ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР ПУТИНОВЕ ПАРТИЈЕ тражи да Русија Донбасу пошаље помоћ у оружју

GENERALNI SEKRETAR PUTINOVE PARTIJE traži da Rusija Donbasu pošalje pomoć u oružju

27 januara 2022

RUSIJA treba da Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici pruži pomoć u određenim vrstama naoružanja radi povećanja njihove odbrambene sposobnosti od mogućeom agresije – izjavio je prvi potpredsednik Saveta Federacije (gornjeg doma ruskog parlamenta) i generalni sekretar Jedinstvene Rusije Andrej Turčak.„S obzirom na stvorenu situaciju, smatram da Rusija treba da pruži Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici neophodnu pomoć, da im isporuči određene vrste naoružanja kako bi povećala njihovu odbrambenu sposobnost i odvratila vojnu agresiju koju Kijev očito priprema“, precizirao je Turčak koji je važna figura u vrhu ruske vladajuće političke partije.

Prema njegovim rečima, Jedinstvena Rusija sa velikom zabrinutošću gleda na „pumpanje Ukrajine zapadnim ubojitim oružjem“:

„To rade, naglasio je, praktično sve vodeće zemlje NATO i to u velikom obimu. Zamislite da su samo ove godine, i to samo iz Sjedinjenih Država i Velike Britanije, u Ukrajinu sletele desetine aviona sa oružjem. Dovezli su raketne sisteme, bacače granata, streljačko oružje, mine, municiju i još mnogo šta“.

Turčak je ukazao da zemlje NATO-a „ne poriču da to rade“:

„Štaviše, u Ukrajinu stižu i takozvani instruktori i vojnici NATO. U velikom broju. A pripremaju različite vojne jedinice Ukrajine za borbena dejstva u urbanim uslovima. Istovremeno, broj granatiranja Luganske i Donjecke oblasti se višestruko povećao, pa sve više ginu civili. To ne smeta zapadnim dirigentima da guraju ukrajinsku huntu na direktnu invaziju na Donbas, naoružavajući bataljone njenih nacionalista za koje su heroji Bandera i Hitler. Kukasti krst je njihov poštovani znak“, zaključio je Turčak.

Poslanik u parlamentu Donjecke Narodne Republike Vladislav Berdičevski ovako je opisao šta je ruskom Donbasu sada najpotrebnije od Rusije:

„Prioritetni su nam PVO i sistemi za elektronsko ratovanje da bismo se suprotstavljali ukrajinskim bespilotnim letelicama koje naše vojnike zasipaju improvizovanim eksplozivnim napravama. Mi, inače pozdravljamo inicijativu gospodina Turčaka“.

Predsednik DNR, Denis Pušiljin, pre nekoliko dana je izjavio da njegova republika sopstvenim snagama modernizuje sistem PVO. Pritom je naglasio da je industrija Donbasa u stanju da samostalno proizvodi određene komponente za takve sisteme.

Donbas je bio industrijski najrazvijeniji deo Ukrajine.

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Znaci, Zapad je dao Ukrajincima tone oruzja, a Putin nije dao nista Rusima u Dobnasu. Zapad ne moze naci boljeg coveka za ostvarenje svojih planova od Putina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *