ГЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЋ ИЗУЗЕТНО ЛОШЕ: Потребна лекарска интервенција

GENERAL RATKO MLADIĆ IZUZETNO LOŠE: Potrebna lekarska intervencija

9 jula 2018

Član tima za odbranu generala Mladića upozorio je danas na njegovo loše zdravstveno stanje.

“General Mladić je izuzetno loše i potrebno je da dobije adrkvatnu negu u Srbiji ili Rusiji”, rekao je danas član tima za odbranu generala Mladića Miodrag Stojanović.Član tima odbrane generala Ratka Mladića Miodrag Stojanović rekao je da očekuje da na statusnoj konferenciji ponovo bude razmotren zahtev Ratka Mladića za adekvatno lečenje u pritvorskoj jedinici i omogućavanje njegovih daljih pregleda i lečenja u Srbiji, odnosno Rusiji.

Stojanović kaže da je to redovna statusna konferencija koja je zakazana za sutra na kojoj očekuje da bude utvrđeno stanje predmeta, kao i da bude ispoštovan rok za izjavljivanje žalbe.

„Nama je predviđeno, posle produženja roka, da do 4. avgusta predamo žalbu i mi smo se pripremili da ispoštujemo navedeni rok“, rekao je Stojanović i dodao da su to očekivanja u vezi sa ovom statusnom konferencijom.

Stojanović je podsetio da je pre dve nedelje bio kod generala Mladića u poseti i da je stanje nepromenjeno.

„Ne mogu iznositi detalje u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem, ali ono što će svi videti na statusnoj konferenciji jeste da je on još više smršao, da je vrlo slab“, naglasio je Stojanović.

Pred Međunarodnim mehanizmom za krivične sudove sutra će biti održana statusna konferencija u postupku protiv generala Ratka Mladića.

Ona je  zakazan za 15 časova pred sudijom Teodorom Meronom.

General Ratko Mladić nalazi se u pritvoru u Hagu od 2011. godine, a prvostepenom presudom osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

KOMENTARI2 komentara

  1. dane Radakovic says:

    E MOJ MLADICU SVI SU SRBI OSUDENI NA D. ROBIJU HAPSE USTASE I DALJE SRBE PO SRBIJI TAKOZVANOJ I PO SRBSKOJ. PO VUCICU I DODIKU SVE HAPSE KO ZECEVE SRBE

  2. Ime mu je nechovek says:

    Ratnom zlochincu treba oduzeti titulu general a nazvati ga ratni zlochinac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *