ГЛУМАЦ ПОТПУНО ПОЛУДЕО: Зеленски тражи да говором отвори финале СП у фудбалу

GLUMAC POTPUNO POLUDEO: Zelenski traži da govorom otvori finale SP u fudbalu

16 decembra 2022

FIFA je odbacila predlog ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da „pošalje poruku svetskog mira“ pre početka nedeljnog finala Svetskog prvenstva, prenosi američki Si-En-En tvrdnju neimenovanog izvora.

Taj izvor je rekao da je kancelarija Zelenskog ponudila FIFA da se predsednik Ukrajine obrati u video formi navijačima na stadionu u Kataru uoči utakmice i da je iznenađen negativnim odgovorom koji je dobio.Nije poznato da li će poruka Zelenskog biti uživo prenošena ili snimljena. U svakom slučaju, ona neće biti emitovana na stadionu na kome se sastaju Francuska i Argentina.

Pregovori između Ukrajine i rukovodećeg tela FIFA i dalje su u toku, dodao je izvor, mada teško da će Đani Infantino i njegovi saradnici dozvoliti da se finale i sve ono što mu prethodi održi mimo već propisanih protokola.

Ovakav zahtev Zelenskog nije iznenađujući pošto je Kijev više puta pokušavao da iskoristi velike svetske događaje, bez obzira na njihovu tematiku, da zadrži globalnu pažnju na situaciji u Ukrajini.

Zelenski se pojavljivao putem videa na nekoliko važnih događaja, od samita Grupe 20, do dodele Gremija i Filmskog festivala u Kanu. Takođe je obavio i razgovore sa raznim novinarima i zabavljačima, uključujući Šona Pena i Dejvida Letermana.

Ipak, najvećem fudbalskom i sportskom dešavanju na svetu neće moći da primiriše ovog vikenda.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Najbolje je da ga zatvori, neka puca penale umesto Mesija, ionako je sve prodato unapred.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *