ГЛИШИЋ И ШЕШЕЉ ОДЛУЧНИ: Заштитићемо свим средствима српске јунаке по повратку из Новорусије

GLIŠIĆ I ŠEŠELJ ODLUČNI: Zaštitićemo svim sredstvima srpske junake po povratku iz Novorusije

14 februara 2015

vladan-glisic-seselj-srpski-dobrovoljci-ltKako piše današnji Kurir uskoro se očekuje povratak 70 Srba koji ratuju na strani proruskih snaga, među kojima je i Radomir Počuča, te da će, kada dođu  u Srbiju, srpska policija da ih odmah  liši slobode.

Nedavnim izmenama krivičnog zakona za ratovanje u stranim zemljama u Srbiji je predviđena je zatvorska kazna do 10 godina.

Beogradski Kurir još javlja da su im iz MUP Srbije rekli da „Svi koji su učestvovali u sukobima u Ukrajini, ako se vrate u zemlju, biće odmah uhapšeni”.

Povodom mogućeg hapšenja srpskih dobrovoljaca koji ratuju u Novorusiji redakcija Srbin.info je dobila izjave,  od člana starešinstva Srpskog pokreta Dveri Vladana Glišića i vođe radikala Vojislava Šešelja.

Vladan Glišić, član starešinstva Dveri

U Ukrajini ukrajinski i ruski narod vode borbu protiv kijevske hunte i novog povampirenog fašizma koji ima podršku istih onih zapadnih krugova koji su i pre sedamdeset godina pomagali, podržavali i učestvovali u stvaranju nemačkog nacizma.

Svako hapšenje pojedinaca i grupa, bilo da su iz Srbije, ili da su Srbi, a koji danas ratuju na strani antifašističkih snaga u Novorusiji protiv kijevske hunte, znači direktna saradnja i služenje novom zapadnom fašizmu koji opet vodi agresorski rat protiv Slovena i pravoslavnih naroda.

To je čin izdaje, a zna se kako su u istoriji Srbije prolazili oni koji su bili izdajnici i na strani agresora koji su imali nameru da porobe slovenski i pravoslavni svet.

Rodomir Počuča i ostali srpski dobrovoljci, koji su se borili na strani novoruskih antifašista imaju stoprocentnu podršku Srpskog pokreta Dveri koji će sve učiniti da ih zaštiti od mogućeg hapšenja.

Njihovo moguće hapšenje nećemo ćutke posmatrati; i spremni smo da sarađujemo sa svima koji su zajedno sa nama iskreni u nameri da zaštite naše hrabre antifašističke borce koji ovih dana od povamiprenog fašizma štite nama i po poreklu i po veri bliski narod Donbasa.

Vojislav Šešelj, predsednik SRS

Srpski četnici, koji se dobrovoljno bore za slobodu Luganska i Donjecka, nisu nikakvi „psi rata” , nego ponos celog srpskog naroda i otadžbine.

Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić neka se ne igraju glavom i pokušaju da hapse junačke srpske četnike po povratku iz Novorusije u Srbiju.

Celi srpski narod priznaje Krim i Sevastopolj kao sastavni i nerazdvojni deo Rusije, pa se i beskrajno obradovao njihovom povratku otadžbini.

Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić nanose ogromnu sramotu srpskom narodu izjavljujući da Krim smatraju sastavnim delom Ukrajine.

Rusija odlučno brani teritorijalni integritet Srbije i Kosmet u njenom sastavu, dok srpski izdajnici osporavaju državnu celovitost Rusije.

(Srbin.info)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *