ГЕНЕРАЛ СИРСКИ ПРИЗНАО КАКВА ЈЕ СИТУАЦИЈА НА ФРОНТУ: Руска војска постиже тактички успех, украјинска – дезертира

ГЕНЕРАЛ СИРСКИ ПРИЗНАО КАКВА ЈЕ СИТУАЦИЈА НА ФРОНТУ: Руска војска постиже тактички успех, украјинска – дезертира

13 априла 2024

Руска војска постиже тактички успех на фронту, док украјинска војска све више дезертира и прети командантима, изјавио је главнокомандујући Оружаним снагама Украјине Александар Сирски листу „Страна.уа”.

„Непријатељ јача напоре употребом нових јединица са оклопном техником, због чега периодично постиже тактичке успехе”, рекао је он.Сирски је додао да је томе допринело топло и суво време, што је омогућило активнију употребу тешких оклопних возила.

Украјинска војска прети командантима и дезертира

Украјински војници се не потчињавају наредбама, прете командантима, дезертирају, напуштају бојно поље и одбијају да пуцају, наводи се у наређењу о јачању дисциплине у украјинској војсци које је потписао Сирски.

У документу се наводи да су се од почетка сукоба команданти Оружаних снага Украјине, органа реда и других владиних институција суочили са новим изазовима и незаконитим активностима које захтевају да се хитно реагује.

Главнокомандујући украјинском војском је међу кривичним делима навео: непослушност, неизвршење наредби, претњу или насиље према командирима, неовлашћено напуштање војне јединице или места службе, дезертирање, избегавање служења војног рока самоповређивањем или другим средствима, неовлашћено напуштање бојног поља или одбијање употребе оружја.

Сирски је наредио да се формулише систем рада како би се идентификовала и зауставила ова кршења.

У документу се наводи неколико фаза превенције и откривања злочина, од тренутка мобилизације до одласка на бојно поље. Овим документом је предвиђено да се украјинском војнику пружи шанса да се врати у јединицу.

Командир украјинске војске: Украјина може да изгуби територије до Дњепра

Оружане снаге Украјине без западне помоћи не могу да одбију нападе руске војске и изгубиће територије све до реке Дњепар, изјавио је командир батаљона специјалних јединица украјинске војске Павел Куриленко у интервјуу „Дејли телеграфу”.

Он сматра да ће ближе лету руске јединице бити спремне да нападну област између Запорошке и Доњецке области и да ће покушати да напредују у правцу од Харкова ка Полтавској области. Украјински командант сматра да ће се линија фронта проширити и продубити.

„Бићемо подвргнути свеобухватној и снажној офанзиви. Линија фронта ће се задржати дуж реке Дњепар, а ми ћемо изгубити територију све до те тачке. То је, такозвани, преломни тренутак који су вештачки створили наши западни партнери“, рекао је он.

Навео је да је ужасна ситуација са снабдевањем украјинске војске гранатама и муницијом, јер западно оружје брзо нестаје.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u