taman toliko ima veze sa BIA koliko sa fudbalom.

  2. Opet fuj says:

    Očekujem jednu od dve stvari:ili će sad iskoristiti poziciju, pa istražiti uzroke smrti sedam nevinih ljudi u helikopteru, ili će "utegnuvši policiju"(jer se keramičari mnogo razumeju u utezanje pločica i u kriminalistiku) pa da ni trunke dokaza ne ostane od slučaja "Helikopter", a ako neko ipak pisne, leti napolje iz službe.Najverovatnije se na "Helikopter" stavlja tačka.A ako on ne mogne sam, eto mu pomoći od kolege Lončara. "Ne dam Gašića.Ne dam Lončara"

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u