ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ ПРОГОВОРИО О СВОЈОЈ ГОЛГОТИ : Ја сам бранио Косово, а моју главу су предали Хагу!

ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ ПРОГОВОРИО О СВОЈОЈ ГОЛГОТИ : Ја сам бранио Косово, а моју главу су предали Хагу!

6 септембра 2018

Пензионисани генерал Владимир Лазаревић, легендарни командант Приштинског корпуса у време НАТО агресије, каже да се 2005. године предао Хашком трибуналу на захтев тадашњег премијера Војислава Коштунице.

Генерал наглашава да је часно и поштено са својим саборцима бранио и одбранио Косово, а да је онда негде у врху одлучено да његова глава буде жртвована у Хагу.– Звао ме је Коштуница, звали су из Владе, из Генералштаба, притискали су ме… Онда сам рекао, добро идем! Ако је моја глава цена за Србију, платићу ту цену! – почиње Лазаревић присећање на најтеже дане свог живота.

Жртвовање за земљу

Генерал Лазаревић, који је пуштен на слободу 2015. након издржане две трећине казне од укупно 14 година затвора, на колико је у Хагу без икаквих доказа осуђен, каже за Информер да су га 2005. позвали у Генералштаб и ‘саветовали’ га да се ‘добровољно’ преда Хагу!

– Добио сам позив из тадашње владе да дођем на разговор, иако нисам ни знао на коју тему. Нисам тада добио никакву оптужницу, живео сам свој живот мирно, као пензионисани официр, проводио сам дане са породицом… У првом тренутку нисам желео да се одазовем, јер сам пензионисано војно лице и немам шта да разговарам са извршном влашћу. Међутим, позвали су ме онда из Генералштаба и отишао сам на састанак. Примио ме је Војислав Коштуница и тада су ми рекли да постоји хашка оптужница против мене – прича Лазаревић и каже да му је Коштуница тада рекао да га вероватно неће дуго задржати у Хагу!?!

– Тадашњи премијер Коштуница је тражио да се одазовем у Хаг, рекао ми да ће видети да ли ће ме тамо дуже задржавати… Питао сам која је корист по Србију ако се предам Хагу, а они су ми рекли да је то свакако добро и за нас и за Космет. Да ће то смањити притисак на Србију око КиМ и да ћемо добити споразум са ЕУ, онај ССП. Тада сам им рекао, ако је то бољитак за државу, ево моје главе! И отишао сам у проклети Хаг, владиним авионом… – објашњава Лазаревић, који је у Трибунал отишао у пратњи ондашњих министара Зорана Стојковића и Зорана Лончара.

Највеће небулозе

Генерал Лазаревић, наравно, помно прати актуелна збивања око Косова. Он наглашава да су тврдње о томе да је наша војска на Косову током 1998. и 1999. године примењивала „непримерену силу“, о чему данас говори и игуман Дечана Сава Јањић, тоталне глупости.

– То су највеће небулозе, које више нико нормалан не узима за озбиљно. Нико, па чак ни Хаг, није остао при тој некој тези употребе сувишне силе од наше стране. Имамо податке, доказе о томе да смо употребљавали минималну силу… Највећа употреба силе у историји ратовања употребљена је управо од стране НАТО агресора против наше државе, посебно против војске чији сам био командант, против Приштинског корпуса. Али, као што знате, војнички нису успели да нас поразе – закључује Лазаревић. Он је шокиран вешћу која је стигла из Приштине да је Фатмир Љимај именован за главног преговарача са Београдом.

– Па то је страшно! Срамно је и за међународну заједницу што од 1999. до сада дозвољава милион оваквих ствари. То су њихови спонзори који су их ту довели и ругају се свему нормапном – каже Лазаревић.

(Информер)

KOMENTARI8 коментара

 1. milorad says:

  Grozno je postupila politička kamarila prema sopstvenoj armiji, neka to bude nauk nekim budućim oficirima DA SU ONI PRE SVEGA I IZNAD SVEGA DUŽNI DA REAGUJU NA OČIGLEDNU IZDAJU I POLITIČKE PREVARE KOJE KORUMPIRANI DRIPCI KRIJUĆISE IZA NEKIH POLULEGALNNIH ODLUKA I USTAVNO SUPROTNIH ZAKONA ČINE, SVUDA NA SVETU BI OFICIRSKI KOR REAGOVAO NA TAKO OTVOERENU IZDAJU KOJA JE BILA OČIGLEDNA I BOSANSKOM I U KASNIJE KOSOVSKOM RATU.Treba ipak pozdraviti nivo profesionalnosti i vojnog kavalitetea generala Lazarevića i ostalih kvalitetnih oficira patriota koji su čak i u takvoj atmosferi špijunske ofanzive i izdaje(setite se samo likova koje su pohvatali sa lokatorima po srbiji, baš me zanima da li su ih streljali na licu mesta, a trebali su)uspeli da pruže zaista neobično efikasan otpor poludeloj NATO mašini za ubijanje.Neću da pominjem NATO saradnike u vrhu arimje koj su i posle rata uhvaćeni u otvorenoj izdaji pa nikom ništa:)

 2. I drugi su says:

  Ali bez plate i dr. beneficija,

 3. Dane Radakovic says:

  ako sirotinja nije smela i znala znao si ti da Srbin nije deneral ni predsednik Srbije nego su titine crvene ustase trebo si braniti vuka draskovica 90 ih i NAROD SRBSKI U BEOGRADU a ne izdajicu komunisticku partiju

  • Velika Metla says:

   ДР,КО је Вук Страшковић је показао он сам најбоље! Од онаквог оца комуњаре Видака није ни син могао испасти бољи! Никако!

  • JmBg says:

   U Beogradu ima svega, Srba najmanje.

 4. Pastrovic says:

  Da li Kostunici fali makar jedna "stidna" dlacica zbog svega sto je uradio? Jok! Dakle, nije problem on nego svo Srbstvo.

  • Deda Micko says:

   Tako je, Srbi su 99% korumpirani, propali po svim savovima. Samo tako se moze objasniti njihova sadasnja stvarnost. Bez prepoznavanja bolesti, nema izlecenja.

 5. kiki_ ćeraćemo se says:

  Sve to stoji, nego ti prijatelju Đenerale kao ne znaš da su te prodali za dobre pare? Šta ćeš im ti ovde a oni bez love, bolje ti tamo a ovde njima lova za tvoju glavu. Pazi da opet ne zaglaviš neku ćorku i džepove im napuniš.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u