ГОНЕ ЈЕ ЗБОГ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ И ТВИТА: Марин Ле Пен укинули иминитет, следи суђење

GONE JE ZBOG ISLAMSKE DRŽAVE I TVITA: Marin Le Pen ukinuli iminitet, sledi suđenje

9 novembra 2017

Francuski parlament ukinuo je liderki patriotske desnice Marin Le Pen imunitet od krivičnog gonjenja.

Time je dato zeleno svetlo za početak sudskog procesa protiv nje zbog objavljivanja jezivih prizora nasilja Islamske države na Tviteru.

AP piše da je donji dom francuskog parlamenta omogućio istražnom sudiji da Marin Le Pen pozove da se pojavi pred sudom, ako treba i uz primenu policijske sile.

Parlamentarno veće saopštilo je da je zahtev sudije „ozbiljan, pravedan i iskren“.

U tvitovima Marin Le Pen, objavljenim u decembru 2015, prikazana su pogubljenja koja su sprovodili ekstremisti Islamske države, uključujući ubistvo američkog izveštača Džejmsa Folija.

U skladu sa nedavnom usvojenim francuskim zakonom, „objavljivanje nasilnih slika“ je prestup za koji je predviđena kazna u trajanju do tri godine zatvora i novčana kazna u iznosu od 75.000 evra, navodi američka agencija.

Marin Le Pen je, inače, u junu izabrana za člana francuskog parlamenta.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Otkrila je jezive stvari koje su radile gazde,čemerikanci,Makrona,i svih malih "makrončića" preko tkzv "islamske države"! Satanizuju muslimane da bi prikrili svoja zapadnjačka ѕverstva!

  2. goran says:

    Da se prikljucila teroristima, sada bi bila sef Ujedinjenih nacija. Kao sto vidite, ko god zeli dobro svom narodu -- biva proganjan u danasdnjoj demonokratiji. Potreba za diktaturom koja ce stvarno a ne verbalno braniti naciju je sve veca i doci ce do diktature, samo polako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *