ГОРАН ШАРИЋ УЗБУРКАО РЕГИОН: Како су настали Срби и Хрвати, осовина ДИНАРА – КАРПАТИ (ВИДЕО)

ГОРАН ШАРИЋ УЗБУРКАО РЕГИОН: Како су настали Срби и Хрвати, осовина ДИНАРА – КАРПАТИ (ВИДЕО)

18 новембра 2021

Хрватски историчар и теолог, Горан Шарић, у најновијој емисији „ДРЕВНИ ТРАГОВИ“ на телевизији РАС изнео је тезу о томе како су настали Срби и Хрвати.

ОБАВЕЗНО ПОГЛЕДАЈТЕ НАЈНОВИЈУ ЕМИСИЈУ ГОРАНА ШАРИЋА:

(ИНТЕРМАГАЗИН)

KOMENTARI10 коментара

 1. Srbija cveta says:

  Pa jeste a Majka nam je Rusija, pa valjda se to i po jeziku i po duši narodnoj vidi.

 2. sumadinac says:

  bravo saricu, trebvalo je tebi dati milion da sa timom istrazis slovenske korene..

 3. RASPUCHIN says:

  Ал' вас овај Шарић са 'рватима у здрав мозак. Додуше , много је међу СРБима СРПа-братство-јединствених па им ове бајке одговарају. Када Шарић и ватиканско-усташко-ј"U"гоко-мунистичка екипа заврши са вама Срба више неће бити а "лијепа њина" ће бити све до Винче и лепенског Вира који ће постати доказ "tisućljetne" културе 'рвата "на овим просторима".

   • RASPUCHIN says:

    Пажљивије читајте. Додуше , пропустио сам ставити зарез иза : "... заврши са вама" а ово "вама" се односи на претходно набројане. Ја сам поријеклом Хиперборејац (то доказује кврга на потиљку) а исти су прапреци Срба па сам тиме и сам Србин и наравно да не водим поријекло од амебе. Да сте пажљивије прочитали видјели би да ни ја нисам искључен од нестанка Срба иако сам , као Крајишник , нестао са простора који се сада зове "лијепа њина" а са којега вам долази овај језуита и продаје вам бајке о братству и јединству и истом поријеклу Срба и 'рвата. Видим да се то добро "прима" у Србији иако је познато да је Аустрија 1836. почела пројекат стварања те нације , мислим на 'рвате. Неки су на солидном трагу када говоре о 'рватима али , слиједи моје мишљење , гријеше у томе како су 'рвати названи па кажу да је то због тога јер су живјели по "хрбатима". Мислим да то није тако а пошто су се они појавили некако у исто вријеме када и шиптари , рекао бих да су они племе које је настало од дијела шиптара који се зову "Геге" а већином су погрбљени. Хрбат је дио тјела на којем настаје грба па , уз сличност ријечи , "хрбат" и "грбат" односно грбав добијамо поријекло имена 'рвата. Све остало што се данас има сматрати 'рватима настало је од тих који су се мјешали са аутохтоним Србима и под утицајем Ватикана прелазили у католике да би еволуирали у усташе. Да , ја сам Србим али су мог оца и покојну мајку крстили свештеници РУСИ којих је био приличан број на Банији а то вам Шарић не жели рећи иако и то пише у Ватиканским архивима које је он прегледао. Пише још много тога о доказима да су Срби живјели у Крајинама много прије "stoljeća sedmog" а и оног стољећа када је Манијак примио шиптаре и "грбаве". Надам се да сте задовољни појашњењем?

    • Karital says:

     Znači, i ti vučeš hrvatske korijene?Rvati dobili ime po jednogrbnoj devi.Zato imamo puno "GRBIĆA","GRBINA","GRBA"...to su vaša prezimena.Šiptari su naselili sadašnje prostore prije Hrvata i Srba.Doduše, vi Vlasi ste starosjedioci Balkana, samo ste se utopili u druge nacije.

     • Косовац says:

      @ Karital, …..Дејан Ристић, ти ли си бре?

     • RASPUCHIN says:

      Дакле , Ви сте стварно напорни у покушају да ме увучете у полемики па не бирате средства , типично за вас 'рвате , манипулишући , изврћући тезе и измишљајући бајке. Моја теза се односила на додјељивање назива измишљеној нацији 'рвата а не на презимена. Али ако већ желите полемисати онда бар истражите да Вас неко не би поклопио контра-аргументима. Препоручио бих Вам да бар погледате вашу ('рваЦку) "Acta Croatica" и да видите шта су Ваши написали о презименима које помињете. Ево кратких цитата из исте : "Prezime Grbić u Hrvatskoj nose većinom Hrvati, dobrim dijelom iz okolice Zadra (Nin), a često i Srbi te vrlo rijetko i Bošnjaci (iz Bosanske Krajine)..." ; "Prezime Grbin u Hrvatskoj nose Hrvati, dobrim dijelom iz okolice Pule ..." и "Prezime Grba u Hrvatskoj nose većinom Srbi, najvećim dijelom iz okolice Slunja, ali često i Hrvati (iz Ogulina)..." Дакле , моја теза и даље стоји а Ваш покушај је , по ко зна који пут , пропао. Нађите Ви неког свог 'рвата па међусобно причајте бајке о "тисућљетној култури" и 'рваЦким краљевима и краљицама , немојте овдје замајавати озбиљне људе јер увјек испаднете "грбави".

 4. Gospodi Pomiluj says:

  Kakvo god da nam je poreklo konačno ćemo završiti na pravednom sudu Božijem koji ne gleda ko je ko već svakom od nas sudi po delima našim. A oni koji se opravdaše Hristom neće hoditi goli već zajedno sa Hristom u slavi večnog života. Dakle ima mesta za sve one duše koje se umiše u Gospodu i Spasitelju našem Isusu Hristu jer su postali čisti jer njih opravda sam Gospod Bog kroz svog sina Hrista i prima ih u posinaštvo. To je vera svetih. Naravno Srbi imaju mnogo prednosti jer su divni ljudi i većinom su čiste duše, samo još malo uz pomoć Božiju i postaju nebeski narod.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u