ГЕНЕРАЛ МОЈСИЛОВИЋ САОПШТИО: „Србија има леђа ако дође до војног сукоба на Космету“

GENERAL MOJSILOVIĆ SAOPŠTIO: „Srbija ima leđa ako dođe do vojnog sukoba na Kosmetu“

5 avgusta 2019

(foto: vs.rs)

Rusija kao strateški partner će nam i dalje pružati mnogostruku podršku, izjavio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, navodeći da imamo podršku ruske vojske za izazove na KiM.

Mojsilović, koji je bio u službenoj poseti kolegama u Moskvi, rekao je za Novosti da su posebno analizirali situaciju na KiM i da je naveo da jednostrani potezi Prištine ugrožavaju bezbednosnu situaciju.– Dobili smo podršku od ruskog vojnog rukovodstva oko toga kako radimo u vezi sa Kosovom. Naravno da smo posebno zainteresovani za bezbednost Srba, ne samo na severu KiM, već u celoj pokrajini – rekao je on.

Kada je reč o pripadnicima Islamske države koji se vraćaju u region, general Mojsilović kaže da se budno prati njihov povratak.

– Kada je reč o borcima sa Balkana, u redovima ID najbrojnij su oni sa KiM, zatim Bosnjaci iz BiH, a ima i onih koji žive u Raškoj oblati – naveo je Mojsilović.

Što se tiče migranata koji žele da se dokopaju Evrope, kaže da se njihov broj smanjuje, ali da je trend tog fenomena nepredvidiv.– Turska je uspela da zadrži veliki broj izbeglica. Mi se trudimo da imamo pod kontrolom tzv balkansku rutu migranata. Trenutno ih je u Srbiji oko 4.000 – kazao je on.

Na konstataciju da NATO na krije podozrenje kada su u pitanju naši manevri sa Rusijom, načelnik Generalštava VS kaže da na primedbe koje dolaze sa Zapada ističe da smo mi otvoreni i spremni za saradnju i da vežbamo sa svima.

– Suština tih aktivnosti je da nam ta saradnja koristi podizanjem kvaliteta naših jedinica – rekao je general Mojsilović.

(Tanjug)

KOMENTARI6 komentara

 1. Milos says:

  Ne znam, nekako ne verujem vama iz VS.Vezbate sa NATO, dali ste im citav sprat u Generalstabu, pruzate ruku njihovim oficirima, dozvoljavate da njihovi vojnici idu po Srbiji i drze "predavanja" po skolama...Nije vam za verovati.

 2. milos says:

  Bla bla truc truc . Zasta ti primas platu ?

 3. Slobodanka says:

  General Milan Mojsilović: imamo podršku ruske vojske za izazove na KiM??? Podršku ruske vojske ima i imaće Belorusija. Srbija je daleko od Belorusije zbog svog koketiranja sa NATO-om. Za razliku od Beograda, u Minsku u njihovom ministarstvu odbrane nema posebne kancelarije za NATO. Niti Minsk ima zajedničke vežbe sa NATO alijansom. Postoje prava braća i "braća".

 4. Slobodanka says:

  "Braća Karamazovi" od Dostojevskog opisuje teške probleme sa raznim ljudima koji imaju problem dvostruke ličnosti. Roman je opšte poznat u Rusiji te teško da Srbi mogu da prodaju Rusima nekakvu svoju balkansku "karamazovštinu".

 5. dijagnoza hrvat says:

  Slobodani & Miloši iz Milićeve NVO, odite na CNN i BBS pa tamo komentarišite, ionako nas vaše trolovanje ne zanima.

 6. persida says:

  General lupeta, naucio od Vucica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *