ГОРАН ШАРИЋ УЗБУРКАО ЈАВНОСТ: „Да ли је Исус постојао? Истина о „ТОРИНСКОМ ПЛАТНУ“ и празној Исусовој гробници!“ (ВИДЕО)

GORAN ŠARIĆ UZBURKAO JAVNOST: „Da li je Isus postojao? Istina o „TORINSKOM PLATNU“ i praznoj Isusovoj grobnici!“ (VIDEO)

4 maja 2021

Goran Šarić, istoričar i teolog, u emisiji „DREVNI TRAGOVI“ na RAS televiziji, otvorio je polemiku o postojanju Isusa Hrista, istini o „Torinskom platnu“ i praznoj Isusovoj grobnici.

Sama tema uzburkala je javnost.

POGLEDAJTE EMISIJU:

(INTERMAGAZIN)

KOMENTARI16 komentara

 1. I Love Jesus says:

  Da on zaista zna za istinu pokajao bi se pred Bogom i verovao u Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista, Sina Božijeg a našeg Gospoda i Spasitelja.

 2. I Love Jesus says:

  Dokaz Hristovog postojanja su svedoci iz četiri evanđelja i mnogo je onih koji su ga videli i sledili i nakon vaskrsenja sve do vaznesenja sa maslinske gore. Svedočanstva o Hristovom postojanju je jako mnogo a najvažnije je to da celo Sveto Pismo svedoči o Ocu nebeskom i Njegovom obećanju o poslanstvu Hrista koje se ispunilo onako kako je to rečeno i najavljeno i 700 godina pre pojave Hrista. Rođenjem Hrista do detalja se ispunilo Očevo obećanje i sam Hristos je svesno ispunjavao zakon i proroke da bi uspostavio novi savez između naroda Božijeg i Boga njihovog putem svoje žrtve. Krštenjem na reci Jordan, prolivenom krvi do smrti na krstu, vaskrsenjem u treći dan sve kako je i u Pismu najavljeno i vaznesenjem, da bi opet došao od istoka sa nebesa kao munja što prolama, sa vojskom nebeskom da vojuje i pobedi i postane novo nebo i nova zemlja u kojoj pravda Božija caruje, i svakome će dati platu po delima našim. Svako oko će Ga videti, sva pokolenja koja su postojala i proplakaće svako oko i oni koji Ga probodoše. Svi ćemo ustati da dočekamo svog Gospoda i on će nam pravedno suditi po delima našim, a koji ga čvrsto veruju srcem i ustima ispovedaju već su prešli iz smrti u život.

  • fenjer says:

   I konacno se Goran razobliči

  • Duca says:

   Dokaze da nikada nije postojao imate svuda oko sebe, gde god se okrenete. Samo totalni ***** može verovati da neko sa mozgom upravlja ovim ovakvim svetom. Potomak šimpanze nije u moralnom odmakao ni santimetar dalje, onih 3% razlike u DNK nisu mnogo pomogli. Dokaz tome je istorija čovečanstva, ubijanja, mučenja, ratovi, spremnost na gaženje svih okolo za minimalnu ličnu korist,...…. na kraju i oni koji posle hiljada godina jada i bede i dalje veruju u spasitelja. Tuga, savetujem da gledate emisije o šimpanzama u prirodi, možda Vam otvore okice.

   • S.O.S says:

    Jaoj Duco nevernice, blago tebi što si takva, koji ti je broj radi druženja i ljubavi, Biblija kaže da je Bog ljubav samo ne nemoralna ljubav. Antihrišćani su zaista možda i nastali od šimpanzi ali oni koji veruju u reč Božiju i Hristovo spasenje nastali su najpre od grešnog Adama, da bi se kasnije pomirili sa Bogom kroz savršenog Adama - koji je Hristos kako nam govore apostoli. Eh, Duco da si ti samo jedna takva bila bi to velika sreća, nego je malo onih koji nalaze i idu uzanim putem Hristovim. Pitaj Pismo Božije ljubavi, evanđelja, donesi rod vredan pokajanja, pokaj se i obrati da se ne nađeš gola pred časnim sudom Božijim.

    • Duca says:

     Ako su tako nastali, odakle im 97% DNK šimpanze?

     • RASPUCHIN says:

      Duci , da li Vam je poznato koliko se genetski podudaramo sa dupinima (delfinima , kako Vam drago)? Neki naučnici tvrde da je to podudaranje veće nego sa šimpanzama. Uzgered , tvrde i da sa bukvom imamo prilično podudaranje i to samo malo manje nego sa pomenutim šimpanzama. Čuh za ovo poodavno a i dalje mi je zanimljivo.

 3. Čist je ko Suza says:

  Hristos je jedini naš spas, naša nada i ljubav naša.

 4. Srbija cveta says:

  Hristos je prvi i jedini od Oca rođeni Sin Božiji, reč Božija kroz koje je sve nastalo vidljivo i nevidljivo, i sve je stvoreno radi Sina i sve se Njemu daje u nasleđe, sve će se pokoriti vladalačkoj palici Njegovoj i onda kada mu Otac sve pokori pod noge Njegove tada će se i sam Sin pokoriti Ocu da Bog bude sve u svemu Bog.

 5. Gospodi Pomiluj says:

  Hristos je Sin Božiji, a naš je Gospod i Spasitelj jedini preko kojeg imamo izmirenje sa Ocem, On je naš nebeski sveštenik a zemaljski otkupitelj naših duša koje su se pokajale i koje Njega veruju kao poslanog od Oca koji dođe potpuno kao čovek ali opunomoćen silom Duha Očevog da ispuni Očeva obećanja znacima i čudima da bi ga ljudi poverovali i do dan danas ta vera postoji i rađa se u nama dok čitamo živu reč Božiju iz Svetog Pisma.

 6. Si Ju Leter Aligeder says:

  O neverni i maloverni ljudi, teolozi ili šta ste ne možete ući u carstvo nebesko bez da verujete i budete bezazleni kao jedno malo dete. Nemojte tražiti dokaza u torinskom pokrovu i gledati na prazan grob Hristov, On nije tamo, vazneo se nakon 40 dana i sedi sa desne strane od sile Oca našeg nebeskog. Čitajte i verujte proroci su najavili, apostoli svedoče ispunjenje i sav narod koji ga prepoznaše i očima gledaše. Svaki čovek je grešan dok se ne pokaje i Bogu kroz Hrista ne obrati. O licimeri donesite najpre rod vredan pokajanja jer je sekira blizu drveta koji dobar rod ne rađa.

 7. I Love persida says:

  Blagosloven je Otac naš nebeski koji posla Sina svog jedinorodnog da postrada za nas grešne da bi nas otkupio Ocu da koji poveruju Ocu budu usvojeni sinovi i kćeri, da ne umru već imaju život večni. Velika je sila tvoja Oče, tebi je sva hvala, čast i slava za poslanstvo Sina svog kojima sve izbavljaš i obnavljaš za buduće pravedno postojanje u časti Tvojoj.

 8. David says:

  Kao što košuta za potocima čezne, tako, Bože, duša moja za tobom čezne. Duša je moja žedna Boga, Boga živoga. Kada ću pred Boga doći i pred njim se pojaviti? Dan i noć suze su hrana moja, dok mi oni po ceo dan govore: „Gde je Bog tvoj?” Duša moja gine u meni kad se setim kako sam s mnoštvom išao, i polako pred njima u dom Božji hodio, uz radosno klicanje i zahvaljivanje, uz klicanje mnoštva koje slavi praznik. Zašto si očajna, dušo moja, zašto si nemirna u meni? Čekaj Boga, jer ću ga ja još hvaliti kao velikog spasitelja svoga. Bože moj, duša je moja u očaj zavijena. Zato se tebe sećam, iz zemlje jordanske i s vrhova Ermona, s gore male. Vodeni bezdan dovikuje vodenom bezdanu šumom slapova tvojih. Sve pobesnele vode i talasi tvoji prešli su preko mene. Danju će Gospod slati milost svoju, a ja ću noću pevati o njemu, i moliću se Bogu života svoga. Reći ću Bogu, steni svojoj: „Zašto si me zaboravio? Zašto idem žalostan, dok me neprijatelj tlači?” Kosti se moje lome od ruganja neprijatelja mojih, dok mi po ceo dan govore: „Gde je Bog tvoj?” Zašto si očajna, dušo moja, zašto si nemirna u meni? Čekaj Boga, jer ću ga ja još hvaliti kao velikog spasitelja svoga i Boga svoga. (Psalmi 42)

 9. Ili, Ili, Lama Savahtani says:

  Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio? Zašto si daleko od spasenja moga, od reči vapaja mojih? Bože moj, danju te zovem, a ti se ne odazivaš, noću zovem, i ne sustajem. A ti si svet, obavijen si hvalama Izraelovim. U tebe su se uzdali očevi naši, uzdali su se i ti si ih izbavljao. Tebi su vapili i bili su spaseni, u tebe su se uzdali i nisu se osramotili. A ja sam samo crv, a ne čovek, ruglo ljudima i prezir narodu. Svi koji me vide rugaju mi se, podrugljivo usta otvaraju, odmahuju glavom i govore: „Na Gospoda se oslonio. Neka ga on spase! Neka ga on izbavi, kad mu je tako drag!” Jer ti si me izvadio iz utrobe majčine, ti si mi pouzdanje ulio još na grudima majke moje. Tebi sam od rođenja poveren, od utrobe majke moje ti si Bog moj. Ne budi daleko od mene, jer je nevolja blizu, jer drugoga pomoćnika nemam. Opkolilo me je mnoštvo mladih bikova, okružili su me jaki bikovi sa Bašana. Na mene otvaraju usta svoja, kao lav koji plen kida i riče. Kao voda razlivam se, razdvajaju se sve kosti moje. Srce moje kao vosak postaje, rastapa se duboko u meni. Sasušila se snaga moja kao komad grnčarije, i jezik mi se za nepce lepi, u prah smrtni ti me stavljaš. Jer psi su me opkolili, gomila zlikovaca okružila me je. Probodoše ruke moje i noge moje. Sve kosti svoje izbrojiti mogu. Oni gledaju, zure u mene. Haljine moje dele među sobom, i za odeću moju žreb bacaju. Ali ti, Gospode, ne budi daleko. Snago moja, u pomoć mi pohitaj. Dušu moju od mača izbavi, dušu moju jedinu od šape pasje. Spasi me od usta lavljih, usliši me i spasi od rogova divljeg bika. Objaviću ime tvoje braći svojoj, hvaliću te usred mnoštva okupljenog. Vi koji se Gospoda bojite, hvalite ga! Svi koji ste potomstvo Jakovljevo, slavite ga! Budite u strahu pred njim, svi koji ste potomstvo Izraelovo. Jer on ne prezire patnju nevoljnika, niti mu je ona mrska, lice svoje nije od njega okrenuo, i kad je k njemu za pomoć zavapio, on ga je uslišio. Zbog dela tvojih hvaliću te usred velikog mnoštva okupljenog. Zavete svoje ispuniću pred onima koji se njega boje. Krotki će jesti i nasitiće se; hvaliće Gospoda oni koji ga traže. Srca vaša neka večno žive. Svi krajevi zemaljski setiće se Gospoda i obratiće se njemu. I sva plemena iz svih naroda pokloniće se pred tobom. Jer Gospodu pripada vlast kraljevska, on nad narodima vlada. Svi bogati na zemlji ješće i pokloniće se, pred njim će se pokloniti svi koji u prah silaze, i niko neće dušu svoju živom sačuvati. Potomstvo će njemu služiti, o Gospodu će se govoriti sledećem naraštaju. Doći će oni i pričaće o pravednosti njegovoj narodu koji će se roditi, govoreći da je On to učinio. (Psalmi 22)

 10. marko says:

  ja verujem da je isus vaskrsnuo i videli ga osetil i zasto zato STO SAM JA L ICNO IMAO SUSRET S DUHOM MRTVE MAJKE ZNACI NJENO VASKRSNUCE DUHA JE POSETILO MENE I JA SAM TAJ RECIMO VIDELAC TOG DOGADAJA DAL NETKO VERUJE OVO STO JA PRICAM ILI MISII DA JE FANTAZIJA APSOLUTN O ME NE ZANIMA VAZN O JE ONO STO SAM JA DOZIVEO I ISKUSIO I ZATO VERUJEM DA JE ISUS VASKRSNUO SIGURN O JE KAO HRISCANIN

 11. Archelay says:

  Svi sto su se javili,javljalji su se po sluzbenoj duznosti.A,ostali?Nista od slavopjkama i padanja u transu.Nema vise"istinite"istoriju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *