ГЛУМАЦ МЛАДЕН НЕЛЕВИЋ: „Срби су 1918. окупирали Црну Гору“

ГЛУМАЦ МЛАДЕН НЕЛЕВИЋ: „Срби су 1918. окупирали Црну Гору“

13 марта 2017

mladen-nelevic-1-640x427

Иако су 1918. сви православни становници Црне Горе били Срби по националности, који су већинском вољом збацили династију Петровић и прогласили уједињење са Kраљевином Србијом, Ђукановићев режим данас финансира серију „Божићни устанак“ са циљем да ослобођење и уједињење Србије и Црне Горе 1918. представи као „окупацију Црне Горе од стране Срба“.

Глумац Црногорског народног позоришта Младен Нелевић недавно је исказао став да су Срби окупирали Црну Гору.

На снимку који је забиљежен приликом снимања серије „Божићни устанак“, у којој Нелевић тумачи лик Тодора, глумац каже:

„Веома сам задовољан и поносан оним што сам урадио. Играм човјека који чува власт у Црној Гори у вријеме неких политичких збивања када је краљ Никола отишао у Француску (…) Е сад, ту се дешавају неке ствари – долази опет окупација Црне Горе од наше источне браће, како би рекао краљ Никола, гдје се људи не сналазе шта и како треба да реагују„, објашњава Нелевић у официјелном снимку о серији, додајући да у црну гору тада долази 3.000 хиљаде српских војника, допремају се топови, а лик којег Нелевић тумачи треба да се од тога брани.

Серија „Божићни устанак“ у продукцији Јавног сервиса Црне Горе и режији Жељка Сошића изазвала је изузетну пажњу јавности због контроверзне тематике и прати је недвосмислена осуда јавности због кривотворења историјских чињеница.

Подсјетимо да је историчар Војин Грубач у колумни на ИН4С-у нагласио више „невјероватних конструкција“ које се појављују у серији.

Комплетна ауторска екипа серијала изгледа овако: редитељ и косценариста је Жељко Сошић, а косценаристкиња Јована Бојовић. Продуценти су Жељко Сошић, Раде Војводић и Дарко Шуковић. Умјетнички директор пројекта је Милорад Поповић, менаџер продукције је Светлана Сошић, а стручни консултат за историјска питања Новак Аџић. Сценограф је Миленко Јеремић, директори фотографије Иван Костић и Петар Поповић, а костимограф Гордана Ангеловски. Извршни продуценти су Светлана Сошић и Иван Ђуровић. Покровитељ серије је Министарство културе Црне Горе, а копродуценти РТЦГ и Студио Догма.

Играју: Наташа Нинковић, Војин Ћетковић, Марко Николић, Боро Стјепановић, Мирко Влаховић, Мирза Халиловић, Амар Буквић, Срђан Граховац, Младен Нелевић, Момчило Пићурић, Миодраг Радоњић, Сања Поповић, Милош Пејовић, Миливоје Обрадовић, Небојша Кундачина, Данило Челебић, Слободан Маруновић, Жељко Радуновић, Душан Ковачевић, Зоран Вујовић, Марија Ђурић, Вања Јовићевић, Бранка Станић, Александар Радуловић, Драган Рачић, Оливера Вуковић, Никола Васиљевић, Сејфо Сеферовић, Давор Драгојевић, Дејан Ђоновић, Вуле Марковић, Емир Ћатовић, Петар Новаковић, Маја Стојановић, Филип Ђуретић, Вукан Пејовић, Марко Тодоровић, Омар Бајрамспахић, Павле Поповић, Ђорђе Татић, Стефан Марковић и други. Улоге дјечака Божа и Ивана тумачили су Лазар Мартиновић и Петар Влаховић, којима је ово прво искуство на снимању.

(ИН4С)

KOMENTARI3 коментара

  1. Dondon says:

    Nasi glumci nek.traze socijalu, a ovu bagru Srbija nek hrani. SRAMOTA!!!

  2. Bulova says:

    Studio vatikan snimio novi film o zavadjanju Srba i Pravoslavnih. Glavne uloge glume komunjarsko vatikanski ostaci kpj i stedimlijinih brabonjaka.

  3. Pingback: ODGOVOR CRNOGORSKOM GLUMCU KOJI HLEB ZARAĐUJE U SRBIJI, A TVRDI da su Srbi 1918. okupirali Crnu Goru! - Leutar.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u