ГЕНЕРАЛ ДИКОВИЋ ПРЕНЕО ГЕРАСИМОВУ: „Србија жели војну сарадњу са Русијом!“

GENERAL DIKOVIĆ PRENEO GERASIMOVU: „Srbija želi vojnu saradnju sa Rusijom!“

13 avgusta 2016

105551Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković borave u poseti Ruskoj Federaciji, gde će prisustvovati završnim takmičenjima i ceremoniji zatvaranja Međunarodnih vojnih igara na poligonu Alabino.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, pripadnici Vojske Srbije na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama učestvuju na tri takmičenja – tenkisti na „Tenkovskom biatlonu“ na poligonu Alabino, pontonirci na takmičenju „Otvorene vode“ na reci Oki kod grada Murom, a pripadnici artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva u disciplini „Čisto nebo“ na poligonu u blizini grada Jejsk.

Diković je već danas razgovarao s načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije generalom armije Valerijem Gerasimovim o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i o mogućnostima za unapređenje bilateralne vojne saradnje.

U razgovoru s ruskim kolegom, general Diković je izrazio zadovoljstvo dostignutim nivoom saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane i istakao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije zainteresovani za nastavak i povećanje aktivnosti u oblasti vojno-vojne, vojno-ekonomske i vojno-tehničke saradnje, ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, delegacija Vojske Srbije, koju predvodi Diković, posetila je danas i Međunarodni protivminski centar u selu Nahabino u Moskovskoj oblasti, u kojem se realizuje obuka ruskih oružanih snaga i međunarodnih snaga iz oblasti izviđanja, otkrivanja, onesposobljavanja i uništavanja eksplozivnih naprava.

Srpska delegacija će u subotu na poligonu „Alabino“ prisustvovati finalu takmičenja „Tenkovski biatlon 2016“ i ceremoniji zatvaranja „Međunarodnih vojnih igara 2016“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Da li tata sve zna says:

    Niko nema što Srbin imade! Srbin ima ...Vučića! Niko ne zna šta nam Vučić radi. Ni Amerikanci, ni Rusi, ni Srbi. I onda, jednog dana kada lopov oseti da je prevaren ili mu se tako učini, Amerikanci će viknuti preko sienena - Držte lopova! i pokazati na Vučića. E, pa gospon Premijer, ima da te jure i Amerikanci i Srbi i Rusi. Ni Toni ti neće moći pomoći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *