ГОРАН ШАРИЋ: Краљ ТВРТКО – Бошњак, Србин или Хрват? (ВИДЕО)

GORAN ŠARIĆ: Kralj TVRTKO – Bošnjak, Srbin ili Hrvat? (VIDEO)

20 septembra 2023

Hrvatski istoričar i teolog, Goran Šarić, u najnovijoj emisiji „DREVNI TRAGOVI“ na televiziji RAS, dotakao se teme, koja trenutno najviše zaokuplja javnost na Balkanu.

Da li je KRALJ TVRTKO KOTROMANIĆ Bošnjak, Srbin ili Hrvat?

Šarić je izneo mnoge istorijske podatke i činjenice koji do detalja otkrivaju poreklo KRALJA TVRTKA koga trenutno svojataju Bošnjaci.

Pogledajte celu emisiju:

KOMENTARI13 komentara

 1. Susjed says:

  Najbliži Hrvatima vjersko kulturološki bez ikakve dvojbe, ali ne može se nacionalno danas izjednačavati sa tadašnjim vremenom Ali bošnjačke verzija je tragikomična.. Hrvatski povjesničar Neven Budak ispravno tvrdi da stvarno pripada svima u BiH

  • Protokoli hrvackih ludaka says:

   hrvati u to vrene nisu postojali, po popisu Austrougarske iz 1851. u celoj germanskoj monarhiji poznatoj i kao "tamnici naroda" popisamo je samo 880.000 hrvata, tada je Srba bilo oko 10 miliona u A-U i kneževini Srbiji ukupno. Hrvati su kao malo pleme poludivljih konjusara na molbu ušli u kraljevinu Srbiju. Koliko je bilo hrvata u vreme Tvrtka ako ih ne u 19.veku bilo mizernih 880.000 ? A poznato je da su kao katolici austrijanci činili sve da povećaju broj poslusnih i poniznih hrvata represijama nad neposlusnim Srbima. Dakle, hrvata nije ni bilo u vreme Tvrtka. A zna se i to da u Bosni pre A-U naseljavanja hrvata i nasilnog pokatolicavanja dela Srba posebni u zapadnoj Hercegovini hrvata nije ni bilo, kao ni bilo gde drugo.A-U popis iz pomenute godine popisao je da u Dalmaciji žive samo Srbi i Talijani, jednako i u Istri. Svi sadašnji "hrvatu" u Istri iDalmaciji imaju sroska orezimena i to su sve nasilno pokatoliceni Srbi.

   • Vitez Rainer says:

    Bilo bi dobro kad bi to bila istina za vas serve.Hrvati kao nacija nisu postojali, a Vlasi na području Austro Ugarske do dvadesetog stoljeća nisu znali da su srbi.Po Mačvi vas mlatili kao miševe, a zarobljeni se odbijali izjašnjavati srbima.Koliko imate imena Tvrtko, toliko je vaš kralj bosanski, a to vrijedi i za bošnjake.

    • EkRostand says:

     Deder radajneru pročitaj austrijski popis iz 1851.,Srba u Habs.carevini skoro tri miliona,rvata jedva osamsto hiljada.Kako to,kako to?Da nije popis vršio monstruozni Garašanin?

   • Morina Rahman says:

    Dobro smo istrijebili tu srpsku gamad.

  • Željko says:

   Bosanski kralj Tvrtko je bio najbiži katoličanstvu, dakle prevedeno u današnje vrijeme najbliži je Hrvatima!

  • Zoran says:

   Vi jos uvek igrate uzicko kolo i moravac. Gde ces dalje.

 2. Kulak says:

  Sigurno nije musliman.Tu kvazinaciju su izmislili jugoslovenski komunisti.

 3. Pingback: GORAN ŠARIĆ: Kralj TVRTKO – Bošnjak, Srbin ili Hrvat? (VIDEO) – Sedma Sila

 4. michael pan says:

  N.seri Gorane. Tvrtko i svi u Bosni tada su bili SRBI. Hrvati i Bošnjaci tada nisu ni postojali.

  • RASPUCHIN says:

   Ne kaki Goran nego oni u Srbiji koji mu daju prostor. On je samo jedan jezuita koji radi svoj posao.

  • lekovito bilje says:

   Bravo,sta ovaj sere..nek ide u Crnu Goru/otac mu je crnogorcevic/nek ide u svoju Rijeku /ono bese Kurvatska/nek svima soli pamet ako mu daju.....

 5. Veliki brat says:

  Tvrtku je majka bila Hrvatica, Jelena Šubić Bribirski. To je sve što pouzdano znamo o njegovom porijeklu. Također, znamo da se 1390. godine proglasio za kralja Hrvatske i Dalmacije, što je bila drevna službena titula hrvatskih kraljeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *