ГЕНИЈАЛНИ ЛУКАШЕНКО: Смислио како да му нико не побегне од служења војног рока

GENIJALNI LUKAŠENKO: Smislio kako da mu niko ne pobegne od služenja vojnog roka

19 oktobra 2018

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smislio je originalan način kako da se izbori sa onima koji beže od vojne obaveze i od njih stvori muškarce.

Tokom razgovora sa studentima u beloruskom gradu Grodno, Lukašenko je pričao o služenju vojnog roka i njegovoj borbi protiv onih koji hoće da izbegnu služenje.‘’Ako izbegneš služenje u armiji, ja ne znam sa kojom ćeš moći da se ženiš. Danas devojke žele da pored njih bude muškarac, a ne neko ko samo u pantalonama šeta pored njih. I zato sada razmišljam o tome kako da momke koji su krenuli na fakultet da pripremim i od njih stvorim muškarce. Mi njima dopuštamo odsustvo, a onda, kada završe fakultet, ne žele da služe u armiji, oni traže razne načine…’’, rekao je Lukašenko.

On smatra da bi bilo korisno slati studente na par meseci tokom letnjih raspusta u armiju. Na taj način bi oni posle prve godine studija dobili osnovnu vojničku obuku, a kasnije bi došli do specijalizacije.

‘’Po završetku fakulteta, kada je on već osetio miris baruta, on će postati dobar specijalista. Dobiće oficirsko zvanje i oko tri meseca će posle fakulteta služiti kao oficir, pripremaće omladinu, itd’’, kazao je beloruski predsednik.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Boban za Srpskog Cara i carevinu Srbiju says:

    O tome se pričalo međ vojnicima i kada sam ja 82 bio na odsluženju, ali to nikad nije moglo da dođe do ušiju i svesti arogantnih komunjarskih generala

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *