Горан Шарић: ЕВРОПА ПРЕД РАТОМ… (ВИДЕО)

Goran Šarić: EVROPA PRED RATOM… (VIDEO)

5 decembra 2023

U emisiji „DREVNI TRAGOVI“ na RAS televiziji, Goran Šarić, teolog i istoričar, govorio je o stanju u Evropi, problemima sa migrantima koji vode ka ratu. Sve veći problemi u Irskoj, Švedskoj, takođe vode ka ratu između građana tih zemalja i migranata.

POGLEDAJTE CELU EMISIJU GORANA ŠARIĆA:

KOMENTARI3 komentara

  1. Gagi says:

    Svetska razbojnicka druzina je danas u velikom problemu. Svojevremeno je podrucje Evrope bilo njihovo sediste, tu su dovlacili sve pokradeno sa zemljine kugle. Taj period je bio evropski procvat tehnologije i kulture. U medjuvremenu im je postalo teskobno pa su finansirali moreplovce da pronalaze nove kolonije sa novim i neogranicenim mogucnostima pljackanja. Tako pronadjose novi kontinent sa neogranicenim prirodnim resursima kao iz bajke - Ameriku. Malo su im smetali stanovnici na toj zemlji, Indijanci, ali su to "uspesno" resili. Nova perspektiva je mogla da pocne ali im je bio potreban kapital. Naravno, najveci kapital se stvori ratovima i novim otimanjima, zbog toga se iniciraju I a zatim II svetski rat koji su pretezno vodjeni u Evropi. Da bi se osnazila nova kuca i drzava, iz stare se selio namestaj i sve neophodne vrednosti koje su potrebne za novu kucu. Kada se kuca formirala, valjalo je u toj kuci dobro i bogato ziveti uz stare i dobro razradjene otimacine i pljacke. Posto je stiglo vreme nauke i "civilizovanog" zivota, napusten je obicaj gusarenja i drumskog razbojnistva. Izmisljen je DOLAR, lazno platezno sredstvo i virtuelna vrednost. Dugo vec oni zaludjuju i pljackaju narode po svetu sa tom prevarom kojoj je stigao kraj. Danas spasavaju tu svoju velicanstvenu zlocinacku kucu, makar zrtvovali svoje stare posede i "njihov" narod koji im te nebitne posede odrzavaju i naseljavaju. Da je situacija nenormalna i gora, pokazuje njihova namera da te njihove stare posede nasele sa novim opljackanim narodom. Sa svima onima koje nisu mogli da pobiju a oteli su im prirodne resurse i koru hleba, da bi oni preziveli i nekako opstali u svojoj vrhovnoj moci na ovoj planeti. Medjutim, hrabar narod Rusi, spremni da se zrtvuju za svoju veru koja personifikuje pravdu, prvi su krenuli da im paraju taj prevarantski zastitni prsluk. Kako vidimo, strah od kabadahije polako nestaje i to paranje je krenulo sa svih strana sveta.

  2. Milutin says:

    Evropa je "prijatelj" i "saveznik" SAD-a. I članica NATO-a. Ali iz ugla Amerike njen najveći rival. Otud Amerika ne može direktno da vojnom silom napadne Evropu da bi sprečila njeno povezivanje sa energetskim i drugim resursima Rusije uz njeno povezivanje sa Kinom putem kineskog programa "Pojas i put". Otud je Amerika izazvala ratove u Aziji i Africi, dakle područjima koji su kopnenim putem povezani sa Evropom, kreirajući ogroman egzodus ljudi. I usmerili ih ka Evropi. Moglo bi se reći da su stvorili "vojsku specijalnog rata" koja nema za cilj određeni vojni zadatak već destabilizaciju Evrope po parametrima pretežno socijalne pa i ekonomske stabilnosti. Doduše alava Evropa je u njima videla njoj tada preko potrebnu jeftinu radnu snagu. Zato Evropa raširenih ruku prima te izbeglice. Sve do sukoba u Ukrajini. Prekidajući Evropi vezu sa jeftinim ruskim resursima posebno energetskim, Evropa je ekonomski devastirana od strane Amerike. Izbeglice koje su trebale da budu novi zamajac privrednog rasta sada postaju teret. Ali treba obratiti pažnju i na još jednu bitnu stvar. Znamo za problem "ratnog sindroma" američkih vojnika u bilo kojem ratu, koji su oni izazvali. Dakle vojnika-agresora. Vojno obučenih i dobro opremljenih. A kad se vrate kući, pate od "ratnog sindroma". Teško se mire sa grozotama rata, gubitka prijatelja i drugova po oružju. A sada taj "ratni sindrom" vojnika-agresora stavite u odnos prema ljudima koji su izgubili u ratu kad ih je napala moćna NATO sila i ubila njihove sugrađane, komšije, prijatelje, ROĐAKE, RODITELJE, BRAĆU, SESTRE, DECU!!!!! Dali oni imaju pravo da boluju od nekog "ratnog sindroma". Očaj, bes, kombinovan sa zajedničkim verskim imeniteljem, koji bi bio ublažen da su mogli da sebi obezbede nov prosperitetan život u Evropi. Ali američko sistematsko uništavanje Evrope i sve težeg života, posebno izbeglica, mogu dovesti do (planiranog) razarajućeg dejstva. A u svemu tome izbeglice su najmanje krive. Oni su žrtve Zapadnog sistema. Za osudu je svaki napad na druge ljude, posebno decu. Ali treba sagledati gde se dogodio prvi napad, ubijanje dece. Ko je uzročnik. Šta je akcija a šta reakcija.

  3. milorad5 says:

    ja misli mda će migrante da iskoriste kao krvnu žrtvu za ujedinjenje onoga što je ostalo u evropi...za POKUŠAJ ujedinjenja u "zajedničkom" zločinu i zatim pravac istočni front jer ukra je ponestalo u zembilju..ali isto tako mislim da NEĆE uSPETI u namerama...london i vašington su glavni problem sveta pa i evrope takodje...uskoro će to biti javno postavljeno kao detekcija i konačno raspoznavanje i imenovanje NEPRIJATELJA..neprijatelja čovečanstva u globalu...TO SU ONI...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *