ГДЕ ЈЕ НЕСТАО ТОМА НИКОЛИЋ, ЗА КОГА ЛИ ЈЕ ГЛАСАО? Бивши председник у земљу пропао!

GDE JE NESTAO TOMA NIKOLIĆ, ZA KOGA LI JE GLASAO? Bivši predsednik u zemlju propao!

7 marta 2018

Foto: Srbin.info – Nenad Zlatanović

Prođoše izbori, SNS se izbori za pobedu u Beogradu, a ni tokom kampanje, ni u izbornoj noći i za vreme slavlja nigde nije bilo jednog čoveka.

Tomislav Nikolić nestao je s lica zemlje.

Poslednjih godinu dana Nikolić i njegova supruga su se potpuno povukli u ilegalu. Nakon odlaska s predsedničkog trona, Nikolić je zvanično u penziji, ali ipak ima drugi državni posao. Nalazi se na čelu Nacionalnog saveta za saradnju s Rusijom i Kinom.

Ipak, čini se da nekadašnji predsednik i taj posao drži u tajnosti. Naime, iako je od osnivanja ovog saveta prošlo više od godinu dana, kancelarija nema svoj sajt, kontakt ili adresu.

Ni to nije sve. Beogradski izbori su održani 4. marta, a od Tome ni traga ni glasa. Da li je glasao, za koga je glasao, javnosti je nepoznanica. Iako i dalje član SNS, Nikolić se u prostorijama stranke ne pojavljuje, a ni stranačke kolege nemaju konkretan odgovor na pitanje – gde je nestao Toma?

Vladimir Đukanović, član glavnog odbora Srpske napredne stranke, u razgovoru za Espreso.rs kaže da pretpostavlja da je Nikolić glasao na nedavno održanim izborima, ali da ga nije i video i čuo duže vreme.

– Koliko znam, on se istinski posvetio odnosima Srbije s Rusijom i Kinom. Nemam kontakt s njim, ali znam da je sve svoje kontakte usmerio ka tome i mislim da to može dosta da doprinese Srbiji – kaže Đukanović i dodaje da ga ne sreće i da im se ni poslovi ne ukrštaju:

– Gotovo da ne viđam ni svoje stranačke kolege. Verujem da, kao i uvek, vidkendom odlazi u Bajčetinu, jer uvek je lepo otići u zavičaj – objašnjava naš sagovornik.

Na konstatciju da Nacionalni savet za saradnju s Rusijom i Kinom nema sajt, niti bilo kakve druge informacije, Đukanović dodaje da pretpostvlja da će ta institucija to uraditi, obzirom na to da je, kako kaže, „novoformirana“.

I dalje nismo dobili odgovor na pitanje – gde je nestao dojučerašnji predsednik Srbije, ali nam je ostala mozglomka.

Nikolić je prošle godine uzburkao političku scenu, kad je najpre najavio kandidaturu za predsednika, pa odustao.

Do tog trenutka, njegova prisutnost u javnosti bila je redovna pojava.

Izjave, dodela ordenja, putovanja, zvanične posete, doček delegacija, odlasci na Olimpijade i Vimbldon, sve to je obeležio Nikolićev petogodišnji mandat kao predsednika Srbije.

Potom je propao u zemlju. S njim je nestala i njegova supruga, nekadašnja prva dama, Dragica Nikolić. Njena humanitarna fondacija poslednju aktivnost imala je krajem prošle godine, bar po onome što piše na Fejsbuku.

Zanimljivo, sajt koji je tokom Nikolićevog mandata nosio naziv

supruga.predsednik.rs, više ne postoji, pa sad automatski prebacuje na sajt predsednik.rs.

Tomu napustila i Stanislava Pak

Šta se dešava s Nikolićem pokušali smo da saznamo i od Stanislave Pak, savetnice tadašnjeg predsednika Srbije i njegove verne „desne ruke“. Međutim, kako nam je rekla, s Tomislavom više ne sarađuje.

– Ostala sam s predsednikom Vučićem – kratko je rekla Pak i uputila nas na Nikolićevu saradnicu Ivonu Katić, koja se do objavljivanja teksta nije javljala, kao ni Tomislav Nikolić.

KOMENTARI4 komentara

 1. Mali Vuk says:

  E da je u zemlju propao prije nego sto je postao predsednik Srbije bilo bi najbolje za Srbe!

 2. Miroslav says:

  Toma je bio zlato...

 3. goran says:

  Toma se povukao jer su mu Rusi obecali da ce ga podrzati, a onda po ko zna koji put podrzali Vucica.

 4. Jovo says:

  Na Tomu Nikolica bacena je Lazareva kletva zbog izdaje kuma. Kum se nikada ne izdaje prema srpskom staroslavnom obicaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *