ГОРАН ШАРИЋ УЗБУРКАО РЕГИОН: Како су настали Срби и Хрвати, осовина ДИНАРА – КАРПАТИ (ВИДЕО)

GORAN ŠARIĆ UZBURKAO REGION: Kako su nastali Srbi i Hrvati, osovina DINARA – KARPATI (VIDEO)

18 novembra 2021

Hrvatski istoričar i teolog, Goran Šarić, u najnovijoj emisiji „DREVNI TRAGOVI“ na televiziji RAS izneo je tezu o tome kako su nastali Srbi i Hrvati.

OBAVEZNO POGLEDAJTE NAJNOVIJU EMISIJU GORANA ŠARIĆA:

(INTERMAGAZIN)

KOMENTARI10 komentara

 1. Srbija cveta says:

  Pa jeste a Majka nam je Rusija, pa valjda se to i po jeziku i po duši narodnoj vidi.

 2. sumadinac says:

  bravo saricu, trebvalo je tebi dati milion da sa timom istrazis slovenske korene..

 3. RASPUCHIN says:

  Al' vas ovaj Šarić sa 'rvatima u zdrav mozak. Doduše , mnogo je među SRBima SRPa-bratstvo-jedinstvenih pa im ove bajke odgovaraju. Kada Šarić i vatikansko-ustaško-j"U"goko-munistička ekipa završi sa vama Srba više neće biti a "lijepa njina" će biti sve do Vinče i lepenskog Vira koji će postati dokaz "tisućljetne" kulture 'rvata "na ovim prostorima".

   • RASPUCHIN says:

    Pažljivije čitajte. Doduše , propustio sam staviti zarez iza : "... završi sa vama" a ovo "vama" se odnosi na prethodno nabrojane. Ja sam porijeklom Hiperborejac (to dokazuje kvrga na potiljku) a isti su prapreci Srba pa sam time i sam Srbin i naravno da ne vodim porijeklo od amebe. Da ste pažljivije pročitali vidjeli bi da ni ja nisam isključen od nestanka Srba iako sam , kao Krajišnik , nestao sa prostora koji se sada zove "lijepa njina" a sa kojega vam dolazi ovaj jezuita i prodaje vam bajke o bratstvu i jedinstvu i istom porijeklu Srba i 'rvata. Vidim da se to dobro "prima" u Srbiji iako je poznato da je Austrija 1836. počela projekat stvaranja te nacije , mislim na 'rvate. Neki su na solidnom tragu kada govore o 'rvatima ali , slijedi moje mišljenje , griješe u tome kako su 'rvati nazvani pa kažu da je to zbog toga jer su živjeli po "hrbatima". Mislim da to nije tako a pošto su se oni pojavili nekako u isto vrijeme kada i šiptari , rekao bih da su oni pleme koje je nastalo od dijela šiptara koji se zovu "Gege" a većinom su pogrbljeni. Hrbat je dio tjela na kojem nastaje grba pa , uz sličnost riječi , "hrbat" i "grbat" odnosno grbav dobijamo porijeklo imena 'rvata. Sve ostalo što se danas ima smatrati 'rvatima nastalo je od tih koji su se mješali sa autohtonim Srbima i pod uticajem Vatikana prelazili u katolike da bi evoluirali u ustaše. Da , ja sam Srbim ali su mog oca i pokojnu majku krstili sveštenici RUSI kojih je bio priličan broj na Baniji a to vam Šarić ne želi reći iako i to piše u Vatikanskim arhivima koje je on pregledao. Piše još mnogo toga o dokazima da su Srbi živjeli u Krajinama mnogo prije "stoljeća sedmog" a i onog stoljeća kada je Manijak primio šiptare i "grbave". Nadam se da ste zadovoljni pojašnjenjem?

    • Karital says:

     Znači, i ti vučeš hrvatske korijene?Rvati dobili ime po jednogrbnoj devi.Zato imamo puno "GRBIĆA","GRBINA","GRBA"...to su vaša prezimena.Šiptari su naselili sadašnje prostore prije Hrvata i Srba.Doduše, vi Vlasi ste starosjedioci Balkana, samo ste se utopili u druge nacije.

     • Kosovac says:

      @ Karital, …..Dejan Ristić, ti li si bre?

     • RASPUCHIN says:

      Dakle , Vi ste stvarno naporni u pokušaju da me uvučete u polemiki pa ne birate sredstva , tipično za vas 'rvate , manipulišući , izvrćući teze i izmišljajući bajke. Moja teza se odnosila na dodjeljivanje naziva izmišljenoj naciji 'rvata a ne na prezimena. Ali ako već želite polemisati onda bar istražite da Vas neko ne bi poklopio kontra-argumentima. Preporučio bih Vam da bar pogledate vašu ('rvaCku) "Acta Croatica" i da vidite šta su Vaši napisali o prezimenima koje pominjete. Evo kratkih citata iz iste : "Prezime Grbić u Hrvatskoj nose većinom Hrvati, dobrim dijelom iz okolice Zadra (Nin), a često i Srbi te vrlo rijetko i Bošnjaci (iz Bosanske Krajine)..." ; "Prezime Grbin u Hrvatskoj nose Hrvati, dobrim dijelom iz okolice Pule ..." i "Prezime Grba u Hrvatskoj nose većinom Srbi, najvećim dijelom iz okolice Slunja, ali često i Hrvati (iz Ogulina)..." Dakle , moja teza i dalje stoji a Vaš pokušaj je , po ko zna koji put , propao. Nađite Vi nekog svog 'rvata pa međusobno pričajte bajke o "tisućljetnoj kulturi" i 'rvaCkim kraljevima i kraljicama , nemojte ovdje zamajavati ozbiljne ljude jer uvjek ispadnete "grbavi".

 4. Marko st says:

  Koji bre hrvati???

 5. Gospodi Pomiluj says:

  Kakvo god da nam je poreklo konačno ćemo završiti na pravednom sudu Božijem koji ne gleda ko je ko već svakom od nas sudi po delima našim. A oni koji se opravdaše Hristom neće hoditi goli već zajedno sa Hristom u slavi večnog života. Dakle ima mesta za sve one duše koje se umiše u Gospodu i Spasitelju našem Isusu Hristu jer su postali čisti jer njih opravda sam Gospod Bog kroz svog sina Hrista i prima ih u posinaštvo. To je vera svetih. Naravno Srbi imaju mnogo prednosti jer su divni ljudi i većinom su čiste duše, samo još malo uz pomoć Božiju i postaju nebeski narod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *