Главаш се враћа у притвор

Glavaš se vraća u pritvor

4 marta 2015

branimir_glavas 7687Branimir Glavaš vraća se u zatvor. Prema nezvaničnim informacijama, Vrhovni sud preinačio je rešenje Županijskog suda i ponovo odredio istražni zatvor za Glavaša.

Vrhovni sud naložio je policiji da Glavaša odvede u zatvor u Remetincu, tvrdi RTRS.

Ustavni sud Hrvatske 12. januara ukinuo je presudu Vrhovnog suda u slučajevima „Garaža“ i „Selotejp“ u kojima je Glavaš pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. Od Vrhovnog suda Ustavni je sud zatražio da ponovi postupak kojim je potvrdio osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda.

Posle ukidanja pravosnažne presude na snazi je ostala nepravosnažna presuda kojom je bio osuđen na kaznu od 10 godina zatvora te se, prema nekim tumačenjima, smatralo da Glavaš mora ponovno u istražni zatvor.

Glavašev advokat Dražen Matijević tvrdio je tada da nema zakonske osnove za pritvaranje njegovog klijenta jer je više od pet godina proveo u istražnom zatvoru. Od ukupno pet godina i četiri meseca zatvora, Glavaš je u mostarskom zatvoru bio četiri godine, a preostali dio kazne odslužio je u Sarajevu i Zenici.

KOMENTARI3 komentara

  1. Ankica says:

    Nebi me zacudilo da se vraca na ponovni postupak da bi dobio oslobadjajucu presudu. Pa Hrvatska je to!

  2. Svetislav says:

    Sad kad su njegovi na vlasti ponovo, nece biti dugo u tom zatvoru, tj. hotelu. Utesno je sto mrznja koja ih je izbacila na povrsinu, ima da ih unisti u novom ratu koji ce izazvati na zahtev njihovih starih "prijatelja"!

  3. Svetislav says:

    Tj. I ovi pre njih su isto mislili, samo su bili pametniji. Nije ovaj jos platio ni za jedan ugasen zivot!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *