ГЕНЕРАЛШТАБ РУСИЈЕ ОБЈАВИО: Ево колико је сиријски ПВО оборио ракета

GENERALŠTAB RUSIJE OBJAVIO: Evo koliko je sirijski PVO oborio raketa

14 aprila 2018

Ruski Generalštab saopštio je da su sirijske protivvazdušne snage oborile 71 krstareću raketu zapadne koalicije.

Kako se navodi, obaranje zapadnih raketa pokazalo je da su sirijske snage izuzetno obučene.

Istovremeno, Generalštab je naglasio da će Rusija razmotriti mogućnost isporuke PVO sistema S-300 Siriji kao i drugim zemljama sveta.

„Agresija SAD protiv Sirije je pokušaj da se spreči istraga o hemijskom napadu u Siriji i u potpunoj je suprotnosti sa naporima da se pobedi terorizam u zemlji“, navodi Generalštab.

Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Rusije prati razvoj situacije u Siriji i ocenjuje da je u Damasku trenutno situacija normalna i mirna.

KOMENTARI6 komentara

 1. Miraš says:

  Tamo daleko, a ipak blizu mora, Tamo je "grad jasmina", tamo je Sirija. Tamo daleko, gde cvata limun žut, Tamo je sirijskoj vojsci bio izuzetan put. Tamo daleko, gde cveta tamaris i beli krim, Tamo su zivote dali zajedno otac i sin... Bez razumevanja tog izuzetnog sveta i u golgoti ziveh ja, Ali sam ponosno klico zivela Sirija.

 2. test01 says:

  A koliko ste vi raketa oborili Rusi? Opet ste pregovarali sa amerima i oni su rekli da nece gadjati Ruske baze ali zato tuku po Damasku gde su civili, deca... Jadan je onaj koga vi branite, kosta ce vas to skupo na kraju !

  • Miraš says:

   Jezik pregrizo! Tokom trajanja sukoba najbolje rešenje je da sirijska PVO samostalno obara rakete bez pomaganja sa strane! Naravno obuka i sama oprema je poželjna kao pomoć, ali samo pre sukoba. Pročitajte pažljivije ovaj tekst isto na Intermagazinu: EVO KAKO MOŽE DOĆI ddo raketnog trećeg svetskog rata 14 aprila 2018 Piše: Sergej MARKOV ... Dakle, evo moguće sirijske varijante stropoštavanja u katastrofu ... 3. Rusija odgovara udarom PVO i obara par američkih aviona. (Isto važi i za Iran.)... 4. Tramp pod pritiskom američke javnosti – ali i svog ega i optužbi da je agent Rusije – izdaje naredbu za masovni udar po ruskim PVO i vojnim bazama Rusije i uništava ih... 5. Uzvraćajući, Rusija nanosi udar po američkom nosaču aviona i potapa ga... 6. Tramp, opet pod pritiskom medija, svog ega i onih istih optužbi, izdaje naredbu da se potopi veliki ruski ratni brod u ratnoj luci Sevastopolja. Pritom uništava ruske ratne brodove i vojne baze... 7. Rusija odgovara po američkoj agresorskoj eskadri... Od tog momenta počinje razmena nekontrolisana razmena nenuklearnih raketnih udara.... (I tako idući može se stići i do nuklearnog svetskog rata. Ovo nije napisano iz straha nego realno gledano to jeste mogući razvoj sukoba.)

 3. Zoran says:

  Oborio im 71 sa S-200. Pa njima jos malo Rusija i ne treba.

  • Ivan Grozni says:

   Koja farsa od jalove May i pudlice Makrona kad "gadjaju skladiste "bojnih otrova" i laboratoriju gde se to sve ispituje i eksperimentise. Da je bilo bojnih otrova,posle raketnog udara pola Damaska bi bilo otrovano. Kud se dede taj "otrov" posle pada raketa. Oni koji se protive upotrebi bojnih otrova rizikuju da bombardovanjem stvore tragediju. Da svu "zalihu" bojnih otrova puste u vazduh bombardovanjem skladista. Sve su oni znali unapred. Nije ni bilo bojnih otrova. Da jeste nebi oni gadjali skladista.

 4. Miraš says:

  Neka ova mladost pobedi i opake neprijatelje nadjača. Maj 2017 Snimak kolektivnog venčanja u gradu Alepu, a mnoge mladoženje stigle su sa fronta. Ko, kako i zašto može da tvrdi da oni nisu kulturan narod dostojan da uživa osnovna ljudska prava, uključujući u to da imaju svoju suverenu državu koju niko ne sme da napada? https://www.youtube.com/watch?v=hesYO69APyY

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *