ГОРАН ШАРИЋ ШОКИРАО: Ево како треба да изгледа обновљен НОТР ДАМ!

ГОРАН ШАРИЋ ШОКИРАО: Ево како треба да изгледа обновљен НОТР ДАМ!

18 априла 2019

Пише: Горан Шарић

Фабризио је пословни човјек у педесетим годинама. Живи у Риму, има жену и кћерку, средњошколку. Од недавно пије женске хормоне и расту му груди. Већ је договорио операцију промјене спола у Београду јер је тамо јефтиније него у Италији. Иде редовно код психијатра који му „помаже да прихвати нову животну улогу“.

15.07.1099. крижарска војска ушла је у Јерузалем. У само два дана крижари су побили више од 40 000 муслимана, жидова, али и локалних кршћана. Један католички свећеник пише да је крви било до коњских узда. Када су 461 годину раније, 638. муслимани заузели Јерузалем, нису дирали ни жидове, ни кршћане.Непосредно након првог крижарског рата (1096.-1099.) настаје у тајности најинтригантнији витешки ред свих времена – „Ред сиромашних витезова Криста и Саломонова храма“ или једноставније Темплари. 1118. Хуго де Паyенс је са осам витезова (на почетку 6, касније су се још двојица прикључила) почео искапања на мјесту негдашњег Саломоновог храма. Девет година никог нису примали у своје редове, а онда се враћају у Европу и за кратко вријеме постају највећа корпорација, највећа поморска сила и највећа банка, са највећом стајаћом интеренационалном војском, ММФ и НАТО – пакт оног времена. Масовна хапшења Темплара почела су у петак, 13.10. 1307., а пет година касније папа је распутио ред.

Баш у вријеме успона Темплара започиње градња монументалних готичких катедрала, од којих је најпознатија ова Нотре Даме у Паризу. У стотињак година саграђено их је преко 100. Свака за себе је јединствено ремек дјело и чудо над чудима, свака у себи обједињује огромна арихитектонска, математичка и астрономска знања, обртничке вјештине, умјетничка умијећа и врхунску духовну и филозофску мисао. Како у мраку средњек вијека, док се Европа тисућу година није купала настају готичке катедрале које немају никаквог узора у времену које им је претходила, немају развојни пут, нити би их данас могли саградити оним средствима којима су располагали средњовјековни људи?

Да ли су Темплари са собом доњели нека тајна знања која су пронашли на Истоку? Или су они били ред за јавност, а у тајности је постојао ред иза реда, тзв. „Сионски приорат“ за који Ватикан тврди да је измишљен, а католички екперти у својим књигама покушавају доказати да није постојало тајно друштво које је чувало изворно кршћанство и преносило га чак и у мраку средњег вијека? Је ли само пука случајност што су у мјесец дана изгорјеле чак двије катедрала у Паризу, Нотре Даме и прије ње црква светог Сулпиција Побожног, а обје се налазе на тзв. „Ружиним линијама“ о којима је писао покојни Мицхале Баигант? Можда то никад нећемо сазнати, али оно што је сигурно је да су готичке катедрале осмишљене као мјесто сусрета човјека са собом и својим Богом.

И са чим се у Нотре Даме-у кад је погледао у себе сусрео модерни западни Европљанин, овај што ће за који дан у Београду остати без сполног органа? Шта види западна Европа кад погледа саму себе

Види друштво у којем се жена са два презимена и три малтезера сматра напредном, а мајка са троје дјеце примитивном. Види друштво у којем су цркве празне и служе као туристичке атракције, а пуне су јавне куће. Друштво у којем су ријалити замјенили образовни садржај, највеће медијске куће су творнице за производњу лажних вијести, а свака алтернативна информација проглашава се „руском пропагандом“. Друштво гдје нико не смије објавити вијести о тисућама злочина и силовања које врше исламски мигранти, који ни након што генерацијама живе у Паризу или Марсеју не желе промјенити свој начин живота, него постају још отворенији за радикалне исламистичке идеологије. Друштво које има своје комесаре и инквизиције, у којем се негдашња комунистичка морално-политичка подобност назива „политичка корекност“, а вербални деликт „говором мржње“. Друштво у којем пропада све, природа и питка вода, а расту само зло, насиље и настраности сваке врсте.

Лицемјерно је кукање запада за кршћанском катедралом, кад је тај исти запад одвано убио бога у кршћанском Богу. Кад је тај исти запад увезао у Сирију (земљу у којој је настало кршћанство, јер се апостол Шаул или Павле обратио управо на путу за Дамаск) терористе тзв. исламске државе који су разваљивали Палмиру. Када су савезници против Руса тог истог запада, Талибани, 1998. у долини Бамиyан у Афганистану на висини од 2500 метара срушили Будине статуе старе 2 000 година. Кад је тај исти запад 2004. на Косову њемо проматрао уништавање 35 православних сакралних објеката, од којих 19 споменика културе прве категорије.

Западна Европа треба катедралу коју ће осликати призорима са гаy параде, ликовима особа са „флуидним родним идентитетом“ и мушкараца који у средњим двадесетим годинама пате од импотенције јер су овисни о порнографији, са фрескама политичарима и бизнисмена који троше скуп кокаин, па су рибе и јегуље у лондонској Темзи дрогиране од њиховог урина… Они који су градили Нотре Даме катедралу сад се окрећу у гробу, њихову поруку Европљани нису чули, али зато ће добро чути позив мујезина на молитву, кад умјесто торњева, европске катедрале буду имале минарете.

(Правда)

KOMENTARI8 коментара

 1. Za Srbiju says:

  Gorane, da te malo ispravim u vezi sa gotikom. Već je romanika počela, a gotika potpuno razradila prikazivanje demona na svojim fasadama, portalima, kapitelima. To su zubata, krilata, repata, jednom rečju odvratna čudovišta, odnosno nakaze. Cilj je da javno pokaže čiji je sluga Papa i Vatikan, te da se katolicima utera strah u um i telo, jer katolici se ne mole Bogu, već Knezu Tame. Zato se Vatikan u 11. veku razišao sa ostatkom hrišćanstva, koje nema nakaze u svojim crkvama. Čak ni muslimani. Oni imaju geometrijske i cvetne elemente. Da zaključim. Gotika nije uspešna arhitektura i umetnost posvećena Bogu, već demonima - Knezu Tame. To što je gorelo najpoznatije delo posvećeno silama pakla, lažima i nepravdi, govori nam da je započeo njihov kraj dominacije na Zemlji.

 2. Zapadnjak says:

  E tako,ja mislim da vam je sve jasno, i nama Srbima a i Francuzima i ostalim zapadnjacima,mada mislim da je gospodinŠarić potpuno u pravu jer nemožeš za jednim hramovima liti suze a navijati i to zdušno da se drugi ruše i uništavaju.Nisam vam ja verni koji liže oltare,kako je rekao jedan naš pesnik,ali tradicija koja i čini kulturu,Krsna slava,Uskrs i Božić moraju biti kod svi Hrišćana ispoštovani i čuvani pa makar i životom jer,hramovi će se ponovo izgraditi da bi se mogli ponovo rušiti.Dekadentnost i naša radikalna indolentnost prema nama samima već prelazi sve granice,mi više ne živimo u pristojnom i kulturnom društvu,ako je i bila floskula koju su komunisti koristili kao dekadenciju zapada,sada smo sasvim uvereni da to u stvari postaje neminovnost.

 3. Velika Metla says:

  Далеко било да волим Турад,нису ми чак ни драги,али је чињеница неприкосновена то да су нас Турад таманила за оних скоро 500 година као што је запад у Првом,Другом и деведесетих година не би од нас остало ни за ДНК-анализу! Седи криво,али збори право!

 4. ARTILJERAC says:

  Браво за текст.

 5. Zoran says:

  Ono sto je sigurno je da globalisti zele da uniste religiju. Njiam ovo ide u korist. A ako su ove dve paljevine namestene, naredbodavci se traze medju onima kojima to odgovara.

 6. Zoran says:

  "ali zato će dobro čuti poziv mujezina na molitvu, kad umjesto tornjeva, evropske katedrale budu imale minarete."_________Sto rece jedan muslimanka koja napustila islam za muslimane: Vi imate satove, a mi vreme.

  • Zapadnjak says:

   Ko ima satove,ima i vreme,ili obrnuto,to su samo floskule da se Hrišćanima baci pesak u oči,ako im satovi nisu važni i ako ih ne cene kao mašine koje mere protok vremena zašto onda najbogatiji muslimani svi odreda nose masivne zlatne Rolekse?

 7. Vladimir says:

  U svemu se, kada smo mi u pitanju krije jos jedna cinjenica,da nije bilo Turaka,kakvi god bili,odosmo pod katolicima u antrak,tukli smo se,mirili sa turcima al opstadosmo,sa tom zgadijom sa zapada,uzas!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u