GEBELS DŽIHADA: Nekad je bio reper, a dan šef propagande radikalne islamističke tvorevine

GEBELS DŽIHADA: Nekad je bio reper, a dan šef propagande radikalne islamističke tvorevine

10 novembra 2014

kuspert 4rNemački reper Denis Kuspert, koji sada nosi ime Abu Telha al-Amani, u aprilu ove godine se zakleo na lojalnost Islamskoj državi i postao šef propagande ove radikalne islamističke tvorevine.

Kao i Jozef Gebels, nacistički ministar za propagandu, njegova ciljna grupa su razočarani mladi ljudi širom Evrope kojima nudi alternativnu ideologiju.

Kuspert, u reperskim krugovima poznatiji kao Deso Dog, nekoliko godina je bio glavni „igrač“ na berlinskoj hip-hop sceni sve dok se nije preobratio u islam i pridružio džihadistima u Siriji.

Sa novim nadimkom „Gebels Islamske države“, on sada nadgleda sofisticiranu medijsku propagandu koristeći svoju popularnost koju je stekao kao reper.

Popularni reper je često u svojim tekstovima pokazivao sklonost ka nasilju i mržnju prema zapadu i belcima.

– U belom svetu punom mržnje i iluzije poslednja opcija je nasilje – reči su iz pesme „Ko se boji crnca“.

Kuspert se pojavljuje i u jednom videu Islamske države na kome se vidi kako drži odsečenu glavu čoveka za koga tvrdi da je bio član terorističke grupe koji je zasluženo „dobio smrtnu kaznu“.

– On koristi svoju slavu koju je stekao muzikom i da sada njegove obožavaoce dovodi u kontakt sa radikalnom ideologijom – kaže Rafael Perl, stručnjak za terorizam iz Organizacije za bezbednost.

(Blic)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *