ГЕНЕРАЛ ОЈДАНИЋ: „Када је то видео, Милошевић је заплакао!“

GENERAL OJDANIĆ: „Kada je to video, Milošević je zaplakao!“

12 maja 2017

Bivši načelnik Generalštaba i haški osuđenik Dragoljub Ojdanić rekao je za „Alo!“ da će „istina o dešavanjima na KiM kad-tad izaći na videlo“ i da je sada čitavom svetu jasno da je Vilijam Voker plaćenik.

Ojdanić kaže da je Voker inscenirao navodni masakr u Račku samo da bi dao povod NATO da bombarduje Beograd.

Odavno u penziji, general Dragoljub Ojdanić, svedok mnogih dešavanja u Jugoslaviji, za „Alo!“ kaže da nije iznenađen izjavom nekadašnjeg šefa misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Vilijama Vokera da radi na projektu stvaranja velike Albanije i ujedinjenja svih Albanaca, jer im je on dao vetar u leđa insceniranim slučajem „Račak“.

– Ništa me ne iznenađuje. Mi koji smo tada branili Srbiju smo za Srbe uvek bili krivi za sve, pa i za Račak. Deplasirano je sada govoriti bilo šta o tome – počinje svoju priču Ojdanić.

– Oduvek sam govorio da se nikakav masakr nije dogodio u Račku. Kada se pojavila vest da je tamo učinjen zločin, odmah sam kao načelnik Generalštaba uputio pisani zahtev komandantu Treće armije, generalu Nebojši Pavkoviću, da me izvesti o svemu i da odgovori da li su pripadnici vojske dejstvovali u reonu Račka. Od njega sam dobio lično usmeno i pisano uverenje da nijedan vojnik nije tamo bio i da je to maslo terorističke OVK. Račak je očigledno bio nameštaljka Zapada i Vokera, kako bi se sprovelo etničko čišćenje Srba sa Kosova. Zbog čega smo moje kolege i ja bili optuživani za podsticaj etničkog čišćenja, zločin protiv čovečnosti i slične stvari koje su nam stavljali na leđa – kaže on.

Prema njegovim rečima, čak je i Haški tribunal shvatio da je Račak nameštaljka, jer je svima kojima je pripisivan taj zločin, pa i Slobodanu Miloševiću, kasnije tokom procesa slučaj „Račak“ nestao iz optužnice, jer, kao tvrdi, nije bilo dokaza.

– Lično sam izvestio Slobodana Miloševića o Račku, to je jedan od najrazumnijih ljudi koje sam upoznao, ni trunke nacionalnosti, šovinizma i svega što mu je pripisivano kod njega nije bilo. On je tu vest teško primio. Odmah je tražio da se sve proveri i istraži, jer nije mogao da veruje da su srpski vojnici ili policajci mogli da urade tako nešto. Kada je dobio sve izveštaje Sloba, umalo nije zaplakao kada je shvatio da iza svega stoji Zapad i njihova propaganda sa željom da se baci ljaga na Srbe. Bio je na ivici suza. Miloševića je slučaj „Račak“ proganjao i u Hagu, jer su mu često dolazili razni lažni svedoci kako bi ga nabeđivali da je i zbog toga kriv.

General Ojdanić kaže da je Danica Marinković, srpski sudija, do kraja raskrinkala laži Vilijama Vokera kada je reč o slučaju „Račak“.

On je rekao i da radi na studiji o proterivanju Albanaca sa KiM.

– Trenutno radim na pravljenju jedne naučne ekspertize o Kosovu i Metohiji. Još sam i Vojislavu Koštunici rekao da je takva jedna studija neophodna i da je prekopotrebno da iza nje stane država, kako bi se jednom za svagda utvrdilo da li je bilo etničkog čišćenja i proterivanja Albanaca sa Kosova i Metohije. Za sada nisam naišao na razumevanje moje Srbije, ali me i nije toliko briga, ima nas generala i oficira koji smo dovoljno stručni da takvo jedno delo uradimo i ostavimo Srbiji za nauk i istoriju – kaže general Dragoljub Ojdanić…

KOMENTARI17 komentara

 1. Vlada says:

  Inace vi amateri niste znali da mesto sukoba treba da se obezbedi dok se ne zavrsi istraga pa ste povukli policiju i omogucili namestaljku.vi ste saucesnici.

  • hristina says:

   Vlada/ Samo tebi nije jasno kako funkcionise zapadna propagandna masinerija?! Posto ti je ovo promaklo (Guri otkrio istinu o operaciji "RACAK"), prepricacu ti. Goran Radosavljevic Guri, penzionisani geral MUP Srbije i komandant operacije u Racku je za istu dobio medalju NATO, a u udzbenicima NATO za specijalne operacije ta akcija srpske policije se proucava kao jedan od primera kako treba reagovati protiv terorista! Kaze Guri: "Akciju su izveli pripadnici Posebne jedinice policije, ciji sam bio komandant, policija Urosevca i vojska. Bila je najavljena medjunarodnoj posmatrackoj misiji, koja je celu akciju i gledala." Akciju su, na poziv srpske policije, pratili i posmatraci OEBS, ali i novinari iz nekoliko stranih televizijskih i novinarskih kuca. Sta nasem Vladi nije jasno? I izvrsen je uvidjaj, sve im se desavalo pred ocima, samo ... sto se Vokeru nije svideo izvestaj one Finkinje, koja ga danas optuzuje za pritiske i torturu, da se u izvestaju optuze Srbi za masakr!

   • Vlada says:

    Hristina, Moram da te pitam pametnice da li znas kad je dosla na mesto sukoba istrani sudija da izvrsi uvidjaj. Policija nije obezbedivala mesto sukoba sto je dovoljno za manipulaciju i kasniju mesijsku harangu. Potom su se policajci vratili, ali kasno. Mislis li da je to slucajno?

    • Kosovac says:

     @ Vlada…., Skrećeš temu dosta uspešno, ali ne primećuješ da to skretanje plaćaš svojim priznanjem da je u Račku napravljena nameštaljka od strane Evropske Unije. Ja sam toliko zadovoljan ovim tvojim priznanjem, da evo prihvatam tvoju inovaciju da je nameštanju doprinela srpska strana. Kao teoriju, naravno. Da si tu teoriju izneo ranije, možda bi uspeo i da se osudi neko iz stare srpske garde. Ova tvoja metoda je bila jednom veoma uspešna, kada je osuđen Srbin zato što su od bombardovanja NATO poginuli neki Srbi. Zgrada TV. Genijalno.

     • Brat Srbin says:

      Mislim da Vlada ima puno pravo da postavi pitanja koja je postavio. Policija, i po mom mišljenju, nije smela da to mesto napusti dok se uviđaj ne završi. Morali su tražiti pojačanje i obezbediti mesto sukoba. To nisu uradili, krivica ZA TO je očigledna a posledice su ogromne. Guru je kriv što posao nije uradio do kraja i dozvolio da ta njegova akcija bude okidač za besomučno bombardovanje i kasnije manipulacije. Od toga se ni do danas nismo oporavili.

     • Vlada says:

      Pa hvala na priznanj.Pogledaj izjavu istraznog sudije Danice Marinkovic gde izjavljuje da je usla tri dana nakonsukoba u pratnji policije da izvrsi uvidjaj, sto znaci da je policija napustila mesto sukoba i tako omogucila bolju manipulaciju. Ti zapadnimzlotvori bi to ipak uradili ali nase vlasti su im to olaksale. Ni najmanje ne sporim da su oni zlotvori i siledjije ali nacin na koji im se mi opiremo je diletanski. Hvala

      • Kosovac says:

       @ Vlada…., U redu, srpska policija je trebala da stražarno čuva te leševe, tri dana, deset dana, godinu dana….. Za to vreme, niko se od rodbine tih leševa nije javio da ih preuzme, zašto, zato što je rodbina bila negde daleko (Albanija, USA, Nemačka…..). Koliko bi po tvome mišljenju trebalo odvojiti stražara tih leševa, nije dva – tri, kaži neki broj koji bi obezbedio da stražari ne budu glineni golubovi. I pored tih stražara, Voker bi uradio svoj posao, ti ćeš da mu zabraniš? Kao Markale, Srebrenica. Još kada mu u pomoć priteknu Kušner ili Bernar Anri Levi, ni kožne gaće te ne spasavaju. A ti se hvataj za čuvanje mrtvaca, čuvaj nešto što nema kome da isporučiš.

       • hristina says:

        Kosovac/ Odgovorio si umesto mene. Nemam nista da dodam!

 2. punca says:

  SLOBA je zaplakao zbog Vokerovih LAŽI! SRBIJA je okupirana 5.oktobra 2000. Ne napadaju Srbiju zbog Miloševića već Miloševića zbog Srbije . 90te - Sve od početka je bilo usmereno, ne protiv Slobodana Miloševića ili ne svakako samo protiv njega. Već pre svega protiv Srbije! Voker je neprijatelj i veliki SRBOMRZAC SRBIJE i plaćenik velikoalbanskog lobija - kao šef OEBS-a na Kosovu dao sve kordinate NATO-a da bombandirajo SRBIJO ". Od spo91 do danas i njegove LAŽI su direktno dovele do bombardovanja 1999. VOKER je uspeo da međunarodnu zajednicu ubedi u ove laži, zbog čega nas je svega dva i po meseca kasnije NATO bombardovao! VOKER koji je kriv za takva zlodela treba da odgovara.Sve u svemu "srbima" se opet loše PIŠE -

 3. hristina says:

  Slava i cast srpskim generalima! Slava i cast Slobodanu Milosevicu! Zivela Srbija!

  • hristina says:

   Danas, kada gluvi i slepi otvaraju oci i usi, pred istinom - zaplakao bi od srece. Moj PREDSEDNICE! Neka si dobro, gdegod da si!

 4. punca says:

  DA NE ZABORAVIMO Vučić je bio u vladi kao ministar, zajedno sa Nikolićem i Šešeljem, kada je banda iz "OEBS", a puštena u jesen 1998 da indetifikuje sve ciljeve za proletnje bombardovanje. A šiptarski teroristi napravili najveće zločine dok je bio u vladi Srbije.

 5. goran says:

  "Osveta je sladja od meda". Ali, Srbi je jos nisu doziveli. Bez osvete, nema dalje, vrtecemo se u krugu sledecih hiljadu godina.

 6. ! says:

  Da ste vi branili Knin, ne bi nam se desio KiM!

  • Brane says:

   Ma bi. Samo nekoliko godina ranije.

 7. Jaooo says:

  Šta kao da se nije znalo , i naš narod je znao i zapadni vlastodršci su znali , njihov narod to ne zna i treba na internetu postaviti na njihovom jeziku sve reportaže sa kojima nas gnjave ovo zadnje vreme , ne treba našem narodu servirati istinu nego njihovom

 8. Kašparenko Vladimir says:

  Sobыtiя v Račake, obvinяющie Serbov, pridumanы Evrosoюzom s "potolka", čto bы obvinitь Slobodana Miloševiča v prestupleniяh. Evrosюz vsяčeski podderživaet i vozvыšaet musulьman Kosova, Albanii, tak že zaщiщaet ih prestupleniя protiv serbov! Evrosoюz i NATO i Amerika vse otkrыli front nastupleniя protiv Hristian -Serbov protiv hristian vsego mira presleduet, i oni nenavidяt Hristian Rossii

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *