ГЕНЕРАЛШАТАБ САОПШТИО: У случају веће кризе на Косову – ВОЈСКА СРБИЈЕ ЈЕ СПРЕМНА

GENERALŠATAB SAOPŠTIO: U slučaju veće krize na Kosovu – VOJSKA SRBIJE JE SPREMNA

31 decembra 2021

Najveće pretnje po bezbednost Srbije posledica su jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, a Vojska Srbije (VS) je u slučaju veće krizne situacije spremna da pruži pomoć Kforu kako bi se obezbedila sigurnost svih građana Pokrajine, izjavio je načelnih Generalštaba VS general Milan Mojsilović.„Situacija na Kosovu i Metohiji je s pravom u fokusu naših bezbednosnih službi. U obezbeđivanju administrativne linije VS sarađuje sa Kforom kog, u skladu s Rezolucijom 1244, prepoznajemo kao jedinu legitimnu oružanu formaciju na KiM“, izjavio je general Mojsilović u novogodišnjem intervjuu Večernjim Novostima.

Dodao je da je na nedavnom sastanku vrha VS, Ministarstva odbrane i čelnicima odbrambene industrije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem dobijena podrška državnog vrha za petogodišnji plan opremanja Vojske.

„Ministartstvu odbrane je za 2022. godinu odobreno oko 136 milijardi dinara, od čega za opremanje više od 60 milijardi, za operativne troškove 30 milijardi dinara iza personalne troškove, koji će pokriti planirana povećanja plata više od 42 milijarde dinara“, rekao je general Mojsilović.

Načelnik Generalštaba VS je naglasio da je izuzetno zadovoljna strukturom i visinom budžeta za narednu godinu, kao i projekcijama budžeta za 2023. i 2024. godinu.

On je rekao da će, prema planu opramanja VS, od domaće odbrambene industrije u narednom periodu biti nabavljena oklopna vozila točkaši, bespilotnim letelicama, streljačkim naoružanjem, artiljerijskim sistemima, zaštitnom balističkom opremom, maskirnom opremom i usavršenom municijom različitih kalibara.

Od oružja koje će biti nabavljeno iz izvoza, Mojsilović očekuje savremeni PVO sistem srednjeg dometa, protivoklopni sistem, bespilotne letelice, oklopna vozila točkaše visoke pokretljivosti, savremenu telekomunikacionu opremu, kao i nove količine vojnopolicijskih i motornih vozila specijalne namene, preneo je Tanjug.

KOMENTARI11 komentara

 1. Ivke says:

  Neka pokazu na delu ... inace ne mlatite praznu slamu

  • BELI ORAO says:

   Tačno Ivke ! Ne samo da late slamu nego i prde uz!!!

   • Popac says:

    Ma da,stalno ste spremni!Šipci maltretiraju,ubijju i tjeraju Srbe.Vi stalno spremni.Dosta je vas više iz Beograda.

  • Nikola says:

   Kao i u svemu drugom, lažu ovaj jadni narod. Mi još uvijek nemamo pravu vojsku koja bi to mogla učiniti, a nemao ni rukovodstvo koje bi to moglo narediti i sprovesti.

  • Ovcoizovani covid idioti says:

   Do 5-6 Srba moze da se ubije ali vise...ne !

 2. Pendrek says:

  Daj nemojte da pisete lazh, dok je AV na vlast mogu ciftari da rade sta god hocu na KiM.

 3. Kulak says:

  Samo vrlo jako oružje, što jače, ništa drugo.

 4. Redov says:

  Pazi, ovaj Mojsilo postoji??!!!

 5. Gardista says:

  Da pomognemo KFORu...ha, ha, ha

  • BELI ORAO says:

   Naravno svi u bijeg glavom bez obzira ! Mi tj. ONI su naše patriote poslali za haag , prave vođena ovi danas samo trabunjaju da ne kažem brabonjaju ko ovce !!!

 6. See Y Leter Aligeder says:

  Demokrate na čelu sa Čedom su dopustile Bondstil i Kfor, valjda je trebalo odmah po proglašenju nezavisnosti ta vojska da reaguje i ukine im sve beneficije kojima ih Srbija i dan danas hrani da bi oni divljali. Oni su strani državljani na teritoriji Srbije i treba da plaćaju poreze. Srbija priznaje Kosovo i Metohiju kao neodvojivu pokrajinu Srbije isto kao i Vojvodinu, tako je po ustavu i to se ne menja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *