GLOBAL RESEARCH: Amerika povodom malezijskog aviona koristi iste metode kao protiv Huseina

GLOBAL RESEARCH: Amerika povodom malezijskog aviona koristi iste metode kao protiv Huseina

5 avgusta 2014

1-harfMeđu dokazima koje je Vašington ponudio, optužujući ukrajinske ustanike za obaranje aviona MN17, nalaze se i satelitski snimci kakve su kao dokaz o hemijskom oružju SAD koristile u Iraku. Iz ovoga se mogu izvući i određene paralele, ocenio je Global Research.

Uoči poslednjeg rata u Iraku, SAD su se takođe pozivale na satelitske snimke tvrdeći da Sadam Husein ima hemijsko oružje (koje na kraju nikada nije pronađeno), naglasio je Global Research.

Isto se dogodilo i uoči prvog zalivskog rata.

List The Christian Science Monitor pisao je 2002. godine da je „sredinom septembra 1990 .godine Pentagon, pozivajući se na satelitske snimke, tvrdio da se do 250 hiljada iračkih vojnika i 1,5 hiljada tenkova nalazi na granici sa Saudijskom Arabijom, preteći time isporučiocu nafte veoma važnom za SAD”.

Međutim, snimci komercijalnih satelita iz tog preioda koji su dospeli u ruke američkih medija nisu zabeležili gomilanje snaga Iraka na tom pravcu.

Pre toga je predstavnica američkog Stejt departmenta Mari Harf izjavila da SAD odbijaju da objave podatke svoje obaveštajne službe o obaranju malezijskog aviona i da ne znaju tačno ko je pritisnuo dugme i lansirao rakete, ali je sa sigurnošću prenela ocenu zvaničnog Vašingtona da odgovornost leži na Rusiji čija je informacija o rasporedu ukrajinskih snaga navodno netačna.

Ministarstvo odbrane RF ponudilo je podatke objektivne kontrole o padu malezijskog Boeing 777 u skladu sa kojima je bilo ukazano da se avion nalazio u zoni dejstva raketnih sistema „Buk“ oružanih snaga Ukrajine. Osim toga, da je pored malezijskog putničkog aviona bio ukrajinski jurišni avion Su-25.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *