Global Times: Долазак Зеленског у Хирошиму – доказ да Запад жели да порази или ослаби Русију

Global Times: Dolazak Zelenskog u Hirošimu – dokaz da Zapad želi da porazi ili oslabi Rusiju

23 maja 2023

DOLAZAK ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog samitu G7 u Hirošimi pokazao je nespremnost zapadnih zemalja da okončaju sukob sa Rusijom pregovorima, ocenio je uticajni kineski anglojezični list Global Times.

I naveo: „Prisustvo Zelenskog tom samitu i rastuće vojne isporuke sa Zapada ukazuju na to da Zapad nastoji da okonča sukob vojno, što će dodatno eskalirati i zakomplikovati situaciju“.Isti list napominje da Rusija zahvaljujući bici za Artjomovsk (Bahmut), zadržava vojnu prednost nad Ukrajinom, iako je Zapad nastavlja da je koristi svoj proksi rat kako bi oslabio Moskvu.

Global Times naglašava: „Nijedno oružje samo ne može da promeni tok rata. Zapadne isporuke lovaca F-16 mogle bi da dovedu NATO u direktan vojni sukob sa Rusijom jer je najvažnije pitanje gde će biti bazirani ti borbeni avioni za koje je potrebno mnogo prostora i složeno servisiranje“.

Kako je rekao Bajdenov pomoćnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan, SAD i njihovi saveznici, pošto se ukrajinski piloti u narednim mesecima obuče upotrebi F-16, odlučiće koje će zapadne zemlje Kijevu isporučiti te letelice Kijevu i u kojoj količini.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    G7 je bio propagandna poruka i poruka rusima da neće biti mira.Generalno NATO komanda bi volela da rusi upotrebe tak. nuk.oružje u ukrajini,nema veze par komada,jer bi im to dalo opravdanje za uvodjenje diktature i ratnog stanja u čitavom NATO..Ali,rusi bi bili jako glupi da samo ZASTRAŠUJU nukl.oružjem.Ta stvar kada se upotrebi upotrebljava se za uništenje,ne za pretnje ili odvraćanje.Funkcija odvraćanja je iscrpljena jer da postoji NATO ne bi kidisao na rusiju,znači ostaje samo puni udar i kada se desi biće baš tako..brate koje srnje se sprema to je neshvatljivo da je dotle došlo...ali JESTE.Neće biti upozorenja niti bilo kakvog predznaka..mi koji možda nećemo biti gadjani ćemo shvatiti da se to desilo kad nestane struje u celoj zemlji, ili ako budemo imali sreće biće na vestima..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *