ГДЕ ИМ ЈЕ ПАМЕТ? – Црна Гора појачава санкције против Русије

GDE IM JE PAMET? – Crna Gora pojačava sankcije protiv Rusije

12 decembra 2015

milo-djukanovic- 466Crna Gora uvodi pojačene sankcije Rusiji zbog Ukrajine, što je prvi efekat nedavne pozivnice za članstvo u NATO.

Vlada Crne Gore je donela Predlog odluke o uvođenju međunarodnih restriktivnih mera utvrđenih odlukama Saveta Evropske unije u odnosu na, kako se navodi, „delovanja koja podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine“.

„Ovom odlukom uvode se međunarodne restriktivne mere u odnosu na delovanja koja podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine, koje su utvrđene odlukama Saveta Evropske unije, kojima se Crna Gora pridružila, u skladu sa vanjskopolitičkim prioritetom usaglašavanja sa Evropskom unijom, u oblasti zajedničke vanjske i bezbednosne politike“, navodi se u Predlogu odluke crnogorske Vlade, a prenosi CDM.

Tako se ograničava ulazak na teritoriju Crne Gore fizičkim licima koja su odgovorna za aktivno podržavanje ili sprovođenje aktivnosti ili politika koje podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost, odnosno stabilnost ili bezbednost u Ukrajini, ili koja ometaju rad međunarodnih organizacija u Ukrajini, kao i fizičkim licima povezanim sa njima.

Ulazak u Crnu Goru zabranjuje se i licima koja aktivno pružaju materijalnu ili finansijsku podršku ruskim donosiocima odluka ili imaju koristi od ruskih donosioca odluka koji su odgovorni za, kako se navodi, aneksiju Krima ili destabilizaciju istočne Ukrajine, ali i onima koji rukovode transakcijama sa, kako se ocenjuje, separatističkim grupama u „ukrajinskoj regiji Donbas“.

Takođe, ograničava se raspolaganje sredstvima i imovinom koja su u vlasništvu, državini ili pod kontrolom: fizičkih lica odgovornih za delovanja i politike kojima se podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost, odnosno stabilnost ili bezbednost u Ukrajini, ili koja ometaju rad međunarodnih organizacija u Ukrajini, kao i fizičkih ili pravnih lica, odnosno drugih subjekata i tela povezanih sa njima.

Zabrana važi i za fizička ili pravna lica, odnosno druge subjekte ili tela koja aktivno pružaju materijalnu i finansijsku podršku ruskim donosiocima odluka ili imaju korist od ruskih donosioca odluka koji su odgovorni za aneksiju Krima ili destabilizaciju istočne Ukrajine; ili fizičkih ili pravnih lica, odnosno drugih subjekata ili tela koja obavljaju transakcije sa, kako se navodi, „separatističkim grupama u ukrajinskoj regiji Donbas“.

(in4s.net)

KOMENTARI12 komentara

 1. miroslav says:

  Izgleda da ce crnogorce Rusi da cuvaju za kraj.Opasan je ,,calibar''.Rusi ne prastaju izdaju ni rodjenom bratu.Vi niste normalni.

 2. miroslav says:

  Putin rece sa vama ce na kraju.Rusi ne prastaju izdaju.Oni su vam stvorili drzavu,oni ce je i ukinuti.Vi stvarno niste normalni.Pa ne ispaljuje on rakete sto su mu neophodne u Siriju.To su poruke.

 3. Batina says:

  A priznali nezavisnost Kosova I Metohije. Montenegrini nesto sa vama definitivno nije u redu. Neki vam k.rac jeste, droga sta li je.

 4. Derim says:

  Milo i njegov olos vodi narod u pakao. Kako god se ovo zavrsilo takozvani crnogorci osramoćeni su za sva vremena. A svako cudo se jednom mora zavrsiti.

 5. marko says:

  jel donela zakon kojom ugrozava privatna lica srpske nacionalnosti kao i imovinu srpske crkve u crnoj gori i zakon po kojoj kosovo ugrozava integritet srbije i zabranila licima s kosova trgovinu i nametnula sankcije da ne ulazi u crnu goru.cista natovka banda diktatora dukanovica koji zna da ce mu nato cuvati leda on harati to m smrdljviom crnom gorom do k je ziv teski banditizam

 6. Ranko-Banja Luka says:

  Ne nervirajte se uzalud, braćo draga! Pa Milovo je gotovo, on je na putu bez povratka, sve ovo zlo koje čini je iz straha za svoju kožu. A nju će izgubiti preko noći, odjednom, munjevito. Crna Gora pojačava sankcije Rusiji! Žalosno..

 7. hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiii says:

  uk i cg, vreća i zakrpa! A hoće li zabraniti i uk poslanicima,koji se juče pobiše u skupštini ? ??Možda je i Sandra Rašković Ivić, ....... mislila da provede praznike u cg,a sada zabrana ? ??

 8. Blaženi Stepo says:

  Junačka odluka Crne Gore.

 9. Dux says:

  @Blaženi Stepo Aha, kao i tvoja da izađeš iz ormara!!!!! :-)

 10. Blaženi Stepo says:

  Opraštam ti sine, jer ne znas što činiš.

 11. Apis says:

  Blazeni dok ti podnećes dupe srbima uzoriti pedofil Guzancić ti obrađuje decu za birmu.

 12. miki says:

  PAMET MU JE ODUZELA SATANISTICKA AMERIKA I TERORISTICKI NATO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *