ГЛОБАЛ ТАЈМС: Шта то Кина и Русија треба да објасне Америци?

GLOBAL TAJMS: Šta to Kina i Rusija treba da objasne Americi?

4 avgusta 2021

RUSIJA i Kina treba da objasne Sjedinjenim Državama da više ne smeju da se mešaju u unutrašnja pitanja drugih država, piše „Global tajms“.

Autor članka ukazuje na predstojeće zajedničke vežbe Moskve i Pekinga koje su, kako navode zapadni mediji, povezane sa povlačenjem američkih snaga iz Avganistana i imaju kako političke, tako i taktičke ciljeve.Ipak, maneveri, navodi se, nisu upereni ni protiv koga konkretno i predstavljaju regularnu stvar.

Ako se povlači paralela između situacije u Avganistanu i vežbi, onda, po mišljenju autora članka, treba uzeti u obzir i terorizam, ekstremizam i separatizam jer je misija Kine, Rusije i Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) da se tome suprotstave.

Komentarišući uznemirenje na Zapadu, autor članka ističe da je upravo Vašington tvorac haosa u Avganistanu posle povlačenja svojih snaga. Pored toga, Amerika stvara brojne probleme oko Moskve i Pekinga.

– Treba imati na umu da SAD mogu da pokušaju da zavade zemlje u centralnoj Aziji što će biti pretnja rusko-kineskim odnosima ili čak jedinstvu ŠOS – ocenjuje se u tekstu.

Rusija i Kina treba da objasne prekookeanskim partnerima koji stvaraju haos da više ne smeju da se mešaju u pitanja unutar regiona.

Rusko-kineske vežbe počinju sredinom avgusta, a učestvuje 10.000 vojnika.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. test01 says:

    hahaha Pa naravno, samo U-merika i NATO smeju da rade sve sto hoce po svetu i da demokratski bombarduju koga pozele. Neko stvarno ima jako tvrdu "glavudzu" i ne shvata da je to vreme proslo i da se NECE vratiti ! Svet je konacno opet postao multipolaran i nista se u svetu nece moci resiti bez usaglasavanje Kine i Rusije. Takodje Kina je vec postala vodeca ekonomska sila upravo zahvaljujuci globalistima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *