ГЕНЕРАЛ ХАФТАР ОСВОЈИО АЕРОДРОМ У ТРИПОЛИЈУ: Либијска национална армија не стаје (ВИДЕО)

GENERAL HAFTAR OSVOJIO AERODROM U TRIPOLIJU: Libijska nacionalna armija ne staje (VIDEO)

6 aprila 2019

Libijska nacionalna armija pod komandom feldmaršala Halife Haftara objavila je da je uspostavili punu kontrolu nad međunarodnim aerodromom Tripoli, navodi se u saopštenju pres-službe vojske, objavljenom na Fejsbuku.

„Tokom događaja koji je bez presedana u istoriji naroda Libije, Oružane snage u ovom trenutku su uspostavile kontrolu nad čitavim međunarodnim aerodromom Tripolija“, navodi se u saopštenju.U njemu se ukazuje da će ovaj aerodrom postati odskočna daska za zauzimanje „drugih važnih objekata u prestonici u narednih nekoliko sati“.

Podsetimo, sinoć su stizale protivrečne informacije o kontroli nad aerodromom u Tripoliju. Prvo je izvor blizak komandi vojske maršala saopštio Sputnjiku da je Haftarova vojska preuzela kontrolu nad aerodromom Tripoli, dok je zatim objavljeno da su snage libijske Vlade nacionalnog jedinstva saopštile da su povratile kontrolu nad njim.

Ranije je saopšteno i da je Libijska nacionalna armija pod komandom feldmaršala Halife Haftara obrazovala bespilotnu zonu za borbenu avijaciju u zapadnom regionu zemlje, nakon bombardovanja njenih pozicija južno od Tripolija.

Podsetimo, vojska feldmaršala Halife Haftara nalazi se u ofanzivi na Tripoli koji kontroliše Vlada narodnog jedinstva.

KOMENTARI9 komentara

 1. e. says:

  Još samo da Obradović osvoji televiziju - i gotovo.

  • Ovcoglavi says:

   Gle televiziju, bilo bi dobro bar uvodni deo dnevnika da osvoji.

 2. samostalan says:

  Haftar cas osvojio, a cas nije. Ne zna vise ni on sam. Mozda Sojgu nesto zna.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  a prozapadni šljam se taman ponado da su Haftarovi zarobljeni :-))) Nema ništa od toga, Libija će kao i Sirija i Ukrajina biti oduzeta kaubojima.

  • samostalan says:

   Koja Ukrajina covece, znas li o cemu pricas?

 4. Ovcoglavi says:

  Samo heftaj care Haftare!!!

 5. teoretičar says:

  Posle svih tih vesti treba brate napisati "Na opšte zadovoljstvo Zapada!" Gde bi veliki General kad je grmelo? Zašto nije odbranio makar svoje rukovodstvo kada mu se već država raspala??? Nema potrebe za odgovorom jer danas radi tačno po šemi. Zapad gleda kako se Libijci kolju međusobom a na kraju će podržati onog ko mu se svidi, zasesti po zemunicama ako mu zatreba i nastaviti da transportuje naftu. Zapad nije izašao iz Sirije. Tamo je još uvek i nikome ne pada na pamet da mu napadne čadore. Zapad nije izašao iz Ukrajine, nego jaši na leđima Ukrajinaca i osmatra Ruske obale. Neće izaći ni iz Libije. Bar ne kako bi mi voleli ali drugačije neće pa to ti je.

  • Slobodanka says:

   Već su izašli iz Libije! Pronadjite vest: "Amerika povukla vojsku iz Libije (video)" Vadim Ghirda 07.04.2019 Afrička komanda Oružanih snaga SAD (AFRIKOM) privremeno je premestila svoj kontingent u Libiji zbog bezbednosti. „Kontingent Oružanih snaga SAD koje podržava AFRIKOM, privremeno je premešten iz Libije kao odgovor na (pogoršanje) uslova bezbednosti. Mi ćemo nastaviti da pratimo situaciju na mestima i procenjuje se mogućnost nastavka vojnog prisustva SAD u zavisnosti od situacije“, navela je komanda na Tviteru. ... Vidi se i u ovoj vesti kako odlaze: BREAKING: (Video+Photos) frigates flying US flag evacuate US nationals and security personnel from Tripoli

  • teoretičar says:

   Nadam se da to nije zato što se spremaju za neki novi napad ako im se ne svidi pobednik trenutka. Meni to načisto sumnjivo. Malo mi je lakše sa Venecuelom, mada ne znam sve. Ako je istina da je i Kina poslala "trenere", a ja sam to tako nekako shvatio, onda stvarno nema zdravog puta da Amerika ostvari svoje ciljeve. Mada me muka uhvati što Venecuela ima jednu svoju kompaniju vrlo jaku u Americi i mislim da i dalje radi a sdruge strane su zablokirali Venecueli već oko 7 milijardi dolara u bankama Amerike. I Britanci su odbili da isporuče zlato Venecuele. Eto, i te činjenice me nerviraju. Još kad bih čuo da i Rusija čuva deo zlata na Zapadu, raspao bih se. Istok mora stvoriti svoje sigurnosne bankarske sisteme, bar za domaće potrebe, ali nažalost, tu su kineski i ruski oligarsi, plod gubave tranzicije i istoku će biti teško, ili gotovo nemoguće da drži svoja blaga pod svojom kontrolom. Eno ga onaj Kinez odneo pare u Ameriku a ne zna ni engleski da govori i otvorio fabriku koju su američki kapitalisti napustili i otišli u zemlje sa jeftinijom radnom snagom. Možda tu ima malo i politike, ali zaposlio 2000 američkih radnika, normalno, po američkim platama. I to me zbunjuje. Inače, on je jedan od tih kineskih tranzicionih oligarha i milijardera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *