GENERAL LEONID IVAŠOV: Slovenski narodi mogu opstati samo ako se ujedine

GENERAL LEONID IVAŠOV: Slovenski narodi mogu opstati samo ako se ujedine

8 septembra 2013

Leonid-IvasovObradovala me je vest da me je odlikovao predsednik Tomislav Nikolić medaljom za hrabrost “Miloš Obilić”. Za to odlikovanje predložili su me moji srpski prijatelji sa kojima sam blisko sarađivao u borbi da se sačuva teritorijalni integritet Srbije. Iskreno volim Srbe, bliski smo narodi ne samo po pravoslavnoj veri već su nam isprepletani i istorija i sudbina – kaže za “Novosti” ruski general-pukovnik Leonid Grigorjevič Ivašov.

Bivši glavni ruski vojni diplomata, a sada predsednik moskovske Akademije za izučavanje geopolitičkih problema, i po odlasku u penziju ostao je veoma aktivan, jer kao doktor istorije predaje na katedri međunarodnog novinarstva na čuvenom moskovskom Državnom institutu međunarodnih odnosa.

U obrazloženju za dodelu našeg visokog odlikovanja kaže se da je general Ivašov “ispoljio hrabrost i delo ličnog herojstva”. To se najviše odnosi na njegovu borbu da pomogne jugoslovenskoj armiji da sačuva KiM.

Zbog patriotizma i čvrstog branjenja ruskih interesa, Amerikanci su prozvali generala Ivašova “ruskim jastrebom”. A Ivašov je na to odgovarao: “Jastreb je plemenita ptica i nije me sramota što me tako ocenjuju jer štitim interese svog naroda”.

Interesantno je da u vreme vladavine Vojislava Koštunice, a kasnije i Borisa Tadića, general Ivašov nije pozivan u srpsku ambasadu. Na “crni spisak” su bili stavljeni svi koji su imali bilo kakve kontakte sa Slobodanom Miloševićem. A general Ivašov im se zamerio tim više jer je bio u grupi uglednih ruskih političara koji su u Hagu branili Slobodana Miloševića.

JEDINSTVO

Pitamo generala Ivašova kakve su šanse nesložnih slovenskih naroda da opstanu u ovom surovom svetu:

– Naš opstanak na kugli zemaljskoj direktno zavisi od našeg jedinstva. Razjedinjeni i međusobno posvađani lako ćemo postati žrtve asimilicija.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Sanja Milosevic says:

    !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *