„ГЛАВНИ ФОКУС СУ БАЛКАН И КРИМ!“ Представник Украјине открио планове НАТО пакта, спремају пакао Србима и Русима!

„GLAVNI FOKUS SU BALKAN I KRIM!“ Predstavnik Ukrajine otkrio planove NATO pakta, spremaju pakao Srbima i Rusima!

3 aprila 2021

Predstavnik Ukrajine u trilateralnoj kontakt-grupi za Donbas Aleksej Arestovič izjavio je da su vojne vežbe NATO-a „Defender Europe 2021“ neophodne kako bi se uvežbao scenario rata sa Rusijom.

„Počele su velike vojne vežbe NATO-a pod nazivom ‘Defender Europe 2021’ što u prevodu znači ‘zaštiti Evropu’. Njihov smisao je da se u vodama od Baltičkog do Crnog mora uvežbava, pa budimo otvoreni, rat sa Rusijom, tema oružane konfrontacije sa Rusijom“, rekao je diplomata za televiziju „Ukrlajf.TV“.Prema njegovim rečima, Alijansa je već započela koncentrisanje i prebacivanje snaga, kao i organizaciju logističkih pitanja.

„Glavni fokus su Balkan i Krim i sve što je severnije od Krima. To su otvoreni izvori, to niko ne krije“, dodao je Arestovič.

NATO će u maju i junu održati najveće vojne manevre od vremena hladnog rata – „Defender Europe 2021“. Planirano je da se uvežbavaju odbrambene i ofanzivne akcije u istočnoj Evropi i u baltičkim zemljama. Aktivno će biti uključene Gruzija, Moldavija i Ukrajina.

Podsetimo, danas je održan prvi telefonski razgovor predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena i njegovog ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog tokom koga je američki lider potvrdio da podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine pred „ruskom agresijom koja se nastavlja“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. petar says:

    zelen je taj, amerika ce ratovati protiv rusije do poslednjeg ukrajinca. tom je deda bio mrtva dusa-gogoljeva pa bi sad iz opanka u americko odelo. koliko ce ukrajinaca platiti saku stancovanih dolara..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *