ГДЕ ЋЕ ИЗБИТИ РАТ РУСИЈЕ И АМЕРИКЕ? Војни експерт открио три тачке због којих може почети нови светски сукоб!

ГДЕ ЋЕ ИЗБИТИ РАТ РУСИЈЕ И АМЕРИКЕ? Војни експерт открио три тачке због којих може почети нови светски сукоб!

24 фебруара 2021

РУСКИ војни експерт и пуковник у пензији Виктор Баранец рекао је да постоје три критичне географске тачке на којима у блиској будућности може доћи до рата Русије и САД, пише Риа Фан.

Према његовом мишљењу, ризик од рата нуклеарних сила је највећи на Црном Мору, у Донбасу и на Арктику.Тензије у Црном мору су повезане са америчким амбицијама у том региону, растућим војним присуством Вашингтона у Румунији и западном подршком украјинским оружаним снагама.

У Донбасу ризик од руско-америчког рата постоји због чињенице да Кијев претендује да поврати Крим, као и Доњецку и Луганску народну републику. Сједињене Државе већ годинама снабдевају украјинску војску новим оружјем. Ризик је додатно повећан због планова за стварање „малог НАТО пакта“, који би обухватио све земље које формално не могу да се придруже северноатлантској алијанси.

Баранец истиче да ће рат почети ограниченим нападом на Русију са територије Украјине, Грузије или Молдавије. Као одговор биће нанети удари не само по нападачима, већ и по свим центрима моћи у којима је донета одлука о нападу.

Арктик може постати средиште сукоба због богатства ресурсима, као и стратешки важног Северног морског пута, истакао је Баранец. Америчка војска и морнарица тешко могу доминирати леденим беспућима, пре свега због близине и супериорности Русије, као и због чињенице да Вашингтон нема довољно ледоломаца. У тој области Американци ће се позивати на међународно право како би ограничили Русију.

– Почиње озбиљна борба за законска права експлоатације на Северном морском путу. Американци су већ јасно рекли да не хају за руске услове, и да намеравају да следе своја сопствена правила. Нисмо ми за џабе распоредили дивизије на Чукотки. А Вашингтон је већ послао читав ваздухопловни пук на Аљаску. Почело је да варничи – рекао је Баранец.

Раније је Јапан, стратешки важан савезник САД, неочекивано донео самосталну одлуку о коришћењу Северног морског пута. Јапански амбасадор у Русији Тоехиса Кодзуки је рекао да је за њих чак 40 одсто ефикасније да користе СМП у односу на традиционалне путне правце.

KOMENTARI4 коментара

  1. Ivke says:

    Rusi su glupi kao i mi srbi. Umesto da posalju ljude i vrate ukrajinu oni se baore sa americkim slugama

  2. milorad 5 says:

    počeće haos istovremeno n sve tri tačke.Što se kosova tiče trebali bi da iskoristimo situaciju i kada rusi razbiju lobanje napadaču ,pcifikujemo šiptare,permanentno.Sve će se ovo jako brzo odigravati,munjevito će početi i brzo će se završiti ,neprijatnim primirjem koje NIKAD neeć biti više TRAJNI MIR.Projhewkcije su da će najkasnije do 2035 doći do temonukleanog sukoba širih ramera i masovnim žrtvamazbog onoga što će se u bliskoj budućnosti dogoditi u vezi napada NATO na rusiju.U prvom sukobiu će biti aktivirano par nuklearki i ond će stati ali u drugom pooluvremenu biće teško razaranje.

  3. Риста says:

    Како ствари данас стоје, никаквог рата већих размера неће бити, а поготово нуклеарног. Ако се неким случајем промени "статус кво" данашњих облика напада на Русију, а то је у ствари рат, онда то може само будала урадити. Не верујем да било ко на Западу има шансе да промени успешни ток изолације, опкољавања и исцрпљивања Русије и погура Русију на прејаку или неочекивану реакцију. Мада је Русија у многим случајевима већ закаснила. То може само Русија да промени, али то је већ ствар маште. Сведоци смо успешних и полу успешних напада на Русију и Запад нема разлога да то мења, а то ипак није довољно да Русија "жестоко" реагује. Па то чак и ђаци из основне школе могу да разуму. Запад намеће непрекидно изолационе, економске и психолошке санкције и ударе Русији, сваке године помало и мало више, али не прелази црвену линију и неће је прећи све док му иде од руке изнуривање Русије на овај данашњи начин. А иде му и од руке и од ноге, ма шта се писало у Русији, ма шта ми измаштали и...тако даље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u