ГОМИЛАЈУ ТЕРОРИСТЕ ДУЖ НОВОГ ПУТА СВИЛЕ: Американци крећу у озбиљну саботажу највећег кинеског пројекта!

GOMILAJU TERORISTE DUŽ NOVOG PUTA SVILE: Amerikanci kreću u ozbiljnu sabotažu najvećeg kineskog projekta!

28 decembra 2017

Broj terorista u Avganistanu porastao je na 10.000, saopštio je specijalni izaslanik predsednika Rusije Zamir Kabulov. Međutim, SAD ništa ne preduzimaju po tom pitanju.

Moskva je spremna da razmotri saradnju sa Vašingtonom u Avganistanu, bez obzira na optužbe SAD da je Rusija izazvala jačanje Islamske države (ID) u regionu, izjavio je specijalni predstavnik predsednika Rusije, direktor Drugog departmana Ministarstva inostranih poslova Rusije za Aziju Zamir Kabulov, piše Azija tajms.

Od kako se ID pojavio u Avganistanu Amerika ništa nije preduzela u borbi protiv te terorističke organizacije, izjavio je bivši predsednik zemlje Hamid Karzai. Prema rečima Zamira Kabulova, do današnjeg dana broj militanata ID-a u regionu je porastao na 10.000.

Kako smatraju neki stručnjaci, uključujući i poznatu kanadsku istraživačku organizaciju „Global risrč“, pokušaji Vašingtona da destabilizuje region odnose se i na Pakistan, preko kojeg prolazi jedan od najvažnijih delova „Novog puta svile“. Prema mišljenju kanadskih analitičara, cilj američkih stratega može da bude stvaranje novih smetnji za realizaciju najvećeg kineskog projekta.

Drugi stručnjaci naglašavaju da je pitanje jačanja konkurencije između SAD i Pekinga davno rešeno — nepoznato je samo kada će eskalirati, naglašava Azija tajms.

U tom pravcu, danas su objavljene i fotografije američkih špjunskih satelita, kojima se, navodno, dokazuje organizovani šverc nafte iz Kine u Severnu koreju.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  Proći će čemerikanci i njihovi podrepaši kao onaj njihov oficir pilot koji je bombardovao kinesku ambasadu u Beogradu!

 2. goran says:

  Gomilaju teroriste, ubijene a uvek iste. Dokle, bre?

  • Velika Metla says:

   Goran,a šta misliš koliko ima robijaša po kolonijama koje je čemerika okupirala? I plus onih 2 miliona robijaša u samoj čemerici? Nepresušni izvor robijaša im garantuje da uvek formiraju nove redove tobože terorista,inače ruskih "partnjora"!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *