Генерал Сулејмани је имао ПАКЛЕНИ ПЛАН ЗА БАЛКАН

General Sulejmani je imao PAKLENI PLAN ZA BALKAN

14 januara 2020

U proceduri američkog Kongresa trenutno se nalazi rezolucija republikanskog senatora Teda Kruza o ubistvu iranskog generala Kasema Sulejmanija.

U rezoluciji se navodi da je Sulejmani planirao terorističke napade i u Bosni i Hercegovini.Američki Kongres predložio je 9. januara rezoluciju kojom se odaje počast pripadnicima oružanih snaga i obaveštajne zajednice SAD koji su obavili misiju u kojoj je ubijen iranski general Kasem Solejmani.

U predlogu rezolucije koju je predložio senator Ted Kruz spominje se i Bosna i Hercegovina.

Naime, Kruz u rezoluciji ističe da je Solejmani „planirao ili podržao brojne smrtonosne terorističke napade na SAD i njene saveznike“, uključujući i učešće u atentatu na ambasadora Saudijske Arabije u SAD Adela el Džubeira iz 2011. godine.

Nadalje, u rezoluciji se spominje da je Solejmani 31. decembra 2019. rukovodio napadom na američku ambasadu u Iraku te da je planirao napade u Nemačkoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Keniji, Bahreinu, Turskoj i u drugim zemljama.

Na Solejmanija se u rezoluciji gleda kao na „vođu terorista Islamske revolucionarne garde elitne jedinice Kuds“ koja se opisuje kao „organizacija i globalna teroristička prijetnja SAD i međunarodnoj zajednici“.

KOMENTARI4 komentara

 1. padre says:

  Znači, kad vam odgovara, oni su u pravu!

 2. Milan says:

  Ovom ni lud ne veruje, samo kvaran. Senator Ted Kruz pre godinu dana u vreme velikih američkih vojnih pretnji pozivao je generale vojske Venecuele da odmah naprave izbor: da li ostaju uz diktatora Madura ili će ti vojni lideri da poštuju ustav nacije i naroda Venecuele.

 3. petrovgrad says:

  Taj Sulejmani je neopisivi terorista, ali su ga ti fini i civilizovani Jenki demokrate iz predustrožnosti na tuđoj teritoriji smaknuli. Tako to rade svuda po svetu Jenki zbog ugroženih prava žena u nekim gudurama Avganistana posežu svoje rakete. To što te žen žive u bedi i nemaštini, nije bitno, ali ako nemaju demokratiju onda Ameri aktiviriaju svoje potencijale. Tako u Keniji, Sudanu, Libiji, Siriji a naravno prva vežba je bila u SR Jugoslaviji. Tako rade masovne(NATO) ubice.

 4. Beli Orao says:

  Politikaaaaaaaaaaaaaaaaa! Već je taj sulejmani pomagao aliju baliju i vjerujem da je planova o opet da dođe na mjesto zločina . Ali zašto su ameri čekali dosad da to jave , hm hm hm politikaaaaaaa je u pitanju!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *