ГЕНЕРАЛ ОРУЖАНИХ СНАГА УКРАЈИНЕ КРИВОНОС контрира ЗЕЛЕНСКОМ

GENERAL ORUŽANIH SNAGA UKRAJINE KRIVONOS kontrira ZELENSKOM

14 septembra 2023

PENZIONISANI general-major Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos rekao je da su izveštaji ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog o napretku kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine neopravdano optimistični.

On je to rekao u intervjuu za TV kanal „Fabrika vesti“.– Predsednik govori prilično optimistično, ali ne znam ko mu piše ove tekstove, citira Krivonos RIA Novosti.

Oficir je dodao da se ponekad oseća nelagodno zbog preterano optimističnih izveštaja.

Kako je primetio Krivonos, ukrajinski lider o onome što se dešava na bojnom polju govori kao da je ukrajinska vojska pobedila. Međutim, to sada ne dolazi u obzir, zaključio je on.

Ranije je šef ruskog Ministarstva odbrane Sergej Šojgu rekao da su gubici Oružanih snaga Ukrajine od početka kontraofanzive iznosili više od 66 hiljada ljudi.

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je kontraofanzivu ukrajinskih oružanih snaga neuspehom.

Ranije večeras zamenik ministra odbrane Hana Maljar je istaka da je kod Marjinke i Avdejevke ruska vojska je krenula u juriš.

– Ako govorimo o istoku, situacija u Marjinki i Avdejevki se pogoršala. Rusi su tamo povećali broj napada, rekao je Maljar.

U godini gotovo neprekidnih napada, ovi gradovi su praktično zbrisani sa lica zemlje, rekla je ona.

– Tamo se više ne može boriti na terenu, rat se premešta u podzemlje, kazala je Maljar.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Poglavica Krivi Nos cita lekciju poglavici Cion Lenskom.

  2. M says:

    Ovdje je zaboravljeno reći da su Ukrajinci postigli značajan proboj u Opitno kod valjda Donjecka,važnog mjesta koje je lako držati zbog dosta podzemnih instalacija i mogućnosti dotura logistike i potencijala za daljnji prodor!Z ašto je onda palo u Ukrajinske ruke ne zna se,al se zna da je tu trenutno najopasnija situacija za Ruse,da tu ne stoje dobro i da tu moraju što prije zaustaviti daljnji prodor Ukrajinaca,i da to neće biti lako a još teže istjerati Ukrajince s obzirom na navedeno!Izgleda da su Ukrajinci tu gadno iznenadili Ruse, i da Rusima to nije trebalo niti dobro leglo i da će se morati dobro namučiti to riješiti jer trenutno tamo i na tom pravcu ne stoje dobro.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *