ГДЕ ЈЕ НЕСТАО СУРОВИКИН? Питање које занима целу Русију, само неке чињенице разјашњене

GDE JE NESTAO SUROVIKIN? Pitanje koje zanima celu Rusiju, samo neke činjenice razjašnjene

13 jula 2023

General armije Sergej Surovikin nije u zatvoru Matroska Tišina i Centralni Kremlj, izjavio je izvršni sekretar Javne komisije za praćenje u Moskvi Aleksej Meljnikov, prenose RIA Novosti.

„Ove nedelje sam posetio (pritvore) SIZO-6, SIZO-1/77, SIZO-1/99 i SIZO-4. Razjašnjeno je u vezi sa Surovikinom. Nema ga“, saopštio je on.Meljnikov je posumnjao da bi ruski general mogao biti na bilo kom mestu prinudnog lišavanja slobode, jer je takvu činjenicu prilično teško sakriti.

Pretgodno je šef komiteta Državne dume za odbranu Andrej Kartapolov, odgovarajući na pitanje gde se Surovikin nalazi, rekao da se general trenutno odmara i da još nije dostupan.

Nakon pobune lidera Vagnerove grupe Jevgenija Prigožina, na internetu i u medijima pojavile su se glasine da je Surovikin navodno znao za pobunu, a objavljeno je i da bi general navodno mogao da podnese ostavku nakon Prigožinove pobune. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući ove podatke, pozvao je da kontaktira Ministarstvo odbrane u vezi sa ovim pitanjem.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad5 says:

  znači da je na komandnom mestu za lansiranje:)to je njegovo zaduženje po formacijskom rasporedu...verovatno zato i tolika halabuka u NATO u vezi ovog generala ispipavaju gde je...

  • Independent says:

   Sibir je velik, a general monstrum je na doživotnoj radnoj akciji u novim gulazima koji se grade širom sibira.Staljin se vratio ponovo u rusiju prošli put je pobio 20 miliona rusa, a sada je samo nebo granica za broj putinovih žrtava.

 2. Brane says:

  Rusi promesali karte...sad pocinje partija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *