ГЕНЕРАЛ МЛАДИЋ умире, а у Хагу га лече масажом!

ГЕНЕРАЛ МЛАДИЋ умире, а у Хагу га лече масажом!

25 маја 2017

Генерал Ратко Младић већ неко време има краће губитке памћења, које му се после враћа. Десна страна тела му је слабије покретна. За болове од којих ноћу не може да спава лекар у притвору му даје парацетамол. За грчење мишића предлажу му масажу. То је апсолутно низак ниво здравствене заштите и неопходно му је озбиљно клиничко лечење.

Ово говори генералов син Дарко Младић, наводећи да су бројни пропусти у лечењу протеклих година довели до тога да се здравствено стање његовог оца погорша. у Холандији, како каже, прима неодговарајуће терапије.

– Генерал је имао два мождана и један срчани удар, а од децембра стање му је константно лоше. Почетком марта у сну је имао један краћи транзитни мождани удар који је трајао пет минута. Лекари су рекли да је био који минут дуже, не би се ни пробудио – наводи Дарко Младић.

Он наводи да је породица забринута јер су вештаци које су ангажовали утврдили пропусте у рангу несавесног лечења.

– Њихови стручњаци нису оспоравали те налазе, али суд их није уважио и одбио је да генерала пусти на лечење у Русију – каже млађи Младић. – По низу одлука стиче се утисак да за Младића не важе правила као за друге. Њихов однос према гаранцијама Русије је скандалозан и показује политичку опредељеност.

Један од Младићевих бранилаца Драган Иветић каже да је одлука претресног већа о непуштању Младића на лечење шокантна и погрешна и да се надају да ће је Жалбено веће исправити.

Иветић је упоредио Младићев случај са случајем Рамуша Харадинаја када га је 2006. године Трибунал пустио на слободу.

– Међу судијама који су га пустили били су Покар и Мерон, иако се тужилац противио, јер је страховао за сведоке. Харадинај није пуштен због лечења, већ ето тако – указује адвокат.

ГАРАНЦИЈУ ПОТПИСАО ПУТИН

РУСКА историчарка Јелена Гускова указала је да је Русија урадила све да би се Младић пустио на лечење:

– Гаранцију је потписао председник Путин, а Младића су прегледали најеминентнији руски лекари. Одбијање Трибунала је порицање улоге Русије и они очигледно не рачунају да због тога могу бити затворени.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. punca says:

    HAG- Ramuša Haradinaja je 2006 Tribunal pustio na slobodu. Haradinaj nije pušten zbog lečenja, već eto tako – ukazuje advokat. 25.5.2017 GARANCIJU je POTPISAO PUTIN/Rusija uradila sve da bi se Mladić pustio na lečenje:–, a Mladića su pregledali najeminentniji ruski lekari. Odbijanje Tribunala je poricanje uloge Rusije i oni očigledno ne računaju da zbog toga mogu biti zatvoreni. Ratko Mladić kriv samo zato što je Srbin i što je branio srpski narod u ratu koji su drugi započeli... Ratko Mladić je branio Republiku Srpsku. Želimo na slobodu Srpskog heroja Ratka Mladića . ***R**A**T**K**O******M**L**A**D**I**Ć*****S**R**P**S**K**I*****H**E**R**O**J***

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u