Gde je zakopano nacističko blago?

Gde je zakopano nacističko blago?

24 septembra 2013

Berlin, Hitler im SportpalastHolandski arheolog tvrdi da je otkrio gde se krije nacističko blago, a karta s blagom krije se u muzičkim notama za “March Impromtu“ kompozitora Gotfrida Federleina.

Nakon nekoliko početnih iskopavanja, holandski reditelj veruje da je pronašao lokaciju zakopanog nacističkog blaga o kojem već dugo postoje glasine, piše Der Spiegel.

Nakon što je navodno dešifrovao kod koji se krije u partituri , to ga je dovelo do bavarskog grada Mitenvald.

U poslednjih nekoliko nedelja bila su tri pokušaja da se pronađe nacističko blago u bavarskom gradu Mitenvald, u blizini granice s Austrijom. Iza svega stoji 51 – godišnji Leon Giesen, holandski reditelj i muzičar. On je uveren da se nacističko blago skriva ispod puta u Mitenvaldu. Prema njegovim pretpostavkama, radi se u najmanju ruku o zlatu ili dijamantima.

Cela ideja o nacističkom zlatu već dugo golica maštu javnosti. A Bavaria kao bivša nacistička tvrđava pruža plodno tle za mnoge koji imaju težnje Indijane Džonsa.

Godine 1944. je Hajnrih Himler, jedan od najmoćnijih ljudi u nacističkoj Nemačkoj, planirao da izgradi alpsku tvrđavu iz koje će se nacistička Nemačka boriti sve do kraja, piše Der Spiegel. I to nije sve.

U aprilu 1945. Vermahta oružane snage i službenici Reichsbanke odobrili su plan za skladištenje barem dela rezervi nemačke Reichsbanke iz Einsiedla, gradića na jugozapadu obale jezera Valchen.

Veliki deo tih sredstava je predat u ruke saveznika , ali oko 100 zlatnih poluga , vreće dolara i švajcarskih franaka , a možda i više je nestalo bez traga. Iako je GIESEN teorija čudna privukla je pažnju u njegovoj rodnoj Holandiji. On, naime, smatra da se krije u partituri „Marša Impromptu“ kompozitora Gotfrida Federleina, piše Der Spiegel.

Legenda kaže da je u poslednjim danima Drugog svetskog rata Hitlerov lični sekretar Martin Borman zapisao slova i brojke unutar partiture koja krije kod koji sadrži koordinate skrivenog nacističkog blaga.

Navodno je vojni kapelan trebao odneti notni zapis u Minhen, međutim nikada nije stigao na odredište. A partitura je dospela u ruke holandskog novinara Karla Hammera Kaateea.

Reditelj Giesen sada veruje da je rešio misteriju. Štaviše, on tvrdi da kod sadrži šemu železničke pruge koja je prolazila kroz Mittenuald 1940 – ih.

Bušenja u Mittenvald su se pokazala plodonosnim, a iskopine sadrže veliku količinu neidentifikovanih metala.

„Geolozi to nazivaju anomalijom, materijama koja ne pripada tamo“, kaže Giesen. On je sada u potrazi za firmom specijalizovanom za istraživanja i eksplozije, te se nada da će platiti troškove podizanjem 25.000 evra iz fonda koje je prikupio od brojnih ljudi. Takođe razmišlja i o snimanju dokumentarca o projektu. Lokalni istoričar Jirgen Proske kazao je kako bi to „mogao biti sanduk s blagom“.

(Tportal)

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *