Gasprom nudi 2,8 miliona evra onome ko napravi tablet za Alekseja Milera

Gasprom nudi 2,8 miliona evra onome ko napravi tablet za Alekseja Milera

16 jula 2013

Aleksej MilerRuski gasni monopolista Gasprom objavio je tender za izradu mobilne radne stanice za predsednika upravnog odbora kompanije, Alekseja Milera. Kako je navedeno u zvaničnoj dokumentaciji koncerna, maksimalna cena ugovora koju je spreman da plati iznosi bezmalo 120 miliona rubalja (2,8 miliona evra) uključujući i porez na dodatu vrednost, objavio je dnevnik “Izvestija“, a prenosi “telegra.rs“.

Prema tenderskoj dokumentaciji, mobilna radna stanica treba da radi na Eplovom operativnom sistemu iOS, da pruži informacionu podršku odlukama rukovodstva za povećanje efikasnosti grupe Gasprom i da bude u interakciji sa korporativnim sistemom za skladištenje podataka, uključujući obradu informacija koje predstavljaju poslovnu tajnu i druge poverljive informacije Gasproma. On treba da podrži rad u mrežama 3G, GPRS i Wi-Fi.

U skladu sa zahtevima kupca, pokretanje svake aplikacije na tabletu ne sme da traje duže od pet sekundi, a zadrška prilikom prelaska između ekrana ne sme da bude više od tri sekunde. Pretpostavlja se da će normalan režim rada tableta biti non-stop, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini. Maksimalno vreme oporavka sistema u slučaju otkaza hardvera ne sme da bude duže od četiri sata. Kako navodi Izvestija, zvanični predstavnik Gasproma Sergej Kuprijanov je potvrdio da se koncern sprema na kupovinu tableta, ali nije mogao da potvrdi kolika je maksimalna vrednost ugovora.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *