ГЛУМАЦ МЛАДЕН НЕЛЕВИЋ: „Срби су 1918. окупирали Црну Гору“

GLUMAC MLADEN NELEVIĆ: „Srbi su 1918. okupirali Crnu Goru“

13 marta 2017

mladen-nelevic-1-640x427

Iako su 1918. svi pravoslavni stanovnici Crne Gore bili Srbi po nacionalnosti, koji su većinskom voljom zbacili dinastiju Petrović i proglasili ujedinjenje sa Kraljevinom Srbijom, Đukanovićev režim danas finansira seriju „Božićni ustanak“ sa ciljem da oslobođenje i ujedinjenje Srbije i Crne Gore 1918. predstavi kao „okupaciju Crne Gore od strane Srba“.

Glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Mladen Nelević nedavno je iskazao stav da su Srbi okupirali Crnu Goru.

Na snimku koji je zabilježen prilikom snimanja serije „Božićni ustanak“, u kojoj Nelević tumači lik Todora, glumac kaže:

„Veoma sam zadovoljan i ponosan onim što sam uradio. Igram čovjeka koji čuva vlast u Crnoj Gori u vrijeme nekih političkih zbivanja kada je kralj Nikola otišao u Francusku (…) E sad, tu se dešavaju neke stvari – dolazi opet okupacija Crne Gore od naše istočne braće, kako bi rekao kralj Nikola, gdje se ljudi ne snalaze šta i kako treba da reaguju„, objašnjava Nelević u oficijelnom snimku o seriji, dodajući da u crnu goru tada dolazi 3.000 hiljade srpskih vojnika, dopremaju se topovi, a lik kojeg Nelević tumači treba da se od toga brani.

Serija „Božićni ustanak“ u produkciji Javnog servisa Crne Gore i režiji Željka Sošića izazvala je izuzetnu pažnju javnosti zbog kontroverzne tematike i prati je nedvosmislena osuda javnosti zbog krivotvorenja istorijskih činjenica.

Podsjetimo da je istoričar Vojin Grubač u kolumni na IN4S-u naglasio više „nevjerovatnih konstrukcija“ koje se pojavljuju u seriji.

Kompletna autorska ekipa serijala izgleda ovako: reditelj i koscenarista je Željko Sošić, a koscenaristkinja Jovana Bojović. Producenti su Željko Sošić, Rade Vojvodić i Darko Šuković. Umjetnički direktor projekta je Milorad Popović, menadžer produkcije je Svetlana Sošić, a stručni konsultat za istorijska pitanja Novak Adžić. Scenograf je Milenko Jeremić, direktori fotografije Ivan Kostić i Petar Popović, a kostimograf Gordana Angelovski. Izvršni producenti su Svetlana Sošić i Ivan Đurović. Pokrovitelj serije je Ministarstvo kulture Crne Gore, a koproducenti RTCG i Studio Dogma.

Igraju: Nataša Ninković, Vojin Ćetković, Marko Nikolić, Boro Stjepanović, Mirko Vlahović, Mirza Halilović, Amar Bukvić, Srđan Grahovac, Mladen Nelević, Momčilo Pićurić, Miodrag Radonjić, Sanja Popović, Miloš Pejović, Milivoje Obradović, Nebojša Kundačina, Danilo Čelebić, Slobodan Marunović, Željko Radunović, Dušan Kovačević, Zoran Vujović, Marija Đurić, Vanja Jovićević, Branka Stanić, Aleksandar Radulović, Dragan Račić, Olivera Vuković, Nikola Vasiljević, Sejfo Seferović, Davor Dragojević, Dejan Đonović, Vule Marković, Emir Ćatović, Petar Novaković, Maja Stojanović, Filip Đuretić, Vukan Pejović, Marko Todorović, Omar Bajramspahić, Pavle Popović, Đorđe Tatić, Stefan Marković i drugi. Uloge dječaka Boža i Ivana tumačili su Lazar Martinović i Petar Vlahović, kojima je ovo prvo iskustvo na snimanju.

(IN4S)

KOMENTARI5 komentara

  1. Dondon says:

    Nasi glumci nek.traze socijalu, a ovu bagru Srbija nek hrani. SRAMOTA!!!

  2. Bulova says:

    Studio vatikan snimio novi film o zavadjanju Srba i Pravoslavnih. Glavne uloge glume komunjarsko vatikanski ostaci kpj i stedimlijinih brabonjaka.

  3. Pingback: ODGOVOR CRNOGORSKOM GLUMCU KOJI HLEB ZARAĐUJE U SRBIJI, A TVRDI da su Srbi 1918. okupirali Crnu Goru! - Leutar.net

  4. Komsija says:

    Srbe su Hrvati proglasili za okupatora, pa ih poubijali u Jasenovci i proterali u Oluji. U Bosni, Muslimani su se preimenovali u Bosnjake kako bi proglasili vlasnistvo nad celom Bosnom, a Srbe proglasili za okupatore. U Crnoj Gori se kaze da su Srbi izvrsili okupaciju 1918, mada su po popisu 1909 u Knjazevini Crna Gora cinili 94,38 posto stanovnistva. Joanikije mora da dokazuje da nije "izvanjac". Na samorpglasenom Kosovu, isti scenario - Srbi su dodjosi i okupatori i zasluzuju da budu unisteni i proterani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *