ГЛАВНИ РУСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Запад спрема хаос на изборима у Русији!

GLAVNI RUSKI OBAVEŠTAJAC: Zapad sprema haos na izborima u Rusiji!

2 avgusta 2021

Direktor ruske Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin upozorio je danas da Zapad sprema provokacije u Rusiji tokom sledećih parlamentarnih i predsedničkih izbora,On je dodao ta služba ima podatke o tome kako će se to tačno dogoditi.

Na pitanje da li treba očekivati nove provokacije iz inostranstva pre izbora, Nariškin je odgovorio: „Da, naravno. Naši protivnici se snažno pripremaju“.

„To će biti 2021. i 2024. godine“, dodao je Nariškin u intervjuu za televiziju Rusija 1, a prenosi Sputnjik.

„Imamo informacije o tome na kojim mestima će delovati, koje tačke će biti pogođene. I naše odgovarajuće strukture su toga svesne, između ostalog i zahvaljujući našoj delatnosti“, naveo je Nariškin.

Izbori za donji dom savezne skupštine i drugim nivoima biće održani 17-19. septembra.

Članovi Državne dume biraju se na pet godina po mešovitom sistemu: 225 poslanika biraju se prema stranačkim listama, a 225 po jednomandatnim biračkim jedinicama u jednom krugu.

Znamo deo istine o Navaljnom, imamo proverene informacije

Spoljna obaveštajna služba Rusije zna deo istine o slučaju opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, izjavio je Nariškin.

„Znamo deo istine. Ne sve, neću se hvalisati. Ali znamo nešto o berlinskom pacijentu. Samo deo istine ili neki indirektni dokaz istine“, rekao je on u intervjuu za Jutjub kanal Solovjov delimično prikazan na televizijskom kanalu Rosija-1, preneo je Tass.

Prema rečima Nariškina, tokom godine vezane za događaje oko Navaljnog, Moskva je dobila pouzdane i proverene informacije da je u jednoj evropskoj zemlji održan sastanak službenika specijalnih službi, aktivista nevladinih organizacija i vladinih zvaničnika na kojima se razgovaralo o načinima podrške protestnom pokretu u Rusiji.

On je, takođe, potvrdio da kada je Navaljni odveden u Nemačku njegov uzorak nije imao znakove prisustva toksičnih agenasa.

„Ovo kaže naš specijalista. I potpuno im verujem jer je i vi to znate, u našoj ruskoj bolnici urađen čitav niz testova i pregleda i uzgred, korišćena je najsavremenija oprema, kako bi se otkrilo da ni njegova krv ni drugi biološki materijali nemaju bilo šta što bi moglo ukazivati na prisustvo bilo kakvih toksičnih agenasa“, naglasio je Nariškin.

Toksični agensi su mogli da budu dodati u biološke uzorke Navaljnog van ruske teritorije, rekao je on.

Prema njegovim rečima, u izveštaju Organizacije za zabranu hemijskog oružja postoji mnogo nedoslednosti i teško je reći da li je bio otrovan nakon što se ukrcao u avion.

„Ali ako su neke oznake zaista otkrivene, onda je realnija pretpostavka da su mu dodate neke supstance u biološki materijal“, istakao je Nariškin, a na pitanje da li se to dogodilo na teritoriji Rusije bio je izričit: „Ne, naravno da ne“.

KOMENTARI2 komentara

  1. BU says:

    Nećeš ga majci... Tamo je umesto američkog kongresa Ruska Duma i tu nema drugog izbora. Duma pripata Putinu i to je to. Samo Putin može da kaže "DŽa ili BU".

  2. Vesko says:

    Rusija bi mogla da otvori unutrasnju istragu, i da se uzdrzava od bilo kakvog komentarisanja o tom slucaju javno. Jednostavno da kaze da je istraga u toku. Na taj nacin ce zapusiti usta neprijateljima koji eksploatisu taj ocigeledno isceniran slucaj protiv Rusije, a u isto vrijeme imati kontrolu nad situacijom u vezi toga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *