ГЛАВНИ РУСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИО ВЕЛИКУ ТАЈНУ

GLAVNI RUSKI OBAVEŠTAJAC OTKRIO VELIKU TAJNU

24 juna 2020

Amerika diriguje pokušajima pojedinih zemalja da diskredituju temelje svetskog poretka koji je uspostavljen posle Drugog svetskog rata, i ta zemlja želi da stvori utisak kod omladine na Zapadu da sve dobro u svetu potiče iz SAD, rekao je direktor Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin.

„U pojedinim zemljama bilo je pokušaja da se opravdaju fašistički pomagači, da se umanje zasluge naših vojnika-oslobodilaca, da se diskredituju osnove Jaltinsko-Postdamskog svetskog poretka. Izgleda da se ti napori koordinišu iz jednog centra – prekookeanskog. Njihov cilj je da kod mladih ljudi na Zapadu stvore utisak da je sve dobro i u prošlosti i u budućnosti navodno povezano isključivo sa američkim zaslugama“, rekao je Nariškin.On je podsetio da će se u novembru obeležiti 75. godišnjica početka Nirnberškog procesa.

„Gradeći arhitekturu globalnog upravljanja, vođe ‘velike trojke’ uzele su u obzir brojne lekcija iz Drugog svetskog rata. Kako je ruski predsednik Vladimir Putin nedavno istakao u svom članku, struktura Saveta bezbednost UN je razvijena tako da garancije mira budu maksimalno konkretne i efikasne, zbog čega je privrženost vodećoj ulozi UN-a u međunarodnim pitanjima najvažniji princip savremene spoljne politike Rusije“, rekao je Nariškin.

Putinov članak je objavljen u američkom časopisu 18. juna. Ruski predsednik je izneo svoje poglede na Drugi svetski rat, uzroke i shvatanje rata u savremenom svetu. Pozvao je partnere da očuvaju istinu o istoriji, zasnovanu na činjenicama, i da govore o prošlosti samokritično i nepristrasno.

Podsetimo, svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

KOMENTARI6 komentara

 1. Ilija Čvorović says:

  Tko potpisuje ovu glupost od clanka??

  • Gardista says:

   Baba Radunka iz Gornje Mojsinje.

  • Novka says:

   Sram te bilo. Ruski narod je u borbi protiv fasista i tvojih ustasa zrtvovao 26 miliona ljudi.

  • Vladimir says:

   Bravo. Veću glupost ni ja nisam pročitao, pogotovo bombastičan naslov, a u tekstu "jadac"...kao da je rečeno nešto novo...izgleda se moraju i članci napisati na "silu", samo da se popuni prostor....medjutim, ni ovo ovde nije prvi put...

 2. Srbija cveta says:

  Da, Rusija i Kina su brojno među najviše stradalima od fašizma, ali ne samo to, Ruski front je bio presudan da se slomi kompletan fašizam. Na Rusiju je rogove dizao i Napoleon i polomio ih isto tako i drug Hitler, Istočna Nemačka je u potpnosti prihvatila Rusku upravu sa svoje strane berlinskog zida, dok su amerinaci sa svoje strane zida pokušavali da uče od nemačkih nacista kako se može zavladati svetom, pa čak i kosmosom. Amerika privlači i daje čoveku nade da bi mogao da ispuni neke svoje snove dok se sa druge strane njihove demokratije krije užasna zver. Rusija je nekako ostala ne privlačna bez slobode radi komunizma i dan danas niko ne brine čije su koje zasluge već hrle da ispune svoje snove i tako postaju Pinokio koji se od drvenog lutka prtvorio u živo magare. Rusija se naravno menja i mnogo se promenila još od cara Nikolaja koji je bio rođak engleskog kralja, ali mi Srbi smo izašli iz Rusije kao pleme iz podkavkazskih planina isto kao i ukrajinci i Poljaci, međutim naše srce i ljubav su ostale prirodno vezane za majku Rusiju koliko god ona popularna ili ne, to bila. Mi smo prirodni rusofili sa težnjom za zapdnim uživanjem i bludom, ali verovali ili ne takav je potpuno isti i sav ruski narod kada bi ga upitali.

 3. tinman19 says:

  Jedini pametan odgovor u cijelom Intermagazinu. Ti kao da nisi srbin. Obično srbi blebeću i trabunjaju gluposti, ti si rijedak izuzetak, ako si uopće srbin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *