ГЕНЕРАЛ МИЛИ: Западне земље досад су за контраофанзиву Украјине припремиле 60.000 њених војника

GENERAL MILI: Zapadne zemlje dosad su za kontraofanzivu Ukrajine pripremile 60.000 njenih vojnika

15 juna 2023

ZAPADNE zemlje su dosad pripremile bezmalo 60.000 ukrajinskih vojnika za učešće u kontraofanzivi koja je počela – izjavio je šef Zajedničkog generalštaba Oružanih snaga SAD general Mark Mili.

Na konferenciji za novinare u Briselu, nakon sastanka zemalja koje isporučuju oružje i vojnu opremu Ukrajini, dodatno je rekao:„Do danas smo – zahvaljujući međunarodnim naporima – obučili blizu 60 hiljada ukrajinskih vojnika i oficira za učešće u kontraofanzivi. Od tih 60.000 – SAD su pripremile oko 11.000. Trenutno je više od 6 hiljada Ukrajinaca na obuci na 40 poligona u 33 države na tri kontinenta“.

Holandska ministarka odbrane Kajsa Olongren rekla je da bi obuka ukrajinskih pilota za upravljanje F-16 mogla da počne na leto.

Portparol Pentagona Patrik Rajder je 23. maja rekao da će F-16 Ukrajini biti isporučivani u dužem periodu.

Američki list Politico objavio je da bi Holandija mogla da postane prva evropska zemlja koja je Ukrajini predala borbene avione F-16.

(Fakti)

KOMENTARI3 komentara

 1. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Holandija bi time, pored pirgavih i jenkija, mogla postati i prva kojom će se obogaćeni uranijum isporučiti kindžalima.

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

   *kojoj će se

 2. Miki says:

  Ovim pretnjama jedini izlaz Rusije je odmah uložiti maksimalne napore i zauzeti kompletnu Ukrajinu sa svim aerodromima jer svaki minut je važan pre predaje F 16 Ukrajincima. Dakle Rusi moraju da preduprede sigurnu isporuku aviona poludelim ukrajincima na njihovim aerodromima.Ako se Ukrajinci dočepaju aviona onda je kasno i za Moskvu da reaguje jer će biti odmah bombardovani svi gradovi do Urala,a to je onda veliki poraz za ostatak normalnog sveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *