„Газпром“ ће финансијски помоћи повезивање Србије са Турским током

„Gazprom“ će finansijski pomoći povezivanje Srbije sa Turskim tokom

1 decembra 2017

NAJAVA Alekseja Milera, predsednika Upravnog odbora ruskog gasnog giganta „Gazprom”, da bi sa srpskom stranom učestvovali u razvoju novih gasno-transportnih sistema, mogla bi našoj zemlji konačno da reši probleme drugog pravca snabdevanja gasom.

I to tako, kako nezvanično saznaje „Politika” iz izvora upućenih u gasne prilike, što bi ruska strana finansijski pomogla povezivanje Srbije na drugu liniju gasovoda „Turski tok” koja bi išla preko Bugarske i naše zemlje do Mađarske.

Optimizam da bi kroz Srbiju za dve godine moglo da poteče između osam i 10 milijardi kubika gasa, preko Bugarske sa kojom Beograd ima dogovorenu interkonekciju, uneo je i predsednik Aleksandar Vučić koji je nedavno određene količine gasa iz ovog pravca ponudio BiH i Hrvatskoj pa Prištini, ako ga, kako je rekao, želi.

On je još dodao da svaki gasovod koji prolazi kroz Srbiju nama odgovara, ali da je ovo najbolja varijanta i velika razvojna šansa za ekonomiju i industriju. Te da bi kompletna gasna mreža mogla da se izgradi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *