Главаш се враћа у притвор

Главаш се враћа у притвор

4 марта 2015

branimir_glavas 7687Бранимир Главаш враћа се у затвор. Према незваничним информацијама, Врховни суд преиначио је решење Жупанијског суда и поново одредио истражни затвор за Главаша.

Врховни суд наложио је полицији да Главаша одведе у затвор у Реметинцу, тврди РТРС.

Уставни суд Хрватске 12. јануара укинуо је пресуду Врховног суда у случајевима „Гаража“ и „Селотејп“ у којима је Главаш правоснажно осуђен на осам година затвора због ратног злочина над српским цивилима у Осијеку 1991. Од Врховног суда Уставни је суд затражио да понови поступак којим је потврдио осуђујућу пресуду загребачког Жупанијског суда.

После укидања правоснажне пресуде на снази је остала неправоснажна пресуда којом је био осуђен на казну од 10 година затвора те се, према неким тумачењима, сматрало да Главаш мора поновно у истражни затвор.

Главашев адвокат Дражен Матијевић тврдио је тада да нема законске основе за притварање његовог клијента јер је више од пет година провео у истражном затвору. Од укупно пет година и четири месеца затвора, Главаш је у мостарском затвору био четири године, а преостали дио казне одслужио је у Сарајеву и Зеници.

KOMENTARI3 коментара

  1. Ankica says:

    Nebi me zacudilo da se vraca na ponovni postupak da bi dobio oslobadjajucu presudu. Pa Hrvatska je to!

  2. Svetislav says:

    Sad kad su njegovi na vlasti ponovo, nece biti dugo u tom zatvoru, tj. hotelu. Utesno je sto mrznja koja ih je izbacila na povrsinu, ima da ih unisti u novom ratu koji ce izazvati na zahtev njihovih starih "prijatelja"!

  3. Svetislav says:

    Tj. I ovi pre njih su isto mislili, samo su bili pametniji. Nije ovaj jos platio ni za jedan ugasen zivot!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u