ГЛАВНИ КИНЕСКИ ЕПИДЕМИОЛОГ ОТКРИВА: Ево када ће се завршити пандемија КОРОНАВИРУСА

GLAVNI KINESKI EPIDEMIOLOG OTKRIVA: Evo kada će se završiti pandemija KORONAVIRUSA

12 marta 2020

Pandemija koronavirusa završiće se do juna ako zemlje sa teškom epidemiološkom situacijom preduzmu neophodne mere, izjavio je predsednik specijalne ekspertske komisije Državnog komiteta za javno zdravlje Kine Džung Nanšan.

„Drago mi je što vidim da se već preduzimaju mere u Italiji i Južnoj Koreji. Tamo se već osetno smanjuje broj novih slučajeva. Ako to bude tako, očekujem da će se epidemija završiti u junu“, izjavio je epidemiolog na konferenciji za novinare.On je objasnio da, po pravilu leti pri relativno visokoj temperaturi vazduha virus nije mnogo aktivan, pa će epidemija početi da opada.

Kineski stručnjak je istakao da je zaraznost ovog virusa veoma velika i da je potrebna intervencija vlade da bi se kontrolisala.

„U nekim zemljama smrtnost od ove bolesti je vrlo velika – u Italiji, Španiji i Sjedinjenim Američkim Državama i Francuskoj. To znači da se mora obratiti prilična pažnja na epidemiju. Jer ako pogledate Kinu, stopa smrtnosti od ovog virusa u zemlji je oko tri odsto, ali zapravo je razlika ogromna. U Vuhanu i provinciji Hubej stopa smrtnosti dostiže 4,9 odsto, a izvan Hubeja je vrlo niska. To znači da postoje vrlo stroge mere kontrole“, objasnio je Džung.

Ranije je portparol državnog komiteta za zdravlje Kine Mi Fen izjavio da je vrhunac epidemije KOVID-19 u Kini već prošao.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad2 says:

    umiru zato što su VEĆ MRTVI, nemaju vitalnosti i žive samo zbog toga što su dobro ušuškani,jednostvano brate MEKANI SU.

  2. Roy says:

    Zavrsice kad kaze masonerija ili ako se ovce ranije probude iz hipnoze

  3. milorad2 says:

    korona virus rešava migrantsku krizu.Kad u izbegličkim logorima to bude krenulo oni su gotovi.Ionako su izloženi svim vrstama bakcila, slaba uranjenost itd a pogotovo što nijedn država nema mogućnosti da se izbori sa takvim masovnim zarazam u malom prostoru, kruzer je dobra laboratorija šta će se dešavati u migrantskim logorima, preživeće samo oni koji razviju prirodan imunitet ,to će biti tragedija ogromnih razmera, milioni su ugroženi na b.istoku i po logorima na evropskim granicama.Pravi cilj ove "pandemije" je upravo migrantska masa i odredjene ekonomske i političke promene koje će biti sada izvršene expresno pod izgovorom opasnosti.ako je nekada vlada sveta u senci bila više van senke-to je danas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *