ГОРАН ШАРИЋ: Краљ ТВРТКО – Бошњак, Србин или Хрват? (ВИДЕО)

ГОРАН ШАРИЋ: Краљ ТВРТКО – Бошњак, Србин или Хрват? (ВИДЕО)

20 септембра 2023

Хрватски историчар и теолог, Горан Шарић, у најновијој емисији „ДРЕВНИ ТРАГОВИ“ на телевизији РАС, дотакао се теме, која тренутно највише заокупља јавност на Балкану.

Да ли је KРАЉ ТВРТKО KОТРОМАНИЋ Бошњак, Србин или Хрват?

Шарић је изнео многе историјске податке и чињенице који до детаља откривају порекло KРАЉА ТВРТKА кога тренутно својатају Бошњаци.

Погледајте целу емисију:

KOMENTARI13 коментара

 1. Susjed says:

  Najbliži Hrvatima vjersko kulturološki bez ikakve dvojbe, ali ne može se nacionalno danas izjednačavati sa tadašnjim vremenom Ali bošnjačke verzija je tragikomična.. Hrvatski povjesničar Neven Budak ispravno tvrdi da stvarno pripada svima u BiH

  • Protokoli hrvackih ludaka says:

   hrvati u to vrene nisu postojali, po popisu Austrougarske iz 1851. u celoj germanskoj monarhiji poznatoj i kao "tamnici naroda" popisamo je samo 880.000 hrvata, tada je Srba bilo oko 10 miliona u A-U i kneževini Srbiji ukupno. Hrvati su kao malo pleme poludivljih konjusara na molbu ušli u kraljevinu Srbiju. Koliko je bilo hrvata u vreme Tvrtka ako ih ne u 19.veku bilo mizernih 880.000 ? A poznato je da su kao katolici austrijanci činili sve da povećaju broj poslusnih i poniznih hrvata represijama nad neposlusnim Srbima. Dakle, hrvata nije ni bilo u vreme Tvrtka. A zna se i to da u Bosni pre A-U naseljavanja hrvata i nasilnog pokatolicavanja dela Srba posebni u zapadnoj Hercegovini hrvata nije ni bilo, kao ni bilo gde drugo.A-U popis iz pomenute godine popisao je da u Dalmaciji žive samo Srbi i Talijani, jednako i u Istri. Svi sadašnji "hrvatu" u Istri iDalmaciji imaju sroska orezimena i to su sve nasilno pokatoliceni Srbi.

   • Vitez Rainer says:

    Bilo bi dobro kad bi to bila istina za vas serve.Hrvati kao nacija nisu postojali, a Vlasi na području Austro Ugarske do dvadesetog stoljeća nisu znali da su srbi.Po Mačvi vas mlatili kao miševe, a zarobljeni se odbijali izjašnjavati srbima.Koliko imate imena Tvrtko, toliko je vaš kralj bosanski, a to vrijedi i za bošnjake.

    • EkRostand says:

     Deder radajneru pročitaj austrijski popis iz 1851.,Srba u Habs.carevini skoro tri miliona,rvata jedva osamsto hiljada.Kako to,kako to?Da nije popis vršio monstruozni Garašanin?

   • Morina Rahman says:

    Dobro smo istrijebili tu srpsku gamad.

  • Željko says:

   Bosanski kralj Tvrtko je bio najbiži katoličanstvu, dakle prevedeno u današnje vrijeme najbliži je Hrvatima!

  • Zoran says:

   Vi jos uvek igrate uzicko kolo i moravac. Gde ces dalje.

 2. Kulak says:

  Sigurno nije musliman.Tu kvazinaciju su izmislili jugoslovenski komunisti.

 3. Pingback: GORAN ŠARIĆ: Kralj TVRTKO – Bošnjak, Srbin ili Hrvat? (VIDEO) – Sedma Sila

 4. michael pan says:

  Н.сери Горане. Твртко и сви у Босни тада су били СРБИ. Хрвати и Бошњаци тада нису ни постојали.

  • RASPUCHIN says:

   Не каки Горан него они у Србији који му дају простор. Он је само један језуита који ради свој посао.

  • lekovito bilje says:

   Bravo,sta ovaj sere..nek ide u Crnu Goru/otac mu je crnogorcevic/nek ide u svoju Rijeku /ono bese Kurvatska/nek svima soli pamet ako mu daju.....

 5. Veliki brat says:

  Tvrtku je majka bila Hrvatica, Jelena Šubić Bribirski. To je sve što pouzdano znamo o njegovom porijeklu. Također, znamo da se 1390. godine proglasio za kralja Hrvatske i Dalmacije, što je bila drevna službena titula hrvatskih kraljeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u