ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ ОТКРИО ВЕЛИКУ ТАЈНУ: Шиптаре смо могли да сатерамо у море, али се Милошевић уплашио

GENERAL LAZAREVIĆ OTKRIO VELIKU TAJNU: Šiptare smo mogli da sateramo u more, ali se Milošević uplašio

22 maja 2021

Ratni komandant Prištinskog korpusa Treće armije Vojske Jugoslavije general Vladimir Lazarević kaže da je VJ bila toliko moćna da je 1999. mogla šiptarske teroriste i njihove pomagače da pregazi sve do Tirane i satera u Jadransko more.

– Bili smo dovoljno jaki da vojno izdržimo svaki kopneni napad i pokušaj prodora na teritoriju Kosova i Metohije. Da se nije umešao NATO sa intenziviranim napadima na teritoriju Srbije u kojim je stradalo civilno stanovništvo (prema nekim procenama bilo je čak 4.000 civilnih žrtava), vojska bi bez problema prodrla na teritoriju Albanije. Međutim, Slobodan Milošević se uplašio – svedoči jedan od heroja odbrane otadžbine.Strah od tepih bombi

Naime, tadašnji predsednik, kako kaže Lazarević, procenio je da bi kopnena agresija bila previše za malu Srbiju.

– Rečeno mu je da Treća armija može da spreči bilo kakav prodor u naše prostore, ali predsednik Milošević je rekao da Srbija ne može dalje. Strahovao je od takozvanog tepih bombardovanja srpskih gradova, odnosno neselektivnog zasipanja stambenih zgrada, što bi prouzrokovalo strahovite posledice po civile. Uzalud smo ga ubeđivali da vojnički možemo da izdržimo i da čak krenemo u kontranapad. Da smo bili u pravu, potvrdilo se pre nekoliko meseci, kada je jedan italijanski oficir izjavio da su NATO vojnici krenuli da beže glavom bez obzira kada su videli naša dva tenka koja su izašla na Prokletije. Mislili su da ćemo krenuti preko Albanije i proterati ih do Jadranskog mora – svedoči Lazarević.

On podseća da je Treća armija više od 70 dana bila pod udarom, što s kopna, što iz vazduha.

– Čak 80.000 boraca Prištinskog korpusa branilo je teritoriju Kosova i Metohije, koju je agresor hteo da zaposedne i na njoj stvori novu državu, a zbog čega je koncentrisao trupe u Albaniji i Makedoniji. Cilj je bio da pobedonosno umarširaju, zauzmu Kosovo i primoraju Srbiju na kapitulaciju. To svedoče i njihovi planski dokumenti, prema kojima su proračuni bili da za četiri-pet dana zauzmu KiM – navodi general.

Zaslužni za rezoluciju

Međutim, planovi agresora nisu ni izbliza realni jer su potcenili jačinu naše vojske, koja je junački branila granicu.

– Početkom aprila počela je prva kopnena ofanziva u Evropi posle Drugog svetskog rata, ali jake terorističke snage koje je artiljerijom podržala regularna albanska vojska, kao i NATO vazdušnim napadima, nisu uspele da prodru i preseku naše linije komunikacije – navodi sagovornik.

Napominje da je Alijansa doprinela da šiptarski teroristi budu potpuno potisnuti s naše teritorije.

– Veličanstvena vojnička odbrana naše teritorije primorala je agresora da početkom juna zatraži primirje, a potom je usledio Kumanovski sporazum i kraj bombardovanja. Bez toga ne bi bilo ni Rezolucije 1244, koja je danas jedini garant da je Kosovo i dalje srpsko – konstatuje Lazarević.

„Žute ubice“

NATO je tokom bombardovanja Srbije lansirao ukupno 1.300 krstarećih raketa i izručio 37.000 zabranjenih kasetnih bombi. Samo od tih „žutih ubica“ stradalo je oko 200 ljudi, a od završetka NATO bombardovanja do 2006. na teritoriji Srbije i Crne Gore od zaostalih bombi još šest, dok je 12 ranjeno.

Operacija „Konvoj“ šokirala NATO

Jedan od ključnih razloga zbog čega je NATO odustao od kopnene invazije jeste i tajna operacija „Konvoj“, kada je za samo četiri dana na Kosmet prebačena 252. oklopna brigada, najubojitija jedinica Vojske Jugoslavije. Uprkos nadgledanju iz satelita i avaksa, srpski oficiri izveli su pravi podvig.

Oficiri NATO koji su nadgledali povlačenje Vojske Jugoslavije s Kosmeta posle potpisivanja Kumanovskog sporazuma bili su šokirani kada su videli kolonu tenkova u savršenom poretku da se kreće preko administrativne linije.

– Trebalo je za kratko vreme planirati prebacivanje brigade. Da bismo izbegli svaki rizik, odlučili smo se da dužina kompozicije vozova bude tolika da mogu da se sklone u tunele. Ukrcavanje i iskrcavanje takođe su bile tačke na tom putu kojima je valjalo obratiti naročitu pažnju – ispričao je Mladen Božić, odgovorni za organizaciju prebacivanja tenkova i ostale ratne tehnike, čija je ukupna dužina bila čak 60 kilometara.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI46 komentara

 1. opet ja says:

  Nije se Milošević uplašio, nego je bio izdajica i bankarski čovek koji je doveden da prvo raturi SFRJ, a onda i Srbiju. Tako je isto sprečio i dejstvo naše avijacije po NATO trupama u Makedoniji i Albaniji na početku napada. Na kraju je iz čista mira potpisao kapitulaciju, što je mogao da uradi i bez rata.

  • persida says:

   Milosevic je bio Rokfelerov covek, sto priznaje cak i supruga Mira u svojim memoarima. On je doveden da unisti Srbiju. To sto su isto radili i oni koji su ga nasledili ne umanjuje njegovo nedelo. Srbija nikada nije imala vladara koji je povukao jedan samostalan potez. Svi su bili slugeranje i mi smo danas, hteli ne hteli, samo sluge sa periferije. Tako nas i tretiraju i to treba shvatiti mimo emocija koje se protiv toga bune.

   • Gagi says:

    Tako je Persida, do danas. Najbolji u istoriji po svojim zaslugama koga smo imali je bio Milos Obrenovic. Nije on bezveze obezglavio katolickog spijuna koji se iz Austrougarskih Frajkora vratio da ponovo ubija Srpski narod i dize krvoprolice, a tek se uspostavio neki zivot. Zato su ovi njegovi koji su kasnije dosli, placenici iste "centrale", kockarski duznici i gubitnici,unakazili Srpski narod ogromnom pogibijom i strasnom nesrecom. Uvek nam je tako, "nameste" nam bitangu koja ce nas pobiti i unesreciti,mnogi od naseg stradanja imaju lepu zivotnu korist. Zar je danas drugacije. Zar nije vidljivo da svi gubitnici iz prethodnog perioda danas najbolje i sigurno zive. Posle nacionalnog poraza koji je nas (ne njihov), dobijali su besplatne stanove po Bgd-u, ko im je to izlazio u susret za dobro obavljen posao da danas nemamo Decane, Pecku Patrijarsiju i kompletnu nasu zaostavinu koju smo vekovima stvarali i cuvali. Ljudska je to bagra i olos, najgori iz naseg roda vladaju Srbijom.

   • Milan says:

    Interesantno je kako se Vas dvoje uživljavate u ulogu šefa države i to u veoma nepovoljnim okolnostima po tu državu i kako bi sve umeli bolje. "Opet ja" stalno štiti Tuđmana i neoustašku Hrvatsku, pa bi još uključio BJR Makedoniju i NATO u još žešći sukob, pa tako do zaravnjanja svih većih gradova Srbije, uključujući i Beograd. U Srbiji oko 70 posto stanovništva živi u gradovima, šta bi od nje ostalo nakon vašeg pametovanja. Nema potpisane kapitulacije Srbije, Rezolucija 1244 štiti KIM u sastavu Srbije. Ne volim ni ja Kumanovski sporazum, ali da je naša vojska produžila boravak na Kosovu i Metohiji nakon nekoliko meseci NATO bi je i domlatio i porazio, e tada bi morali da potpišemo kapitulaciju. Godine 1812 ruski vojskovođa Mihail Kutuzov nakon bitke kod Borodina morao je da nastavi taktiku povlačenja da bi spasao rusku vojsku, po cenu trenutnog gubitka Moskve. Bez oporavljene vojske ne bi bilo ni sačuvane Rusije ni ponovo slobodne Moskve. A šta ste vi uradili? Pučom 05 oktobra predali ste Srbiju domaćim izadajnicima, a oni globalistima. I sad gledamo dugo umiranje Srbije vašom zaslugom, i zato se neprestano podlački pravdate.

   • opet ja says:

    Tako je.

   • Rajko says:

    "opet ja" i "persida" povucite vodu za sobom molim vas.

    • persida says:

     Povukla bih, samo se plasim da Vas voda ne odnese.

  • Aleksandar bre says:

   Mene već više od dvadeset godina gledaju kao budalu kada im to isto kažem. Čak sam dva puta čitao i svedočenja ruskih (i sovjetkih) agenata KGB da to potvrđuju. Zbog toga je zapad baš njega tržio za pregovarača, a u Hagu i oslobodio krivice, dok rodoljube namestiše. Jednostavno, on je samo prethodnik na istom platnom spisku svih ostalih posle njega. Samo pratite kontinuitet kursa države i videćete da je on konstantan, samo je svakom dodeljena drugačija uloga.

 2. jovan says:

  Sve je tacno sto je rekao Lazarevic, ali Milosevic je dobio od Ahtisarija "obecanje" ako ne prihvati primirje, slede milioni ubijenih civila i da bi natofasisti rasuli tepih bombi "hirosima" po svim gradovima Srbije, Beograd bi bio ravan kao astal, vise ne bi imao brda! Ahtisari je rekao da ce Natofasisti paliti sela i gradove kao sto su desetine miliona Vijetnamaca spaljivali napalm bombama! Milosevicse uplasio da Srbija bude "sprzena zemlja" i privatio rezoluciju 1244. Verovatno je trebalo ici do kraja, ali kao i kod Knina, u "ustaskom" Beogradu vecina i "elita" je bila za Nato, na strani Albanije, i GARANTUJEM da bi osudili Milosevica za "agresiju" na prijateljsku Albaniju, kao sto su ga osudjivali za "agresiju" na prijateljsku NDH, prijateljsku nezavisnu dzihad Bosnu, i zlocine na "nevine albance". Odmah bi ga napali i osudili u "ustasko-jugoslovenskom" Beogradu, Novom Sadu, pa i celoj Srbiji.

  • Gagi says:

   Jovane... Svidjaju mi se tvoji komentari i doza patriotizma kojeg ispoljavas. Ipak, postoji nesto o cemu nisi razmisljao pa su ti neke greske u komentarima oprostene. Da li ti covece mozes da pojmis da mi od 45-e godine nemamo Srpsku drzavu. Da su tu nasu drzavu oteli neki novoizmisljeni vatikansko-komunisticki revolucionari koji su do dana danasnjeg zivotno i materijalno forsirani da razaraju Srbiju. Sve nas grize savest sto smo bili deo tog nametnutog ati-srpskog drustva i sto smo zbog toga prosli ovako katastrofalno. E sada, ima tu veoma velikih razlika, narod je bio primoran od strane okupatorske diktature da slusa i postane to sto jeste.Sasvim je druga prica sa okupatorskim rukovodiocima koji su TO postali jer su bili stimulisani od strane okupatora, a oni su SVESNO prihvatili svoju ulogu da razaraju Srpsko bice i lazu ga novom i naprednom ideologijom, gde ce svima biti dobro i ostvariti korist osim Srba. Nema tu nikakvog pravdanja i ljubavi, svako je iza sebe ostavio svoj trag i rezultate, jedino ako nismo spremni da se suocimo sa tim rezultatima pa izmisljamo svakakva opravdanja. Decenijska je praksa, da pojedinci ne odgovaraju po zakonskim normama ove drzave za pljacku i rusenje ove nase sirotinje, sta mislis, zbog cega zakon i danas ne vazi za okupatorske namesnike i njihove pomagace, to vazi samo za narod da se sto vise globi sudskim taksama. Hvala Milosevicu i njegovim saradnicima sto su imali dobru volju i "odbranili" Srpsku drzavu na svoj specifican nacin, zajedno sa laznim nacionalistima i svim pridruzenim komunistickim-antinarodnim satrapima. KO nije slep, vidi rezultate TE dobre anti-srpske komunisticke volje.

   • jovan says:

    I ja citam tvoje komentare na ovom portalu, jednom malobrojnih patriotskih, jer 99,99% u Srbiji su antisrpski i "politicki korektni", a na tim politicki korektnim portalima novina se ne dozvolja Istinna. Slazem da Srbi nisu od 1945 imali svoju drzavu, ali na zalost nismo je imali i od 1918.!!? Kraljevina Jugoslavija je stvarala Jugoslovene od Srba, vlast je bila tronarodna ali uz proteziranje Vatikana i Zapada fakticku vlast su imali Hrvati, i Slovenci( prebijanje i ubijanje patrijarha), fakticki stvaranje NDH je krenulo u Kraljevini, a vec 1937-8 Hrvati su imali drzavu u drzavi sa vojskom svojom, svojom upravom na toj teritoriji. Kralju je ustasa Mestrovic bio blizi od srpskih patriota, uzgred ratni invalidi iz Prvog rata su moralu da prose po Beogradu. Kazu da je Knez Pavle je vise cenio i boravio na Zapadu zemlje nego u Beogradu. Znaci, "ono sto se grbavo rodi vreme ne ispravi", samo je jos vise bilo grbavo po srpski narod posle 1945. E, onda PRVI Srbin koji je bio na nekoj funkciji, koji je rekao da Srbi konacno prestanu da budu "potlacena vecina" u Jugoslaviji, bio je Milosevic, i zato zauvek ima moje postovanje bez obzira na mozda "greske", i uslove u kojima je "predsednikovao"- gde su lazni nacionalisti kao Vuk, lazne demokrate, lazna elita beogradska(glumatala, pevaljke, i piskarala), i ostali kvislinzi natoffasisticke placene nvo, cepale Srpski narod na mnogo delova kada je trebalo jedinstvo, podrzavali NDH i ostale srbomrzacke novokomponovane narode i drzave. Milosevic je nekako uspeo da 1990 od "uzaS" napravi Srbiju vracanjem pokrajne u sastav Srbije( Vojvodina i Kosovo su bile deo Zapadnog plana cepanja srpskog naroda na 8 delova), pomagao je Krajinu dok se moglo, ali pritisak Zapadnog fasistickog neprijatelja, kvislinga iznutra, sankcije najgore u istoriji sveta- bolje i vise se nije moglo. Ovo moje pisanije nije odbrana Milosevica vec odbrana ISTINE.

 3. persida says:

  Dragi Gospodine Lazarevicu, ako se Milosevic uplasio, od cega ste se onda Vi uplasili? Od coveka koji se uplasio???

  • Velika Metla says:

   Očigledno ne razumeš odnos vlast-vojska. Vojska UVEK izvršava naređenja koja joj vlast daje. E sad, da li je prvo trebalo napraviti vojni puč, pa onda odraditi posao je sasvim drugo pitanje. Neki kažu da nije trebalo , a neki kažu da jeste trebalo. Ja sam uz ove druge.

   • Kosovac says:

    @ Velika Metla, …..Baš me interesuje kako bi taj vojni puč izgledao. Sa trećinom generala koji su radili za Ciju, trećinom generala Stambolićevaca i trećinom generala vernih Srbiji. I slično sa komandnim kadrom. Da li znaš kako bi Momčilo Perišić stao u vojnom puču – uz Srbiju, ili uz Ameriku? ……….Znam da je tvoj odnos prema Miloševiću korektan, ali zapitaj se da li bi u nekoj varijanti vojnog puča, pučisti streljali Miloševića, kao Čaušeskua – kako su neki novinari operativci CIA, BND i MI6 pisali i priželjkivali. Kao ono kada je narod spreman za revoluciju, pa im se u prve redove natrte neki drugi tajni agenti koji ih sve povuku za nos.

 4. Gagi says:

  Nasa Srpska slabost od devedesetih je popustanje i kompromis.Necu ovom prilikom da ulazim u tadasnje odluke drzavnog vrha, ali pored toliko jake vojske (kako tvrdi Lazarevic) mi smo morali da stvaramo dobrovoljne formacije. Tu nesto nije bilo u redu sa tom vojskom, ocigledno je da tada jos nije bila Srpska, nego vatikansko-komunisticka cija je svrha bila da ne razaraju bratstvo i jedinstvo. Danas su svi ti "jedinstveni" na Srpskom penzionom fondu. Onog momenta kada su pocele da padaju kasetne i uranijumske bombe, svakom normalnom je prica bila zavrsena, da li cemo izgunuti od tepih bombi ili se decenijama leciti na Radioloskom institutu, mislim da je ovaj prvi izbor bolji. Znamo kako je Sloba zavrsio, isto bi mu se desilo i da je ratovao, nama takodje, bar bi imali neki junacki otpor i ne bi nam se desilo ovoliko nacionalno ponizenje. Jos davno je to znao Stevan Sindjelic a kopirao ga Milan Tepic, gini kao covek i junak, nemoj da zivis kao smrad a posle se vadis i pricas kako si sve mogao, samo...eto. Rvatima za opkoljavanje kasarni i ubijanje njihovih posada nije vojno pomagao Nato, oni su to sami radili. JNA je tada bila masakrirana jer nije znala cija je i na koju ce stranu, jos je u njoj kucalo srce bratstva. Sustina cele price je sledeca, "srbi" komunisti nisu mogli da izadju iz svog mentalnog klisea i da shvate da je sve od pocetka bila prevara Srpskog naroda, dok stigne iz dupeta u glavu treba da prodje vreme. Doduse, ovim izjavama vidimo da je glava jos daleko. Dobro ljudi, da li je moguce da se ima toliko naoruzanje i da te na kraju ponize neki sumski neskolovani vojnici. Kod Sindjelica to nije moglo da se desi, on je bio Srbin i znao je sta mu je ciniti. Zaista nam je dosta ove nakaradne i pokvarene mentalne gimnastike, svi su sve najbolje znali i umeli,samo rezultati nisu postignuti i ostvareni. Valjda sada pokusavaju da operu svoju zabludelu proslost zbog pokoljenja, ne bi da im pokoljenja budu na losem glasu zbog njihove komunisticke anti-srpske politike koja nas je nacionalno unakazila i osakatila poslednjih decenija. Sloba nije odrzao rec kada je izjavio: "Vas nesme niko da bije",to je bila njegova politicka floskula, pored tolikog oruzja i skolovanih oficira, dobili smo teske batine i izgubili teritoriju. Vrlo su interesentne danasnje izjave ovih nacionalnih stetocina i politickih hijena. Od evidentnih gubitnika oni sebe proglasavaju pobednicima koji i dalje uzivaju ekskluzivne prinadleznosti ovog naroda, kojeg nisu odbranili vec su ga svojom ideologijom i postupanjem unakazili. Po partijskom zadatku su Srpski narod naterali da moraju biti ispostovane Avnoj granice i te novostvorene drzave. Nekadasnji (pravi)Srbi su se rukovodili moralom, to im je spasilo potomstvo i zbog toga nas ima jos po kojeg, koji javno ktitikujemo ove narodne prevarante i najgore iz naseg Srpskog plemena koji su takodje prodali veru za veceru. Ovi "nasi" apatridi su crnji i gori od pounijacenih srba i muhamedanaca, vecu su stetu svom narodu napravili za ovih par decenija nego poturceni srbi za 400 godina.

 5. pogled iz svemira says:

  Cista glupost i mit, onog trenutka kad bi bila izvedena agresija na AL Srbiju bi vratili u kameno doba ne bi bilo grafitnih bombi vec bi za pocetak unistili kompletnu vojsku na Kosovu a u Srbiji bi unistili kompletni elektroenergetski sistem a u Beogradu sve mostove i vodosnabdevanje .To su im jasno i predocili a u kasnijim fazama bi izvrsili i odcepljenje Vojvodine i Sandzaka i prikljucenje PMB Kosovu .Pa kad su takvi stratezi nek udare sada razlupao bih NATO za dva sata da se nebi sastavili vekovima.Narodski - vic se kaze "Sto seres kad neznas da letis"

  • opet ja says:

   Ne bi, to je samo tako predstavljeno da bismo pristali na kapitulaciju. U ostalom I Vijetnam je ušao u totalni rat i na kraju ga je dobio. Samo je pitanje šta želiš i koliko.

   • opet ja says:

    Da vas podsetim da je Jeljcina 31.12.1999. zamenio Putin...

   • Milan says:

    Slabo ti računaš, i pamet ti je tanka. Nema nas koliko Vijetnamaca, u vreme tog rata Vijetnam je imao značajno veći broj stanovnika od nas: 1955 31,3 miliona, 1960 35,1 , 1965 39,8 , 1970 44,9 , 1975 49,9 miliona. Danas Vijetnam ima više od 93 miliona stanovnika. Osim toga važno je da Vijetnam ima direktnu granicu sa Kinom. Dok ni jedan od naših suseda nije podržao nas tokom rata, svi su bili na strani NATO. Vijetnamski rat je trajao 20 godina. Žrtve i gubici iz tog rata Severni Vijetnam mrtvi: 1.100.000 , ranjeni: 600.000, a civili (svi Vijetnamci): 2–4 miliona.

 6. šiško says:

  Istina je ono što gore reče "opet ja". I da je vojska nekim čudom samoinicijativno učinila odlučujući korak i do nogu porazila šiptare i nato, milošević bi ipak potpisao neki sporazum kojim bi priznao "nerešen rezultat", jer mu je to bio zadatak. Ali treba imati u vidu činjenicu da je nato u tom trenutku bio na vrhuncu neke svoje kobajagi moći, da je proslavljao pedesetogodišnjicu osnivanja i da mu je ova intervencija u SRJ bila nužno potrebna za opstanak. Zbog toga se ti gadovi ne bi ustručavali ni da nas bombarduju pravim nuklearnim bombama i sravne celu Srbiju, pobiju većinu stanovništva, a ostatak učine trajno nesposobnim za opstanak i reprodukciju. Zato ni ja da sam bio na miloševićevom mestu ne bih išao do kraja. Doduše, ne bih ni dozvolio da dodje do te intervencije natoa, ali to je već sasvim druga priča.

  • Milan says:

   Šiško, sad si uprskao totalno sa ovim komentarom. NATO tada nije imao samo kobajagi moć, nego bio je glavna vojna sila na celoj planeti. Osim vojske i naoružanja, imao je i stabilnu finansijsku podršku na dugoročnoj osnovi što je za vođenje rata/ratova veoma važno. A mi nismo imali odgovarajuće PVO sisteme, niti smo npr. kao manja država S. Koreja imali nešto nuklearno pa da sa tim pripretimo sili. Dok Rusija u to vreme nije mogla redovno da isplati ni plate, bez stabilne ekonomije nema ratovanja. Ne možeš biti toliko nerealan. Čak i danas moć NATO-a nije "kobajagi", sasvim sigurno nije zanemarljiva sila u odnosu na manje zemlje.

  • Milan says:

   Koliko je važan ekonomski deo. Sankcije protiv SR Jugoslavije (Srbije i Crne Gore) uvedene 30 maja 1992 su pravi početak rata protiv Srbije. Rat u BIH bio je samo povod, a pravi razlog je priprema za drugu fazu rata za vojni deo rata protiv Srbije. SAD-u i globalistima za glatku pobedu, sa što manje gubitak među njihovim vojnim snagama, bio je potreban ekonomski oslabljen protivnik. Rat u BIH je bio tek počeo, a oni brže bolje uveli sankcije. Referendum o nezavisnosti BIH 28.02.-01 marta 1992 godine od Jugoslavije nije uspeo, zato je Rezolucija od 15.05.1992. o povlačenju JA iz BIH duboko nepravedna prema još uvek legitimnoj vojsci. Zašto nisu bili strpljivi i napravili novi referendum, a bez otpočinjanja rata? Nisu bili sigurni ni kako bi se glasalo na ponovljenom referendumu. Zašto su onoliko žurili da priznaju nezavisnost BIH i to u uslovima da nema uspešnog referenduma o tome? Žurili su da osiguraju svoje operacije kasapljenja predviđene za BIH i plus da se pripreme za vojno kasapljenje Srbije.

   • jovan says:

    To je to. Zapadni Plan cepanje Srba na 8 delova po starom Klistenskom modelu iz antike, da budu gradjani tih drzavica, a nacionalno Srbi nebitni! To je poenta! Satanizacija medijska! Sankcije ekonomsko-konclagerske! Pravi rat, uz bombardovanje medijskim lazima i "hirosimama"! Kvislinzi srpski, glavni razlog zasto je uspelo cepanje srpskog nacionalnog bica, i pretvaranje Srbije u koloniju Zapadne pljackaske horde! I jos ovim neznalicama, ogranicenim, bez sire slike koji se hvataju nekih detalja u visedecenijskom ratu protiv srpskog naroda, Milosevic nije bio za cepanje srpskog naroda u 8 "neovisnih" drzava, kao sto bila "ustaska beogradska elita", i nije izdajnik, ali rat za SLOBODU, protiv 20 najmocnijih, najvece svetske kriminalno-pljackaske organizacije Nato, nije mogao biti idealan. Kraj price.

  • Radojko says:

   sisko, ova ti je zadnja, u stvari na pravom mestu kao uvek...

 7. Gagi says:

  Vrlo je interesantna mentalna projekcija koja se nasilno primenjuje na nas narod. Oni koji su nas strasno unakazili, proglasavaju se svecima i vodjama naseg naroda. Tako recimo, Karadjic je bez problema trosio pare Srpske dijaspore u EU kockarnicama, bankar Milosevic i predsednik drzave nije bio upoznat sa pljackanjem Srpskog naroda i otvaranje Dafiment banke gde su opljackali Srpsku sirotinju. Budite ljudi svesne budale, odrecite se (ako vec niste) normalne Srpske logike, tesko je danas ziveti bez ovih heroja koji su Vas odbranili i obezbedili udoban zivot bez neke velike muke. Zivite i uzivajte svoju propast na najbolji moguci nacin, velicajte okupatorske namesnike koji pricaju lazne price i dok to radite, svima nama bice mnogo bolje.

  • Kosovac says:

   @ Gagi, .....Ala si se nalupetao, naročito ovo o Dafiment banci.

 8. miliorad5 says:

  nisu mogli u albaniju nikako da udju to bi bio izgovor za napad na srbiju koja je agresor i TADA bi nas bombardovali divljački,ali isto tako nisu mogli ni da nas bobmarduju tepih bombama bez povoda.Jedino što je milošević pogrešno uradio a to nas košta kosova je što ih je pustio na kosovo uopšte. Ali on se obezbedio "skupštinom" koja je "glasala" za to, jer to je VELEIZDAJA,tako da SVI koji su onda glasali za to treba da odgovaraju za kapitalni zločn protiv naše države, jer NATO nikako nije mogao da osvoji kosovo i samo je trebalo izdržati još mesec dana njihove napade i bila bi mnogo povoljnija ponuda od strane njih u vezi kosova.Ali to i jeste svrha izdaje ,mi će da bombardujemo a vi IZGLASAJTE da nas puste na kosovo:)Milošević je IZDAJNIK našeg naroda i kao takav ne zaslužuje čak ni da ga pominjemo, sem u negativnom kontekstu onoga što su njegova NEDELA a toga ima koliko hoćeš i mrtvih,naših zemljaka na njegovoj savesti takodje ima koliko hoćeš.Čak i laiku je jasno da je imao mnogo bolje kombinacije i poolitički i vojno gledano od samog početka "jugoslovenske krize",a baja je STALNO vukao NAJGORE poteze ZA SRBIJU,naravno posle malo foliranja eto "moramo" jer ovo ili ono, ali je sad potpuno vidljiva ta političko bezbednosna IZDAJA BEOGRADSKE "ELITE" onoga doba, i da nije bilo NEPOSLUŠNOSTI i samoinicijativnog delovanja pojedinaca iz politike,bezbednosti i armije BILO BI JOŠ GORE ZA NAS,kao što je herojski otpor nepoznatih običnih vojnika na košarama upravo OBEZVREDIO čitavu strategiju miloševića,beogradske kvislinške elite i NATO pakta i gurnuo ih u sasvim drugom političkom pravcu koji im sada zadaje glavobolje.Tih par stotina ljudi je ODBRANILO SRBIJU zajedno sa prištinskim korpusom kome više beograd nije mogao da baca klipove pod noge i maglu u oči, kada su videli TAČNO na terenu ŠTA KO RADI u ovoj zemlji i zato su svi viši oficiri iz tog korpusa koji su samoinicijativno RADILI ono što TREBA da rade i NISU bili "na vezi" i "na liniji" sa beogradom, uključujući i generala lazarevića ili sklonjeni ili poslati u HAG u čistki koju je izvršila pučistička vlast Z.djindjića, jer su bili opasani svedoci, koji ne smeju još ni danas da kažu koliko je beogradskih "pozadinaca" u stvari radilo protiv nas u tom ratu.Dok se ta "pozadinska" djubrad, koncentrisana upravo u beogradu ne počiste, mi nećemo imati normalnu državu, a oni su prisutni i danas tu i vrebaju priliku.

 9. Pera Vol says:

  Nisam znao da smo mi Srbi tako plašljivi.

 10. Rista says:

  Srbi su još uvek zbunjeni. Neki patriotizmom, neki jugo činovima a neki još nemaju pojma ni šta se dogodilo. Lupate ko vrata sa jednom šarkom na vetru. Generalska sirovina gore a komentatorska sirovina dole. Tito je namestio loptu na penal. NATO caknuo, Milošević bio na golu. Nismo dobili gol, ali nam stative popadale. Hvala Miloševiću za sve žrtve koje je podneo - izdaje srpskih generala, nalete srpskih tajkuna koji su namirisali srpski leš, nalete NATOa i nacističkih naroda oko Srba. Slično tako propala i jedna Rusija a da ne bi mala Srbija. Da ne bi Miloševića, ne bi bilo ni pola današnje Srbije. Da je Rista bio na mestu Miloševića sa svojom vrućom glavom, ravnali bi nas ko tepsiju. Sreća pa se tu našo pravi čovek u pravo vreme, ladne glave i jasne misli. Ali ko sa slepo ponosnim Srbima da raspravlja? Onaj rodoljubivi fanatizam koji sam ja posedovao onda, koštao bi nas silnih žrtava. Ovaj bajati rodoljubivi fanatizam nekih Srba danas, ne košta nas ništa. Ne brinite. Istorija neće omanuti. Milošević će dobiti mesto koje mu pripada. NATO ga je osudio ali istorija NEĆE. No, još uvek nije moguće proći kroz vruće glave uzaludnih srpskih fanatika koji nemaju muda da prihvate da nas NATO samleo. Slušati bivše generale kako se posipaju pepelom i raspravljati svama, pepeljastim komentatorima i vaše komentare čitati je ravno idiotizmu. Očigledno, malo ko od vas shvata šta se dogodilo krajem prošlog veka a ko je i kako to sve napenalio sredinom prošlog veka. Nema smisla svama gubiti vreme. Većina onoga što ste izbljuvali gore je ni manje ni više nego sramota od neznanja.

 11. Zainteresovan says:

  Sećam se tadašnjih dešavanja i dobro pamtim neke vojne analize da je Srbija mogla da sakupi 400 000 vojske ako proglasi opštu mobilizaciju. Nato pakt kakav takav jeste tehički bio jači mećutim vojno su mogli da priušte maksimalono za ovu kampanju oko 250 000 vojske, ali za takav potez im je opet trebalo odobrenje vlada svih članica pakta što bi se desilo veoma teško posebno ako bi kako je i njihova analiza pokazivala postojala mogućnost značajnijih ljudskih gubitkaka. Kampanja bi onda potpuno propala. Iskreno rečeno oni su se nadali da će sa oko 10 000 šiptarskih terorista i možda još toliko Nato vojnika uspeti da tajno kopneno uđu na Kosovo i preuzmu teritoriju. Kao što znamo zahvaljujući trećoj armiji i svim Srbski herojima koji su branili južnu granicu taj im je plan propao i Nato jesu pretrpeli gubitke što je takođe bio indikator da bi Srbija vojno bila malo veći zalogaj nego što su mislili i za tada najjači Nato. Zbog toga su se i oni malo uplašili i odlučili na taj čuveni Kumanovski sporazum. Što se tiče toga da je Milošević istrajao verovatno bi kao što kaže General Lazarević Srbija pretrpela veće materijalne i ljudske gubitke ali bi onda Kosovo postalo kao što je i oduvek bilo pre SFRJ integralni deo Srbije a i sve zemlje Nato-a bi kao što se videlo sa Trampovom izbornom kampanjom izgubili medijski rat. Sećam se nekih vojnih analiza onomad da se Nato ne bi usudio na jedan takav korak u upušti u opšti kopneni napad pošto su im šanse za uspeh onda i sa svom onom tehnikom bile nesigurne a sa velikim rizikom da se ta kampanja i pored svih mediskih laži pretvori o javnu osudu u sopstvenim zemljama. Stvar je u tome da i najignorantniji i glupi ljudi na zapadu kad ih nešto lično udari po džepu ili ne daj bože neko od familije ako je u Nato vojsci nastrada onda se i oni probude. Klasičan primer je Vijetnam.

 12. Kosovac says:

  U pravu je bio Milošević. Ne znam sa čije strane, ali je bilo očigledno da je neko naredio da se ne gađaju NATO avioni. Kada neko od naših to nije poslušao, pa oborio neki avion, sledila je odmazda NATO zločinaca – Varvarin, kasetne bombe na pijaci u Nišu, voz Grdelica,…. Da smo bili uspešniji, sigurno bi usledilo bombardovanje srpskih gradova, Beograd naročito. Videli smo i da je jevrejsko govno Ričard Holbruk pretio Miloševiću da ako ne sluša, da će Beograd sravniti sa zemljom. Da je (hipotetički) Srbija bila uspešnija u tom ratu, garant NATO ne bi smeo da prizna poraz – usledila bi čak i atomska bomba. ..........Ako bi se poštovani Lazarević uputio kroz Albaniju, NATO bi napustio podzemlje, skinuo jagnjeću kožu, i javno angažovao sve svoje snage. Nismo toliko blesavi pa da mislimo da bi sami pobediti NATO pakt. I Hitlera mi nebi pobedili da nije tu bio SSSR. Tako je bilo 1945. mi pobedili Hitlera, nas pobedili Englezi. Ali, da je 1999. Jelcinova Rusija bila sa nama, e to je druga priča. ………………..Kolege komentatori se ovde malo gube u svojim mislima, ne umeju ili ne mogu da razdvoje „misli od srca“ i misli na osnovu realnih i nepobitnih saznanja. Recimo, persida nema integritet da bi u ovoj temi tvrdila da je Milošević čovek Rokefelera. Kako mi njoj to da poverujemo, kada nam ona sama odaje utisak koji nas vodi zaključku da je Ona pripadnik te agenture, antihrišćanske i antisrpske. …..I ovaj smotlja „opet ja“, on priča o izdaji Miloševića, a autošovinista je od glave do pete. Ne komentariše se tako, sa argumentima koji se mogu automatski upotrebiti protiv tebe. …..Niste čitali moju diskusiju sa kolegom komentatorom „Radojko“, Srbendom iz Šumadije, koji je na početku srbovao više od mene, a dočekao sam da na kraju kaže: „…..a kad si ti vredjao zimermana, nisi rekao u koju si se rupu zavukao kad je 5000 zimermanovih aviona, napalo srbiju..nisu morali ni da bombarudju da su se popis..izazvali bi poplavu…..“. Obratite pažnju, usko je vezano i vidljivo da oni koji kažu da je Milošević izdajica, sami takođe izjavljuju da navijaju za NATO. Naravno da u tome prednjače SPOvce, Gradžani i Stambolićevci komunjare. Obratite pažnju ko to od strane Hrvata, Bošnjaka, Crnogoraca i Severnih Makedonaca gruva na Miloševića, i razmislite o razlogu zašto rade tako kao Vi.

  • persida says:

   Crno bele kategorije su odlika nedostatka i logike u duha. Po Kosovcu, svi oni koji kritikuju nekog srpskog vladara, nisu drugo do ljubotelji NATO-a. Pa to je toliko glupo da prosto diskvalifikuje samog Kosovca. On je ovde vise puta kritikovao Vucica (i ne samo njega). Znaci li to da on to cini samo zato sto je navijac NATO-a? Sto se tice podmuklog i netacnog osvrta na moju malenklost, ne znam kakav integritet Kosovac trazi od mene u ovoj diskusiji. Ja sam navela izvor iz pera osobe koja je bila najbliza Milosevicu i najbolje ga poznavala. Umesto da se pozabavi tim izvorom, ako ga uopste zanima tema o kojoj se nadmeno izjasnjava, on skace na temu mog integriteta. Sta je to ako ne amaterizam i kukavicluk? Posle stotina mojih priloga protiv Zapadnih sila objavljenih u Intermagazinu, Kosovac tvrdi da pripadam Rokfelerovoj agenturi?! Rokfeler mi daje mesecno milion dolara da se prepucavam sa Kosovcem, kafanskim istoricarem i sorosoidom koji je ne tako davno uzdizao padofiliju Kacavenede kao vrh pravoslavlja, koji je predlagao da se pevac Dzej uzdigne na nivo zasluznog gradjanina i sahrani u Aleji velikana. Toliko o integritetu ovog plavoslavca kome bi pozavidela i Sonja Biserko.

  • persida says:

   Citiram Kosovca: "U pravu je bio Milošević. Ne znam sa čije strane, ali je bilo očigledno da je neko naredio da se ne gađaju NATO avioni." Dakle, MILOSEVIC JE BIO U PRAVU STO MU JE NEKO NAREDJIVAO STA DA RADI U TOKU KOBAJAGI RATA. Pa, ako je slusao nekog (a taj neko sigurno nije bio Kinez ili Indus), zasto je onda uopste ratuckao i glumeo velikog drzavnika? On je znao ishod ratuckanja, ali to ga nije sprecavalo da na ratista salje srpske mladice da tamo ginu uludo, kao sto to svojevremeno radio i Tito. Milosevic jer bio poslednji titoisticki ekser zakucan u glavu srpske nacije. Da, oni sto su dosli posle njega bili su jos gori. Ali, to ne znaci da je Milosevic bio mudar i hrabar kao drzavnik. On je bio jedan mlakonja koga su manipulisala i njegova sopstvena deca, a kamoli magovi iz NATO pakta. Ali, on je voleo da glumi ono sto nije bio: smeli Srbin koji se suprotstavlja okupatoru.

   • jovan says:

    Kakvi bre "magovi nato"!?? Lupas. Obicna zlocinackao-teroristicka banda, bogata jer 500 godina pljacka ceo svet! I jos tvoja teza da smo isli vijetnamski put!?? Nema veze. Vise od 2 miliona Vijetnamaca je poginulo, i pobedili su! Tacno. I sta je bilo posle?? Danas su Vijetnamci americka kolonija!? Isto bi se desilo i sa Srbijom, jer bi ste vi na prvim izborima (uz pomoc zapadnih) na prici "Milosevic je kriv za 2-3 milona poginulih civila od Nato bombi", jer je odbio primirje 1244, narod bi to prihvatio, "pobedila bi demokratija" i na vlast bi postavili iste kvislinge i nato sluge koje su dovedene 5.x 2000. Greska i izdaja po svim savovima se desila jer nisu likvidirani saradnici zapadnih sluzbi (bnd, mije i cije) u vojsci, politickim partijama, kulturnim (muzikantsko-glumatalsko-piskaralaskim) krugovima,..   Slovenci, Hrvati, muslimani, Shiptari, su hteli rat(Tudjman, Alija,.) i dobili su ga. Milosevic je bio za mir, i mirovne pregovore, i potpisivao mirovne sporazume koje Zapad(pokvareni) nikad nije postovao, ne postuje ni danas. Da smo i mi hteli rat, dobili bi ga, ali ceo Beograd, "elita-demokratsko-prozapadna", je bio protiv rata sa prijateljskom NDH, prijateljskom Slovenijom, prijateljskom mirnom Bosnom, miroljubivim Arnautima,... "mir brate, mir.." je parola koja se pevala kulturna "demokratsko-prozapadna elita Beograda. za njih "Milosevic je bio ratni huskac, koji hoce da nas vodi u rat protiv Nezavisne drzave Hrvatske"! A sve je bilo suprotno, nama je rat bio nametnut, mi smo bili rascepano partijasko drustvo (za razliku od drugih) sa sitnim partijskim interesima, plus LOVA sa Zapada! I tu smo, gde smo. Vas ne interesuju cinjenice, jer zna se "mantra"- Milosevic je kriv za sve! Al bice da nije bas tako.... nije kriv za minimum 90% desavanja u ex YU, i bio svih godina u defanzivi od raznoraznih hohstaplera i olosa srpskog otpada kojima su ustasko-shiptarska-americka govna sa parama lepse mirisala od srpskog patriotizma. I sad posle DOSmanlijsko- nato okupacije, mozemo samo da pisemo i pisamo, bez vojske, bez naroda koji je izmucen i paralisan od tri decenije terora zapadnog, gladan, zedan, go i bos! Treba ce nam vremenena da se revitalizujemo i oslobodimo, nadam se manje nego vekovi pod Osmanlijsku okupaciju. Nista ne razumete, a samo ponavljate cnn i algemajnecajtuge, komunizam, Milosevic, ovo, ono, ... a rat protiv Srba traje, sa prekidima, od 1914- 2008. To je JEDAN RAT, i NEMA VEZE SA MILOSEVICEM! Znam da ti to ne mozes da shvatis, ali ja pisem za one koji imaju kapacitet i IQ veci, a nisu imali cinjenice, vec samo zapadne lazne price.

  • persida says:

   The Rockefeller Foundation helped found the German eugenics program years before Hitler and even funded the program that Josef Mengele worked in before he went to Auschwitz.

 13. 1980 says:

  Generale svaka tebi čast. Da si ti nama živ i zdrav još mnogo ljeta. Ti i junaci rata se ne stide ni pred precima ni pred potomcima. Uradilo se dosta u to zlo vrijeme,više se nije ni moglo. Treba gledati u budućnost i otklanjati svaku mogućnost da nam se to ponovi. Za to nam treba i mudrost generala Lazarevića i drugih časnih komandanata!

 14. petrovgrad says:

  Nisam stručnjak za strategiju. Ubedjen sam da je Milošević povukao ispravne poteze. Šta je bila alternativa. Da nam bace tepih bombe ili atomke.Zapad je i na to bio spreman. Imali su apsolutnu podršku svog javnog mnjenja. Vijatnam se nije desio pre hiljadu godina. Zapadna Evropa i Amerika sa napalm bombama spalili milione Vijetnamaca, samo lud političer je mogao da veruje da se nama ne bi isto desilo. Danas NATO zvecka na samoj granici Rusije, a Rusija samo daje saopštenja. Zamisliti koliko je bila zaka 1999 god.NATO se jedino plašio nekih polupijanih Jelcinovih generala da ne postupe nekontrolisano i pritisnu dugme i aktiviraju neku raketicu.NATO se više plašio Rusije 90-tih nego danas. Od školovanih i pametnih generala nema odbrane, oni mnogo dumaju. Za neprijatelja je zakon kada na suprotnoj strani za raketom sedi baćuška sa litrom votke i očas posla može da napravi vatromet. Oružje je opasno samo kada je u rukama ludaka.

 15. RASPUCHIN says:

  Kaže naš narod da i : “ćorava koka kljucne poneko zrno”. E pa svi komentari , naravno i moji , liče na to kljucanje. Ne znam da li da krenem od generala kojem je karijera zacrtana još u vrijeme Broza , kao i svim ostalim “našim” generalima iz devedesetih , valjda kao dio pripreme za sve što će se događati? Vratiću se ovom pitanju – konstataciji. Iz mog skromnog ratnog iskustva , a u nekim od komentara se i to provlači , mnogo smo skupo platili dezorjentiranost i evidentnu nesposobnost ogromne većine oficira JNA koji su ostali na našoj strani. Mnogo je bilo bespotrebnih pogibija , vraćanja osvojenog , neosvajanja onoga što se trebalo osvojiti , slabog planiranja , mnogo alkohola , mnogo šverca a mnogo i izdaje. Ali da se vratim na pitanje – konstataciju. Pogrešno gledamo na mnogo toga i jedni drugima skačemo za vratove a bez ikakve potrebe. Svaki naš komentar je rezultat emocija koje proizvede tekst a kod nekih i interesa (iza koji mogu stajati različite pobude). Moramo se svi vratiti na početak ali bar na onaj Vidovdan kada je Milošević poručio našem narodu da : “niko ne smije da vas bije”. Već , koliko , sutradan su počeli ne da biju naš narod već i uši da zavrću a on nije učinio ništa ili skoro ništa da to spriječi. E sada , da li je i on bio dio tih priprema i kadrovske politike koja je našem narodu nametala one , pripadnike “našeg” naroda , koji su kolebljivi , plašljivi i lako podpadaju pod nečiji uticaj , ne bih znao reći? Sjećam se nekih likova , oficira JNA , koji su se junačili i iz Krajine prijetili ‘rvatima nekim “drugim poluvremenom” a već tada je savremeni fudbal išao na postizanje gola u prvim minutama kao nekom vrstom garancije za pobjedu. Naravno , “naši” a Brozovi oficiri su bili zadojeni tekovinama NOB-a koji je morao trajati (bar) četiri godine i mnogim "junačkim" pogibijama (naravno ne njih nego rezervista) a sve se trebalo završiti “bratstvom i jedinstvom”. Ova priča , decenijama poslije , je na tragu tog “drugog poluvremena”. Da , sve su nam govorili mnogo prije a niko ih nije slušao. Oni , mislim na sve naše neprijatelje a nekadašnje saveznike koji su postali saveznici naših neprijatelja , su nas bolje poznavali nego mi sami sebe. Tako su nam nametnuli “Vukote” koji će se “vratiti doma” jer im je supruga , 'rvatica , “skuvala pašta-šutu” pa makar zbog toga predali kasarnu sa sve naoružanjem i vojskom u istoj (iz ‘rvaCkog filma : “Kako je počeo rat na mom otoku”). Naravno prije toga su nam pokazali i “oca” , te oficirčine,“Vukote”, kao lik “Trokrilnog” (V. Bata Živojinović u ‘rvaCkom filmu : “U raljama života”) koji , dok je ispijao litar rakije , čitavo vrijeme “prijeti” Štefici Cvek riječima : “A sad ću da te karam ...” i sve tako dok nije popio svu rakiju i zaspao a Štefica ostala nekarana. Od mene toliko. Ko shvatio , shvatio. A ako neko nije shvatio neka potraži ove replike iz filmova , pogleda ih i ponovo pročita ovaj komentar.

 16. Gagi says:

  Neki komentari su jednostavno - moralno i intelektualno neverovatni. Mnogi komentatori pokusavaju da nas ubede da je nas zivot poceo 90-ih godina pojavom komunistickih nacionalista. Peru i "pravdaju" sve one koji su prethodnih decenija bili u rukovodecoj strukturi okupacionog komunistickog sistema i koji su svojom okupacionom ideologijom sludjivali i unistavali Srpsko bice. Odjednom su se devedesetih politicki umili, obrisali komunjarske krmelje i shvatili da su nesto drugo. Verovatno ih je bilo sramota da nas vise sludjuju i razvaljuju, u medjuvremenu su njihove drage komunisticke kolege u drugim " bratskim i jedinstvenim" republikama vec uveliko zauzeli nacionalne stavove koje su imali od uvek. Novi "nacionalisti" se pobunise zbog pokrajina koje smo jedino mi imali, to prethodnih decenija nisu primecivali kao ni Ustav iz 74 god. Progledase nasi komunisti tek 90-ih godina, u opstoj inflaciji i bedi koja je stigla, naredise svojoj policiji da otima narodu bezin, cigare i kafu, nisu bili gadljivi ni na marke pa su tako stvorili neke pljackaske prevarantske banke. Sve su to radili u interesu Srpskog naroda i njegove nacionalne pobede, secanje na odnos jadnog i izbeglog naroda je suvise bolno da bi se prepricavalo. Nesto ranije su mnogi sleperi sa nasom pomoci otpremljeni tom narodu, samo pojedinci znaju gde su se usput zaglavili i zavrsili. Nafta za tenkove se vojsci u Krajini i Bosni prodavala po paprenoj ceni,mozda neko zna ciji je to biznis bio za ocuvanje Srpskog naroda. Takav "patriotski" odnos je trajao sve do 2000 god. kada su vec umorni i bogati, vlast predali svojim preobucenim i namirisanim kolegama koji ce nas dalje unistavati prodajuci ono malo sto je ostalo. Ovi "novi" su takodje imali staro vec dokazano komunisticko poreklo, jedino je Velja tu slucajno zalutao ali je i on dobro dosao jer je bio za "novo vreme" i kombinacije koje ce do njega dovesti. Eto dragi branioci velikih patriota, Slobe i Rankovica kojima bi mogli da dodate jos ponekog komunistickog nacionalistu, npr. Penezica,Stambolice, Markovice. Svi oni su cuvali i brinuli o Srpskom narodu kako su najbolje znali i umeli, njihove rezultate osecamo danas na Srpskoj grbaci, doduse, kako ko. Neki su lepo unovcili taj komunisticki patriotizam, neki su ostali bez svojih vekovnih ognjista, neki su ostali invalidi, nekih vise nema, neki su pobegli preko sedam mora. Samo su jos tu u svom zivotnom zadovoljstvu ovi koji su nas vodili,njih propast i nesreca Srpskog naroda nije okrnjila,i dalje spasavaju Srbiju i urlaju kako su oni u pravu jer su najvece patriote, jedino im smetaju nasi neprijatelji jer nisu dobronamerni. Tako je TO kada se udruze srp i cekic sa krstom i ocilima, niko tu nije u stanju da prepozna sta je sta, ocigledno je da to nije losa kombinacija, mnogima je donela dosta dobrog a neka svako tumaci ko sta hoce i kome se kako prohte. Prevara je u tome sto niko to logicki nije u stanju da istumaci, svako moze da bude sta zeli, moze da oblaci svako novo politicko odelo i sve se to nastavlja u nekim novim formama. Naravno da odgovornost za prosli i minuli rad ne postoji jer je uvek radjeno u korist Srpskog naroda, to sto su se desile neke "greskice" i narod zbog toga stradao, pa Boze moj, niko nije perfektan a neprijatelji su jaki i odvratni.

 17. jovan says:

  Neverovatno moralno i intelektualno kako su neki komentari jednostavni! Mnogi komentatori pokusavaju da nas ubede da je zivot nas Srba poceo 1945, a i da je Jugoslavija nastala 1945! Oni nemaju pojma da je pretapanje Srba u Jugoslovene, i stvaranje drugih antisrpskih nacija od Srba pocelo mnogo ranije, ali sa potporom Srba od 1918. kada milio i po poginulih Srba, kocentracioni logori za Srbe sirom Austro-Ugarske, i onda sve baceno u "golemo nista"! Rat koji je poceo ultimatumom koji ce se pojaviti copy-paste ponovo 1999, bez promenjenog zareza i tacke. Rat koji je poceo 1914. traje sa prekidima ise od 100 godina! U Kraljevini Jugoslaviji se cepa srpski narod stvaranjem Banovine Hrvatske drzave sa svojom vojskom i upravom. U medjuvremenu "zvanicno" je bio Drugi rat protiv Srba i vise od 2 milona ubijenih, desila se velika NDH, Velika Albanija, "crveni montegrini",.. konc logori opet, i Treci sa mnogo manje, desetine hiljade mrzvih Srba. Zaslepljeni ideoloski, mnogima ne smeta kada skoro ceo "gvozdeni puk" izgine na Kajmakcalanu, ali pljuju Milosevica zbog Kosara i Kosova. Odvratni "dvostruki arsini"! Zato sto komentatori koji su sporni moralno i intelektualno ne vide cinjenice, da rat i razbijanje Srpskog naroda od strane Zapada poceo zvanicno 1912-3 pa 1914., ali realno okupacijom Bosne i Dubrovnikaod Austro-ugarske kada sve katolicke Srbe upisuju u tzv. Hrvate! Sve to ne vide IDEOLOSKO ZASLEPLJENI, pa samo vide krivicu onde gde je NAJMANJE IMA, a to je kod Milosevica i "komunista" koji su sutnuli "stambolice" i "autonomase", "montenegrine" koji su bili poslusnjici Slovenaca i Hrvata. Jedini koji su ustali u ujedinjenje Srbije i ujedinjenje vascelog srpskog naroda! I tu nema ideologije, tu je sve cisto. Ali to je zasmetalo Planerima raspada SFRJ jos od 1976(zvanicno), i krenula je medijska satanizacija Milosevica i Srba, razumljivo. Jedino nije razumljivo u moralnom i intelektualnom smislu, sto su tu "antimulosevicevsku i antsrpsku" MANTRU prihvatili oni koji su navodno Srbi! Autosovinizam ili placeni lvislinzi!? Ili je to 2u1 bice da je to!? Svoje lazno podeljeno(!) Srpstvo, pokrivaju antikomunzmom! Nema ideologije ako branis svoj narod, ideologije, komunizam, kapitalizam, feudalizam, su prolazne stvari, NAROD JE JEDINO VAZAN I VECAN. Malo, objasnjenje za moralno i intelektualno sporne komentatore. Malo ISTINE!

 18. Rista says:

  Jovane, fala Bogu milostivom što te uputio da napišeš ovaj komentar. Već mi se smrklo i bio sam spreman da zatvorim članak, da sednem i da pokušam da shvatim odakle tolikim Srbima te samoosude i da se razderem na prvog ko mi izađe pred oči. Kanda "psihološki udar" Cije nije bio uzaludan. Lepo su nam i otvoreno rekli, toliko ćemo vas posrati da ćete sami sebe pljuvati. Godinama se borim protiv takvih shvatanja ali ko da napadam vetrenjače. Hvala za tvoj komentar i drago mi da ima naših Srba koji su duboko svesni šta se događa. Svaka tebi čast.

 19. RASPUCHIN says:

  Da , neki komentari možda i jesu moralno i intelektualno “jednostavni” i “neverovatni” a neki su , kao što napisah u prethodnom komentaru , pomalo i manipulativni. Po mom skromnom mišljenju , u svakom od komentra , pisala ga neka intelektualna veličina ili neko jedva pismen , se može pronaći nešto vrijedno. Ponovo se vodi rasprava o Miloševiću a malo ko od nas zna šta se , u njegovoj glavi , stvarno događalo. Neki ga hvale , neki ga kude a neki , kao ja , se ne mogu odrediti jer je malo činjenica na osnovu kojih bi mogli procjeniti njega i njegovu ostavštinu. Priznajem da sam subjektivan i da ga ne mogu svariti sve dok mi neko ne dokaže da nije izdao Republiku Srpsku Krajinu. Ono malo objektivnosti , koliko bih mogao pokazati , je činjenica da je bio okružen ogromnim brojem jako loših ljudi. Ne znam zašto bi se istorija posmatrala od 1912. (‘14.) g. a ne , recimo od 1900. ili 1902.g.? Mislim na dva događanja , iz Zagreba , tih godina i oba uperena protih našeg naroda (Srba) a rezultat toga su sve sljedeće godine kroz istoriju počev od : 1914. ; 1918. ; 1939. ; 1941. ; 1945. ; 1971. ; 1974. i 1991.g.. Naravno , ovo 1991.g. sa priličnom rezervom jer je počelo ranije. Baviti se politikom i voditi narod a ne prihvatati istorijske činjenice iz svih godina od početka prošlog vjeka je neozbiljno kao i opravdavati nekoga ko to nije uzeo u obzir i na osnovu toga planirao poteze. Doduše , što se mene tiče ja bih se vratio još malo dublje u istoriju , tamo negdje u “srednji vjek” pa čak i u ranije godine “srednjeg vjeka” od kada već uveliko traje progon našeg naroda a provodile su ga iste sile koje to rade i danas. Greške se mogu pripisati svima a nekima i loše namjere ali niko nikada , do devedesetih , nije bio suočen sa jasnom porukom koja glasi (ne “glasila” , nego i dalje glasi) : “Beograd se brani u Kninu!”. Odnosno , “KosMet se brani na Kosovu u Ravnim Kotarima”. I ovdje bih “izdvojio mišljenje” pa rekao : “KosMet se brani u Srbu i SRBskim Moravicama!”.

  • Kosovac says:

   @ RASPUCHIN, …..Kolega, ne treba mnogo filozofirati nego samo pogledati u činjenice-neosporna dešavanja, pa shvatiti da je Milošević IZDAO Republiku Srpsku Krajinu. Svedoci smo da je sinoć Ričard Holbruk bio kod Miloševića, izvukao od njega obećanje da Srbija neće vojno pomagati Krajišnicima. Pa je onda Ričard Holbruk sav srećan otišao u Nato-Hrvatsku bazu i rekao im da odmah mogu da „krenu“. I oni su krenuli na Srbe, koji su ionako bili zauzeti međusobnim svađama oko vlasti. Imali su 10 stranaka i sprovodili demokratske izbore. Pa ona sramna izjava Borisava Jovića, star čovek, a laže. Srbe Krajišnike su dodatno subverzivnim delovanjem oslabili komunjare generali iz partije koju je formirala Miloševićeva supruga, komunistička kalaštura i karakondžula. Svi ti generali (neki oficiri i neki političari) su igrali za tim koji uopšte nije bio srpski orijentisan. ………………..Ovo sam izneo činjenice koje nisu neka velika nauka, ali je sve to bilo dostupno javnosti, pa sam eto i ja to zapamtio. Ali zato sam takođe zabeležio i činjenice koje veoma mnogo idu u prilog Slobodanu Miloševiću. I njegovim zaslugama za buđenje Srpstva koje je on zvanično započeo. I ovo malo ćirilice koja je prisutna, započelo je da se oporavlja zahvaljujući tom komunisti Miloševiću, a ne Vuku Draškoviću, Zoranu Đinđiću, Ivanu Stamboliću, Borisu Tadiću, Draganu Đilasu, Čedomiru Jovanoviću i ostalim srboljupcima kojima je demokratija curila i na nos i na usta. Da skratim pisanije konstatacijom: Naći će se neko pismen da celokupno delovanje Slobodana Miloševića stavi na papir, doći će do zaključka da od 1900. godine pa do danas nije bilo većeg Srbina od Slobodana Miloševića. Draža Mihajlović je bio vojnik, nije bio političar. Čak će i svetska istorija afirmativno zabeležiti pojavu „Slobodan Milošević“, naravno ukoliko se kugla zemaljska istrebi od gubara sorošoida.

   • RASPUCHIN says:

    Prije nego što se vratim na temu , gledao sam davno jedan putopis sa Metohije i vidio (pa zaboravio :) ) zapis iz jednog manastira u kojem uzgajaju autohtone pse rase - Šarplaninac. Recite mi , molim Vas , da li znate o kom manastiru je riječ jer sam zainteresovan za nabavku jednog takvog psa ali crne boje? E sad' ... Što se tiče zasluga Miloševića i njegove krivice to je teška priča koju ste Vi prilično dobro opisali. Da , bilo je i međusobne svađe oko vlasti ali su i to bili sukobi koji su vukli iz Beograda a poticali su ih Vuk , Šešelj , socjalisti , oficirski SK-pokret za j"U"goslaviju u saradnji sa Mirom Marković i Borislavom Mikelićem i ini. Problem je što svi zaboravljaju narod (kao i na KosMetu) koji nema nikakve veze sa tim sukobima oko vlasti a narod je jedini stardao a i dalje strada. Imao je i Milošević svoju ulogu ali sam prilično ubjeđen da je on bio doveden pred "svršen čin" zbog ranijeg dogovora vrha JNA sa ustašama. O sličnoj saradnji bi Vam mogli pričati pripadnici VRS iz SRBskog Sarajeva i Hercegovine. Vjerujem da bi i u njegovom slučaju , da je doživio presudu , bilo pročitano obrazloženje isto kao i Radovanu Karadžiću. A u Karadžićevom slučaju je obrazloženo (parafraziram) : "Karadžić nije imao efektivnu kontrolu nad VRS". Da li je Milišević imao efektivnu kontrolu nad vojskom SRJ a kasnije SCG jer , potpuno sam siguran , nad JNA nije imao nikakvu kontrolu. Što se tiče Holbruka ...? Taj je došao samo da potvrdi prethodni dogovor a taj dogovor su utvrdili 'rvaCki oficiri iz JNA koju su mjesecima prije "Bljeska" i "Oluje" špartali Srbijom a sjedište im je bilo u Zemunu koji je kontrolisao "vojvoda" koji sve zna??? Nešto sam olijen za dugačko pisanije a shvatićete Vi šta sam želio reći.

    • jovan says:

     Dobro si odgovorio Kosovcu u vezi Holbruka i njegovog dolaska kod Milosevica pred "Oluju", koju on nije bas razumeo,(inace odlicno kapira stvari), ali moram da dodam NAJBITNIJU CINJENICU- Holbruk je u stvari "doneo" UPOZORENJE da ce Srbija biti bombardovana istog momenta kada krene tenk ili avion iz Srbije. Za one koji ne znaju jos od 1990 postoji PRETNJA BOMBARDOVANJA SRBIJE, ambasador Cimerman i Amerika, i to se prvo odnosilo na Shiptare, a potom na sve tzv. republike. Milosevic je i trazio od Martica da izdrze tri dana dok ne stigne pomoc, ali izdaja i DEZERTERSTVIO visih oficira koji si pomenuo ubrzalo je stvar. Moja TEZA u koju sam 100% siguran glasi: Milosevic je prvi i jedini Predsednik Slobodne Srbije, NA ZALOST dosao je prekasno na celo "uzaS" Srbije, fudbalski receno u 89. minutu kada Srbija gubi sa 7:0, izborio je produzetak, ali vise NIJE SE MOGLO! Srbi su u DEFANZIVI vise od 150 godina. Skoro sam pogledao prilog o podizanju spomenik Gundulicu u Dubrovniku, cini mi se 1894. god, najvecu donaciju za spomenik srpskom Gunndulicu dao je kralj Aleksandar Obrenovic (uzgred on je spasio finansijski i Hilandar da ne prestane da bude srpski), pa je i bilo odluceno da na otkrivanju spomenika ucestvuje hor iz Beograda. Ali to se nije dogodilo jer Austrijske vlasti nisu dozvolile, ni horu da peva, ni srpsku zatavu, a "forsirala" hrvatsku i hrvatstvo. Zasto sam ovo napisao da je pretapanje Srba u Hrvate i mrznja pocelo pre 1900, Permanentan rat protiv Pravoslavnih Srba traje vekovima, a Zapad, Austrija i Vatikan, je to intezivirao kada su Srbi poceli oslobodjenje od Turaka, sprecavajuci Srpsku drzavu od Soluna, Skadra, do Krajine. Tu su i procesi protiv Srba u Zagebu, Ali greska koja je napravljena 1918 stvaranje Jugoslavije i "mutant trodelne nacije jugaslavenstva" je put koji je doveo do 2008.i proglasenje Kosova, ko to ne vidi, dzabe sve. To je dovelo do toga da dva "najsrpskija" grada u XIX veku, Cetinje i Dubrovnik, postanu "najantisrpski" danas!  Mi smo 3 miliona i po Srba poginulih bacili u "golo nista", mutant drzavu Jugoslaviju. Da nije bilo Jugoslavije, ne bi bilo NDH, Slovenaca, danas bi mozda cak Solun bio nas( to cak priznaje hrvatski akademik Tvrtko Jakovina, je to je Istina), ne bi bilo Hrvatske banovine, ne bi bilo ni Tita, ni Kardelja, ni montenegrina, ... cak iako bi takva Srbija i bila, komunisticka, NAROD SRPSKI BI OSTAO SRPSKI, U SRPSKOJ DRZAVI, kao sto se desilo sa drugim narodima u Istocnim komunistickim drzavama. Znaci, problem nije izlizana "mantra"- srbski narod je stradao od Zapada zbog komunizma, ili jos smesnije, zbog Milosevica!!! Cepanje i stradanje srpskog narod je proces kao deo master plana. Apsolutno sam saglasan da se je Kosovo i Beograd branio u Kninu, ali me cudi da ne znate da je da su sve opozicione partije predvodjene Draskovicem, "elita kulturna" u Beogradu su bili za priznavanje NDH, Bosne i ostalih i cepanje srpskog naroda u 8 delova, na liniji Zapada, koji su to trazili. Parola njihova je bila "Knin se brani u Beogradu, odnosno, objasnjenje je bilo da ne treba ratovati za "kamenje" Knina!? Tu je "kvaka" devedesetih. Zato skoro uvek branim poziciju prosrpsku Milosevica! Da je posle 1989. na celu Srbije bio Nikola Tesla i Milankovic zajedno, i trazili vracanje pokrajina u sastav Srbije,  i protiv cepanja Srba na potlacenu manjinu u novim banana drzava, rezultat bi bio isti, JER JE SRBIJA BILA RASPOLUCENA POLITIKANSTVOM I IDEOLOSKI, plus bila izbusena kao svajcatski sir od mije, cije, bnd, i drugih (ne treba zaboraviti ni dzihad)! Nema drzave, nema odbrane od neprijatelja, ako je zemlja ideoloski rascepana, i ono najgore,  sto imamo posle 2000 da su kvislinzi zasticeni i dobro placeni, a oni koji su branili zemlju i narod ili poginuli ili na dozivotnu hasku robiju.

     • Mussa Kessedžija says:

      A kako je najhrvatskiji Beograd postao deo Srbije??

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *