“ГДЕ СИ, БРЕ, ЕМОТИВАЦ!”: Комшије у жалости због смрти Марка Николића

“GDE SI, BRE, EMOTIVAC!”: Komšije u žalosti zbog smrti Marka Nikolića

7 januara 2019

POZNATO je da se u mladosti Marko Nikolić bavio košarkom, fudbalom i biciklizmom, ali je oduvek znao da je predodređen za scenu. Manje se zna da se kasnije u životu posvetio sportu na posredan način.

– Često je posećivao sportsku kladionicu u Bulevaru despota Stefana, gde je i živeo. Bio je omiljen među ljudima koji su tamo svraćali. Tako smo na njihovu preporuku došli na ideju da Nikolić piše kolumnu – kaže, za „Novosti“, sadašnji urednik časopisa „Mocart sport“ Bojan Đurić. – Imali smo vrlo lepu saradnju, koja je trajala dve-tri godine dok je postojao taj koncept časopisa. On se rekreativno kladio kod nas, a u svojim kolumnama nije davao konkretne predloge i savete, već je iznosio zanimljiva zapažanja i priče iz kladionice. Na mene je najjači utisak ostavilo njegovo veoma dobro poznavanje svih sportova. Od jakih do manje popularnih fudbalskih liga, preko tenisa, rukometa, odbojke, do vaterpola i zimskih sportova. Zaista je bio veliki ljubitelj, što se moglo videti i u njegovim tekstovima. Ono što se iz njih moglo saznati o Marku Nikoliću jeste da je bio veliki navijač reprezentacije Srbije u svim sportovima. Znao je koji igrač je napravio koji poen u odbojkaškoj svetskoj ligi. Sa pažnjom je pratio i manje popularne sportove i pamtio, na primer, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u rukometu tačan rezultat utakmice između Srbije i Azerbejdžana.

Neće ga zaboraviti i „kolege“ sa kojima je pasionirano popunjavao tikete, a jedan od njih kaže:

– Stalno je dolazio, svi smo ga poznavali – priča nam Ljubiša P. iz Šajkaške ulice. – Kada bismo se sreli, uvek me je oslovljavao na poseban način. Nije me zvao ni Ljubiša ni Ljubo, nego bi kazao „Gde si, bre, emotivac!“. Mnogo će mi to nedostajati.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *