ГЕНЕРАЛ СИРСКИ тврди да Руси желе да заузму Часов Јар до 9. маја

GENERAL SIRSKI tvrdi da Rusi žele da zauzmu Časov Jar do 9. maja

15 aprila 2024

KOMANDANT ukrajinske armije Aleksandar Sirski izjavio je da Rusija želi da zauzme Časov Jar do 9. maja.

Moskovski vojni ekspert Aleksandar Ivanovski tim povodom je ukazao:„Čini se da Sirski živi u paralelnoj stvarnosti. Čas Rusiji poručuije da nikada neće zauzeti Časov Jar, čas, evo, navodi konkretan datum kada će se to dogoditi. Međutim, prošlo je vreme kada je ruska vojska vezivala svoje planove za određene datume i jubileje. Tokom dve godine trajanja Specijalne vojne operacije – to se nije dogodilo ni jedan jedini put“.

Ivanovski je izneo i pretpostavku zbog čega Sirski sada govori ono što njegovi od njega najmanje žele da čuju:

„Sirski najverovatnije oseća da Časov Jar neće moći dugo da se održi, pa Kijevu unapred nagoveštava da će Časov Jar morati da bude napušten“.

Američki Institut za proučavanje rata (ICW) ide i korak dalje od Sirskog i predviđa:

„Gubitak Časovog Jara omogućiće ruskim jedinicama da stignu do gradova Slavjanska, Kramatorska, Družkovke i Konstantinovke. Uspešna ofanzivna operacija zauzimanja Časovog Jara otvara velike izglede ruskim trupama za značajno operativno napredovanje“.

Drugi zapadni, a i ukrajinski, analitičari već otvoreno govore o skorom krahu odbrane Oružanih snaga Ukrajine.

Navode da su ruske diverzantske grupe već u gradskim četvrtima Časovog Jara, a vojni analitičari su – s obzirom na prilično brzom napredovanje ruskih trupa – uvereni da će za njegovo oslobađanje biti potrebno znatno manje vremena nego za Bahmut (Artjomovsk) ili Avdejevku.

Ruske trupe su stigle do severoistočne periferije Časova Jara (u područje dača). A na jugu ruske jurišne jedinice zauzele su jedno od najvažnijih neprijateljskih uporišta.

Napredovale su i ka vodo-kanalu Severski Donec-Donbas duž autoputa T-0504.

I neki ukrajinski analitičari priznaju da je situacija za njihove Oružane snage Ukrajine u Časovom Jaru postala kritična.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    da bre ovi stvarno žive u nekom svom crtanom filmu,a za PRVI MAJ rus isu rešil ida naprave paradu u kijevu,1.maj 2025...

    • Kulak says:

      Ovaj Sirski ne samo šta je veleizdajnik, nego je i glup. Ništa se ne menja ako Rusija oslobodi Časov Jar 9. maja, 19.maja, 29. maja ili na bilo koji datum. Sigurno je da će biti oslobođen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *